GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

My EF adventure in Santa Barbara – Eline

Eline begon Economie en Bedrijfseconomie aan de universiteit te studeren. Helaas werd de twijfel of dit de juiste studie was steeds sterker en uiteindelijk besloot ze te stoppen. Daarna vertrok ze naar Santa Barbara, Amerika en heeft daar haar Cambridge diploma behaald. Tegenwoordig studeert ze met veel plezier Rechten.
My EF adventure in Santa Barbara – Eline

Nadat ik mijn secundair diploma binnen had gesleept, ging ik vol goede moed en volle overtuiging van start met Economie en Bedrijfseconomie aan de universiteit. Ik was er van overtuigd dat ik een weloverwogen keuze had gemaakt en deze studie echt mijn ding zou zijn. Helaas viel dat toch tegen en kreeg ik steeds meer twijfels of ik wel op m’n plek was. Uiteindelijk, na lang wikken en wegen, heb ik besloten om te stoppen met de opleiding. Voor mij was dat een flinke domper, vooral omdat alle medestudenten en vrienden om je heen wel doorgaan met studeren. Aan de andere kant ging ik inzien dat een ‘break’ ook mogelijkheden biedt; 100% vrijheid de rest van het studiejaar. En dan is de vraag, wat ga je doen? Ik wilde iets nuttigs én vooral ook iets leuks gaan doen. Daarnaast wilde ik het liefst weg uit m’n “standaard omgeving”.

De oplossing bleek bij EF te liggen. Via m’n (ex) economie studiegenootjes kreeg ik positieve verhalen over de taalcursussen van EF te horen. Zij hadden met EF de tijd van hun leven gehad. Direct daarna ben ik het internet gaan afzoeken en een paar dagen later zat ik op hun kantoor. Het duurde niet lang of ik wist het: een taalcursus in Santa Barbara, dé place to be in Californië! Ik heb daar drie maanden lang genoten van zon, zee, strand en heel veel nieuwe mensen leren kennen én last but not least; mijn Cambridge certificaat binnen gesleept.

Terugkijkend ben ik nog steeds zo blij dat ik deze stap heb gezet. Door de taalcursus in Santa Barbara met EF heb ik iets negatiefs (waarvan ik toen dacht dat het negatief was) om kunnen zetten in iets positiefs. Ontzettend veel heb ik geleerd van mijn drie maanden aan de andere kant van de oceaan. Niet alleen kwam ik vloeiend Amerikaans/Engels sprekend terug, maar ook als een ‘ik’ vol met nieuwe ervaringen en belevenissen. Één ding weet ik zeker; alleen op reis, daar leer je van!

Uiteindelijk ben ik na mijn ‘EF-avontuur’ gestart met Rechten, wat tot nu toe erg goed bevalt. Ik ben er van overtuigd dat je na een break jezelf beter kent en beter weet waar je talenten en interesses liggen. Hoe je zo’n periode ook indeelt, het gaat je uiteindelijk verder brengen dan iets doen waar je niet achter staat.

Eline van Hagen

Wil je net zoals Eline naar Santa Barbara op taalreis?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer