GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen pareltjes in Eastbourne

10 verborgen pareltjes in Eastbourne

Eastbourne beweert de zonnigste stad van het Verenigd Koninkrijk te zijn en het uitgestrekte strand, de brede promenade en de beroemde pier zijn zeker een bezoekje waard. Maar om deze elegante badplaats echt te leren kennen, moet je wel even van het toeristische pad af. Breng je dagen door met kajakken, wandelen, drinken, lezen en dansen dankzij onze gids met de beste verborgen pareltjes van Eastbourne.

1. Eastbourne Borough Markt

Elke woensdag en zondag is er de Eastbourne Borough markt in het centrum van de stad, met honderden kraampjes met lokale producten, ambachtelijk brood, zoete lekkernijen, kunst en handgemaakt werk. Op zondag is er zelfs een speciaal veganistisch gedeelte. Ook de jaarlijkse Kerstmarkt is bijzonder charmant en biedt veel handgemaakte artikelen die een perfect cadeau zijn voor je geliefden thuis.

2. Kajakken langs de Seven Sisters

Omdat de spectaculaire krijtrotsen van de Seven Sisters misschien minder een verborgen juweeltje en meer een sterattractie zijn, kan je het water op gaan om hun schoonheid vanuit een ander gezichtspunt in je op te nemen. Huur een kajak van het team van Buzz Active en peddel je een weg naar beneden door de rustige Cuckmere Valley tot deze de zee ontmoet, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de iconische kustlijn en het platteland.

3. Summer Bandstand

De kust van Eastbourne is dé plek om te zijn in de zomer, wanneer de 'drukste muziektent ter wereld' elke avond onderdak biedt aan pop-, rock-, jazz- en tributeprogramma's, met als hoogtepunt het wekelijkse vuurwerk. Deze historische openluchtmuziektent biedt plaats aan 1400 gasten en organiseert al sinds 1935 concerten. Kaartjes zijn goedkoop, variërend van £3,50 tot £8,95 voor volwassenen, en er zijn zelfs gratis kerst-, nieuwjaars- en paasoptredens.

4. Alfresco Shakespeare

Een van de best bewaarde geheimen van de regio zijn de Italiaanse tuinen. Ze zijn gevuld met zorgvuldig onderhouden tuintjes, afgelegen wandelpaden en rotspoelen die bij eb tevoorschijn komen. Neem een lunchpakket mee en ontspan onder de pergola of wandel over de paden langs de klif en geniet van het schilderachtige uitzicht.

In de zomer worden er in de tuinen Shakespeare-voorstellingen gehouden in het natuurlijke amfitheater, waarbij de met mos bedekte sierlijke pergola als podium dient.

5. Sterrenkijken bij Beachy Head

De donkere hemel in deze regio maakt het een populaire plek om sterren te kijken. Het nabijgelegen South Downs National Park heeft zelfs de officiële status van Dark Sky Reserve, een van de slechts 18 reservaten ter wereld, dankzij de uitzonderlijk donkere nachten met veel sterren. De Eastbourne Astronomical Society organiseert maandelijks gratis openbare kijkavonden op Beachy Head en andere locaties in de stad. Zij zorgen voor de telescopen, camera's en deskundig advies - het enige wat je mee moet nemen zijn warme kleren!

6. Fusciardi’s IJssalon

Deze plaatselijke favoriet, die door een familie wordt gerund en net naast de hoofdweg ligt, serveert al sinds 1967 ijs. Met 16 smaken om uit te kiezen zul je niet teleurgesteld zijn! Pak een koffie of neem en ijsje en steek de straat over om via Eastbourne naar de historische pier te wandelen. Op een koele dag zijn hun rijke warme chocolademelk echte publiekstrekkers.

7. Het Honderd Bunderbos

Het Five Hundred Acre Wood is het magische bos dat A.A. Milne's Honderd Bunderbos inspireerde in zijn klassieke roman Winnie de Poeh. Dit bos, op slechts 48 kilometer van Eastbourne, is een heerlijke dagtocht waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in het betoverende Engelse platteland. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Poeh Stokjes brug, de houten loopbrug waar het fictieve spel voor het eerst werd gespeeld. (Het spel is eenvoudig - laat twee stokken over de ene kant van de brug vallen en degene die er als eerste aan de andere kant weer uitkomt, wint).

8. Printers Playhouse

Er gaat niets boven de sfeer in The Printers Playhouse, een populaire locatie voor livemuziek op slechts 10 minuten lopen van de Eastbourne-campus van EF. Drink een biertje op de binnenplaats of bekijk een show in het knusse theater boven. Beneden is er op de meeste avonden livemuziek of entertainment, zoals quizavonden, en op woensdag is er een open mic-avond waar je plaatselijke artiesten, komieken, dichters en muzikanten kunt ontdekken.

9. Camilla’s Boekwinkel

Als je Camilla's Boekwinkel binnenstapt, is het net alsof je in de grot van Aladdin bent beland. De tweedehands boekwinkel is verspreid over meerdere verdiepingen en staat vol met meer dan 500.000 boeken. De boeken rollen uit de schappen en liggen in stapels op de vloer, waardoor het een missie wordt om een bepaald boek te vinden. Verken in plaats daarvan de boekenplanken en pak iets waar je oog op valt voor een spotprijsje. En als je geluk hebt, krijg je een vriendelijk welkom van Archie de pratende papegaai, die in de winkel woont.

10. Filmlocaties route

Eastbourne is een populaire filmlocatie en komt voor in Britse en Hollywood filmklassiekers zoals Harry Potter, Diana, Little Britain en Pearl Harbor. Ontdek meer van Eastbourne terwijl je in de voetsporen treedt van sterren als Dame Helen Mirren, Cate Blanchett, Matt Lucas en David Walliams. Eastbourne's TV and Film Map brengt alle toplocaties in kaart, dus download hem en begin het avontuur!

Maak kennis met de verborgen pareltjes in EastbourneOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer