GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Red je zomer met deze top tips

Red je zomer met deze top tips

Welke plannen maakte je voor deze zomer? Veel mensen werken hun vakantieplannen op voorhand tot in detail uit, jij misschien ook? De droombestemmingen zijn gekozen, de vliegtickets geboekt en de hotelkamer of Airbnb is reeds gereserveerd. Toch verloopt een vakantie soms niet helemaal zoals verwacht. Last-minute annuleringen, onvoorziene omstandigheden en wijzigingen in planningen kunnen ervoor zorgen dat jou vakantie niet zo lekker verloopt als je had gehoopt.

In deze blogpost geven we enkele tips om jouw zomer te redden wanneer alles in het honderd dreigt te lopen:

1. Je zomerplannen vielen in het water

Je vakantie was helemaal uitgestippeld. Je bemachtigde je vliegtickets aan een spotprijsje, Je hotelkamer zag er luxueus uit en je had de activiteiten al enthousiast gekozen. Maar op het laatste moment valt alles in het water omdat er iets misgaat. Je reiscompagnon zegt bijvoorbeeld af, je wordt op het laatste moment ziek of je financiële situatie neemt een duik net voordat je wilt vertrekken.

Onze oplossing: Blijf op hoogte van je rechten en zorg altijd voor een back-up plan. Wat zijn de gevolgen als je je vlucht of hotelreservering moet annuleren? Ben je aangesloten bij een reisverzekering die je kosten dekt indien je ziek wordt, of is je kamerreservering gratis te annuleren? Zoek uit – voor je vertrekt – wat je verzekeringspolis allemaal dekt en voor welk bedrag je iets kunt claimen. En zorg zeker voor een Plan B of C. Het is namelijk heel wat gemakkelijker om je zomer te redden als je alvast wat alternatieve plannen in petto hebt. Misschien kun je nog een goedkope lastminutevlucht naar een andere droombestemming regelen, of in plaats daarvan kan je gaan roadtrippen naar een nabijgelegen leuke plaats. Blijf flexibel qua planning en je zult hoe dan ook een fenomenale zomer hebben.

2. Je hebt niet je hele planning vol geboekt

Er zijn ups en downs, en soms ontstaan er enorme gaten in je agenda waarin de verveling toeslaat, bijvoorbeeld omdat al je vrienden op reis zijn. Zoals in de zomer vakanties. Als er een leegte in je zomerplanning zit dat je wilt vullen met iets spannenders dan Unbreakable Kimmy Schmidt of Master of None bingewatchen, dan is het belangrijk om out of the box te denken.

Onze oplossing: Als je je begint te vervelen en je even een vrij moment in je planning hebt en je niet weet hoe je die moet opvullen… dan kún je natuurlijk iets plannen waar je later nog wat aan hebt. Doe iets nuttigs met deze verveling en maak er wat van door bijvoorbeeld op een slimme vakantie te gaan en wat nieuwe vaardigheden te leren – zoals je taalskills – terwijl je plezier hebt in een nieuwe stad.

3. Eigenlijk heb je nog geen plannen gemaakt

Je weet wel dat je je zomervakantie eigenlijk toch wat op voorhand moet plannen, maar soms ontstaat spontaan de perfecte gelegenheid om ’s zomers nog op pad te gaan. Je hebt lastminute plots besloten dat je nog op reis wilt, maar het is natuurlijk hoogseizoen. Wat nu?

Onze oplossing: Plan in het hoogseizoen een staycation en boek iets voor nadien. Hoewel dit afhangt van je financiële budget, kan het slim zijn om te reizen wanneer bijna niemand anders dat doet. In Europa -en op veel andere plekken-  wordt het kalmer vanaf half tot eind augustus. Vluchten worden wat goedkoper, accommodaties zijn minder snel volgeboekt en je ontvlucht die massatoerisme tijdens de vroege zomermaanden.

4. Je doet enkel dingen, die je al hebt gedaan

Je old time favorites zijn niet je favorieten voor niets. Er is niets mis met reizen naar plekken waar je al eens geweest bent en daar alleen maar je lievelings activiteiten te doen. Maar soms kan iets wat tijdens het boeken in januari nog een favoriet was, ineens een stuk minder leuk gaan lijken naarmate de dag van vertrek nadert.

Onze oplossing: Wijzig je plannen. Een simpele manier is gewoon het veranderen van de activiteiten die je ter plaatse gaat doen, maar als je echt nog de tijd hebt om je schema om te gooien, dan kun je natuurlijk ook naar een deel van de wereld reizen waar je oprecht nieuwsgierig naar bent. Of dat nou Parijs of Playa Tamarindo is: zelfs een week kan al genoeg zijn om levensverrijkende ervaringen op te doen. En je haalt veel meer uit je reis als je ondertussen geniet van een nieuwe lokale cuisine en de lokale natuur en elke dag een vreemde taal hoort.

Nu al je taalreis voor volgende zomer boeken?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden