Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Bewaar je taalskills langer dan je zongebruinde huid

Bewaar je taalskills langer dan je zongebruinde huid

Je bent net terug van een taalreis in Californië. Iedereen is jaloers op je geweldige Engelse taalskills en op je gebruinde huid. Er zit wellicht nog een beetje zand in je zak en je hebt nog wat last van die jetlag, maar al snel wordt alles weer normaal. Hoe zorg je er toch voor dat je splinternieuwe taalskills niet zo snel verdwijnen als die mooie zongebruinde huid.

1. Lees. Lees. En lees dan nog wat meer

Nadat je bent thuigekomen, is een simpele, goedkope manier om een vreemde taal te blijven oefenen, lezen. Dankzij het fenomenale wereldwijde web heb je tegenwoordig verschillende soorten teksten uit allerlei talen binnen handbereik, dus je kunt kiezen uit een enorme voorraad (online) internationale kranten, boeken en tijdschriften. Volg blogs, volg mensen op Twitter of Instagram, en behoud contact met de vrienden die je daar hebt gemaakt via mail, Whatsapp of Messenger.

2. Taalskills verbeteren met vrienden

Het leren van een taal is leuker als je het samen met vrienden doet – en dat geldt ook voor het oefenen. Zoek een buddy en het oefenen wordt meteen veel leuker. Jullie kunnen gewoonweg gratis met elkaar e-mailen, chatten en zelfs skypen. Als je weer thuis bent, kun je natuurlijk ook een maatje offline zoeken. Bijvoorbeeld aan de lokale universiteit of in een soort taalclub/taalschool.

3. Zing een liedje

Hoewel liedteksten niet altijd zinnige dingen zeggen, en de magie van een top-nummer soms verdwijnt als je je verdiept in de tekst, is het actief luisteren naar muziek een goede manier om je taalskills te oefenen. Je kunt meezingen om je uitspraak te verbeteren, je woordenschat aan te dikken, en veel nieuwe woorden te leren die rijmen en misschien een eigen carrière als singer-songwriter beginnen.

4. Netflix & Chill

Het kijken van films of andere series op Netflix in een andere taal zijn ideale manieren om een taal te leren en je taalskills te verbeteren. In de series spreken mensen meestal de taal zoals ze dat ook in het echt doen, zodat je je taalskills kunt oefenen terwijl je het tempo erin houdt, de grapjes probeert te snappen en je woordenschat vergroot met nieuwe uitdrukkingen en straattaal. Een Netflix-abonnement is een leuke en goedkope manier (eerste maand is gratis!) om je favoriete Amerikaanse of Engelse programma’s te blijven volgen, maar YouTube werkt even goed.

5. Networking en nieuwe contacten maken

Sommige taalscholen bieden alumninetwerken en online tools aan, zodat studenten hun taalskills na thuiskomst kunnen blijven verbeteren en in contact kunnen blijven met mensen vanuit de hele wereld. Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp kunnen hier natuurlijk ook voor werken, als je ze actief gebruikt om te chatten met je taalreisgenoten in de taal die jullie leerden.

6. Ga (nog eens) op reis met EF!

Reizen is niet de goedkoopste en makkelijkste manier om je taalvaardigheden op peil te houden, maar het is waarschijnlijk wel de leukste. Op reis gaan is zo levensverrijkend. Je oefent je taalskills en je verbreedt je horizon: het is het beste van twee werelden. Mijn tip: houd contact met je vrienden vanuit de hele wereld. Op die manier heb je niet alleen maatjes om te oefenen, maar misschien ook een bank om op te crashen als je weer op pad gaat!

Zin om (nog eens) op taalreis te vertrekken?Yes, of course!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen