Erasmus+ en EF: complementaire programma's

Een taaltest om je inschrijvingsdossier te vervolledigen, een taalcursus om te kunnen volgen in de lessen, of gewoonweg om de cultuur van jouw nieuwe land al te leren kennen… EF helpt je bij alle voorbereidinge voor jouw Erasmus+.

Op deze website kan je allerlei nuttige informatie vinden om jouw Erasmus+ goed voor te bereiden, net als alternatieven om voor korte of lange termijn in het buitenland te studeren of stage te lopen.

Het Erasmus+ programma is een uitwisselingsprogramma dat je toelaat in andere Europese landen te gaan studeren.

Wat is een Erasmus uitwisseling?

Het Erasmus+ programma is een uitwisselingsprogramma dat je toelaat in andere Europese landen te gaan studeren. Het programma werd over de jaren heen sterk uitgebreid en omvat nu onder andere ook stages, vrijwilligerswerk en ondersteunende taalcursussen. Erasmus+ maakt deel uit van het Lifelong Learning programma van de EU en is een samenwerking tussen de lidstaten van de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en Turkije. Op deze website kan je de voorwaarden van het programma terugvinden, net als handige informatie voor je voorbereiding.

Een Erasmus+ voorbereiden

Administratieve documenten, taalcursussen om de taaltest en je verblijf voor te bereiden, waar naartoe gaan en wanneer vertrekken? Een studie in het buitenland vergt veel energie! Maar geen paniek, eens je weet dat je zult vertrekken, is de zwaarste beslissing al genomen. Overloop alle stappen op deze website en je bent helemaal klaar voor jouw Erasmus+!

Alternatieven voor Erasmus+

Wil je graag naar het buitenland vertrekken, maar kan je niet deelnemen aan Erasmus+? Ontdek de verschillende programma’s van EF! Voorbereiding voor een Engelstalige master, stages in het buitenland of een taalstudie – met EF reis je naar 50 bestemmingen wereldwijd. Volg het programma dat bij jouw doelen past, vertrek wanneer jij wilt en beleef een onvergetelijke ervaring in het buitenland.

Het Erasmus programma

Erasmus + is het programma van de Europese Unie dat internationale uitwisselingen aanmoedigt. Op deze pagina gaan we in op de praktische details van het meest gekende Erasmus programma: dat voor studenten in het hoger onderwijs.

Voorbereiding Erasmus uitwisseling

Velen dromen ervan om een tijdje in het buitenland te studeren via een Erasmus uitwisseling. Het belangrijkste advies om die droom werkelijkheid te laten worden is simpel: ga er op tijd mee aan de slag.

Alternatieven voor Erasmus

Het Erasmus programma is helaas niet voor iedereen mogelijk. Je moet ver op voorhand beginnen plannen en kan niet altijd dezelfde vakken volgen als aan je thuisinstelling. Als je dit alles niet echt ziet zitten, zijn er gelukkig heel wat alternatieven.

Sinds 1965 is EF marktleider in internationaal onderwijs en het verzorgen van taalcursussen, uitwisselingsprogramma’s en studies in het buitenland. Door continu te investeren in onderzoek naar de beste leermethode en te blijven vernieuwen, staat EF wereldwijd bekend om haar kwalitatieve programma's en hebben wij miljoenen jongeren en volwassenen geholpen om hun dromen en doelen te verwezenlijken.

50

jaar ervaring in het internationaal onderwijs

26

lidmaatschappen bij internationale branche organisaties

400+

scholen en kantoren wereldwijd