GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Mijn onvergetelijke EF ervaring in New York!

Mijn naam is Nona Hoflack. Ik ben 23 jaar en zit in mijn laatste jaar Communicatiewetenschappen. Ik ging op Gap Year met EF tussen het middelbaar en mijn studies aan de universiteit. Het was een onvergetelijke ervaring, die voor altijd een plekje in mijn hart zal hebben.
Mijn onvergetelijke EF ervaring in New York!

Rondlopen in de stad van Gossip Girl en Friends, genieten van de zon in Central Park of een Broadway-show met eigen ogen zien? Tijdens mijn ervaring met EF in New York was dit bijna dagelijkse kost. Telkens wanneer mijn vrienden en ik Manhattan gingen ontdekken, moesten we onszelf even in de arm knijpen om te checken of we niet aan het dromen waren.

Als 18-jarige stond ik met een bang hartje in Zaventem, klaar om te vertrekken naar New York. Een grote sprong in het onbekende. Ik had infosessies van EF bijgewoond, kreeg veel tips van hen, maar toch was ik een klein beetje zenuwachtig. Ik nam afscheid van mijn familie en ging door de poortjes richting het vliegtuig. Het afscheid maakte al snel plaats voor excitement, het excitement dat ik de afgelopen maanden had gevoeld, de goesting die ik had om naar het buitenland te gaan met EF. Ik was op weg naar het avontuur van mijn leven.

Mijn ervaring op de EF campus in New York

Negen maanden studeerde ik in The Big Apple. Op de campus in Tarrytown kwam ik tot rust na de drukte in Manhattan, maakte ik vrienden van over de hele wereld en leerde ik superveel bij. Door EF is mijn Engels enorm verbeterd! Ik volgde keuzevakken zoals journalistiek en advertising en liep stage bij een lokaal televisiestation in New York.

Op de campus sliep ik samen met mijn drie roommates (uit Japan, Ecuador en Brazilië). Ik had een goede band met hen, dus we deden veel samen. We aten samen in de cafetaria, keken tv in de lounge en ontdekten de stad. Het maken van vrienden ging heel snel: vrienden werden je familie, ver van huis. Dat zorgde voor een hechte band: we maakten hetzelfde mee, voor ieder van ons was alles nieuw, en iedereen had weleens heimwee.

Gepersonaliseerde interactieve lessen

Behalve nieuwe mensen ontmoeten en plezier maken, leerde ik ook veel bij. De taallessen die ik kreeg werden interactief opgebouwd. We hadden zeer betrokken leerkrachten en konden het spreken veel oefenen in de klas. De ideale manier om vooruitgang te boeken bij het leren van een taal en vooral om de taal te durven spreken, ook al maakten we soms fouten.

Naast de intensieve cursus Engels volgde ik keuzevakken zoals journalistiek en behaalde ik het Cambridge Certificate of Advanced English. Ik kreeg ook de kans om stage te lopen in New York bij een lokaal televisiestation, daar kwam ik terecht in een gemotiveerd en leuk team en leerde ik tv-programma’s monteren.

Mijn leven na mijn EF ervaring

De lessen die ik kreeg en de stage die ik liep komen me nog elke dag van pas. Ondertussen rond ik in mijn laatste jaar Communicatiewetenschappen af en ben ik bijna klaar om de zoektocht naar mijn eerste job aan te vatten.

Naar het buitenland gaan met EF is spannend, maar het is een zalige overwinning eens je de sprong gewaagd hebt. Een taalreis is duur, maar het is een investering in jezelf en in je toekomst: het staat mooi op je cv maar bovenal is het een onvergetelijke ervaring die je je leven lang zal bijblijven!

Wil jij net zoals Nona gaan studeren in the Big Apple?Klik hier!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden