Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Wat te doen in Brighton: 10 best verborgen juweeltjes

Wat te doen in Brighton: 10 best verborgen juweeltjes

Brighton is een eigenzinnige en coole stad, bomvol geheime hotspots en bezienswaardigheden die deze kustplaats een ongekende charme geven. Hoewel ik mijn top tien eigenlijk niet wil delen (die verborgen juweeltjes zijn dan niet langer verborgen) zou het oneerlijk zijn om deze must-sees níet met jou en de rest van de wereld te delen. Veel plezier!

1. Marmalade

Als je van verse gebakjes, organische producten en heerlijke koffie houdt, dan is een bezoekje aan Marmalade echt een must. Dit café ligt buiten de drukte van Brighton, heeft een menukaart vol heerlijk eten en drinken en er hangt een geweldig fijne sfeer.

2. City Books

Het allerleukste aan Brighton vind ik de vele knusse zelfstandige boekwinkeltjes overal. Mijn favoriet is City Books op Western Road, de grote weg tussen Brighton en Hove. Of je nu op zoek bent naar een bepaald boek of juist inspiratie wilt opdoen: deze plek is een must-visit. Ze hebben er zelfs een grote selectie boeken met handtekeningen van de auteur erin. Een fijne bonus voor elke boekenfan!

3. Twisted Lemon

De beste cocktailbar van Brighton ligt verstopt in een klein steegje aan de South Lanes. Twisted Lemon heeft trouwens een steeds wisselende mocktailkaart: een aanwinst voor iedereen die niet drinkt.

4. Snoopers Paradise

Een bezoek aan Brighton is simpelweg niet compleet zonder een bezoek aan de North Lanes en Snoopers Paradise. Intrigerend, nietwaar? Het gigantische aantal spullen dat je in deze winkel kunt vinden, is gewoonweg niet te beschrijven. Het was ooit een warenhuis en is nu opgesplitst in verschillende zelfstandige winkels die van alles verkopen, van oude camera’s tot vintagekleding en stripboeken. Je zult hier waarschijnlijk urenlang rondstruinen.

5. Choccywoccydoodah

Deze plek is net zo idioot als zijn naam. Choccywoccydoodah in de South Lanes is zowel een winkel als een café en het is echt de hemel voor chocoladeliefhebbers. De geweldige etalage wordt regelmatig helemaal opnieuw ingericht om aan te sluiten bij het seizoen en je vindt hier de lekkerste chocoladecake en warme chocolademelk van de hele stad. Grappig feitje: Choccywoccydoodah kwam laatst voorbij in een tv-programma en is daardoor een soort toeristische attractie van Brighton geworden. Het is nog steeds een juweeltje van een plek, maar misschien is-ie niet zo verborgen meer.

6. Komedia

Heb je zin in een avondje uit, zoek dan niet verder maar ga naar Komedia in de North Lane. Livemuziek, comedyshows, clubavonden: deze plek heeft het allemaal. Ernaast ligt Duke’s at Komedia, een plek waar je oude en nieuwe films kunt kijken in al net zo’n relaxte zetting.

7. Devil’s Dyke

Het beste van Brighton vind je niet altijd in de stad. Op slechts een korte busrit van het stadscentrum, aan de South Downs, kun je in de vallei Devil’s Dyke genieten van een geweldig uitzicht over heel East Sussex. Perfect voor een korte wandeling of een dagje hiken. En mocht je dorst krijgen: je vindt hier zelfs een pub!

8. Nordic Coffee Collective

Nog een trekpleister voor foodies. Op slechts een paar straten van het stadscentrum schotelt het Nordic Coffee Collective je een groot aanbod Scandinavische producten voor in een schattige Scandinavische setting. Alleen al voor de overheerlijke kaneelbroodjes is deze plek een bezoek waard.

9. Graffiti

Oké, dit is misschien niet zozeer een verborgen juweeltje, maar eerder iets dat de hele stad doordringt (en toch vaak over het hoofd gezien wordt!). Toen ik voor het eerst in Brighton kwam, vond ik het geweldig om deze geweldige kunstwerken rondom de North & South Lanes te fotograferen. Graffiti is onlosmakelijk verbonden aan Brightons eigenzinnige charme en als je een fotofanaat bent zoals ik ben je hiermee urenlang onder de pannen.

10. De vlooienmarkt in Kemptown

Mijn laatste verborgen juweeltje is de vlooienmarkt in Kemptown: een unieke plek in het oosten van de stad. Het is haast onmogelijk om ergens anders in Brighton (of de rest van de wereld) een groter en gevarieerder aanbod antiek, posters, muziek kunst en hebbedingetjes te vinden. Voor wie ervan houdt om over vlooienmarkten te struinen, is dit DE place to be.

Ontdek Brighton!Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen