GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

4 redenen om Spaans te leren in Spanje

4 redenen om Spaans te leren in Spanje

In de moderne wereld is het spreken van meer dan één taal niet zomaar een vaardigheid; het is een superkracht. Dus waarom niet beginnen met Spaans leren? Met meer dan 400 miljoen sprekers wereldwijd, opent het deuren naar een wereld vol cultuur, geschiedenis en spannende mogelijkheden.

Maar waarom zou je een taal willen leren door in een app te scrollen als je ook met je hoofd in het bruisende hart van het thuisland kunt duiken? Of je er nu voor kiest om in Barcelona, Madrid of Malaga te gaan wonen, hier zijn vier redenen waarom Spaans studeren in Spanje een geweldig idee is.

1. Taal

Een volledige onderdompeling in de Spaanse cultuur geeft je een authentieke leeromgeving vanaf het moment dat je vliegtuig landt. Je krijgt de kans om met de lokale bevolking te praten en van elke interactie een waardevolle taalervaring te maken.

Straatverkopers, winkeliers en barista's worden je leraren buiten het klaslokaal en nemen je mee in lessen die je leerboek aanvullen. Door deze constante onderdompeling gaat je leerproces verder dan grammatica en woordenschat; het wordt een deel van je dagelijks leven.

De verschillende dialecten van het Spaans, van Andalusisch tot Catalaans, Galicisch en Baskisch, zullen je helpen je begrip van zowel de taal als de cultuur te versterken (ook al kan het in het begin een beetje verwarrend zijn).

2. Cultuur, kunst, en literatuur

Spanje heeft een rijke geschiedenis, die verweven is in de cultuur. Bewonder de enorme torenspitsen van La Sagrada Familia, ontdek het visionaire ontwerp van Antoni Gaudí en leer meer over eclecticisme, modernisme en wat hem tot het architectonische (en Catalaanse) icoon maakte dat hij vandaag de dag is.

Kunstliefhebbers kunnen zich verdiepen in het artistieke erfgoed van Spanje in het Museo Nacional del Prado in Madrid, een van de beste kunstgalerieën ter wereld. Dwaal door de zalen die versierd zijn met meesterwerken van Velázquez, Picasso, Goya en El Greco, die elk een blik werpen op de rijke geschiedenis van Spanje.

Als je van literatuur houdt, kun je de verhalen van Miguel de Cervantes, auteur van Don Quichot en bedenker van de moderne roman, bekijken. Je krijgt niet alleen inzicht in een iconisch stuk literatuur, je verrijkt ook je kennis van de Spaanse taal.

3. Eten

Het ontdekken van het volledige assortiment van de Spaanse keuken is niet alleen genieten - het is een culturele onderdompeling, waarbij je zowel letterlijk als figuurlijk de smaak van Spanje proeft.

Het uitproberen van nationale gerechten, van paella tot jamón, is een geweldige manier om de wereldberoemde Spaanse keuken te ontdekken. Het volgen van kooklessen en het verkennen van drukke voedselmarkten kan ook een heerlijk uniek lokaal tintje aan je leerervaring geven.

Maaltijden in Spanje zijn meer dan alleen eten; ze gaan over delen, gezelligheid en genieten. De kleine en gevarieerde tapasgerechten vormen een uniek culinair avontuur, perfect geschikt voor gezellige, intieme bijeenkomsten en levendige, grotere groepsuitstapjes. Deze gemeenschapszin komt het best tot zijn recht tijdens lange lunches of late diners, waar de gesprekken vrijuit gaan en een authentieke omgeving bieden om Spaans te oefenen.

4. Sport

In Spanje is voetbal niet alleen een sport, het is een manier van leven. De liefdesaffaire van de Spanjaarden met het spel biedt een buitengewone manier om in de Spaanse cultuur te duiken, in contact te komen met de lokale bevolking en op een natuurlijke manier je taalvaardigheden te verbeteren door middel van kameraadschap. Het gezang, gejuich en de discussies rondom het voetbal bieden een omgeving waarin leerlingen Spaans, voetbalspecifieke woordenschat en regionale uitdrukkingen kunnen leren.

Het maakt niet uit of je voetbalt, een live wedstrijd bijwoont of deelneemt aan discussies in een lokale bar. Door je bezig te houden met Spaans voetbal dompel je jezelf onder in een deel van het lokale leven dat zowel leuk als leerzaam is.

Als voetbal niets voor jou is, maak je dan geen zorgen. Er zijn genoeg alternatieven om te ontdekken, zoals basketbal (de op één na populairste sport in Spanje), wandelen, fietsen en watersporten.

Als je een taal leert die door de plaatselijke bevolking wordt gesproken, kom je verder dan het klaslokaal. Door jezelf onder te dompelen in het land worden dagelijkse interacties, cultuur, eten en sport gecombineerd tot een prachtige combinatie van voortdurende lessen. Als je nadenkt over je eigen Spaanse avontuur, onthoud dan: het doel is niet alleen om de taal te leren, maar om hem te leven.

Buen Viaje!

Leer Spaans in Spanje!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer