ALTERNATIEVEN VOOR ERASMUS

Het Erasmus programma is natuurlijk een mooie manier om een periode in het buitenland te studeren, maar helaas is het niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan dit uitwisselingsprogramma. Je moet ver op voorhand beginnen plannen en kan niet altijd dezelfde vakken volgen als aan je thuisinstelling. Als je dit alles niet echt ziet zitten, zijn er gelukkig nog een groot aantal andere manieren om te studeren in het buitenland.

TAALCURSUS OP JOUW DROOMBESTEMMING

Een taalcursus volgen in het buitenland heeft een aantal voordelen ten opzichte van het Erasmus programma. Je kunt namelijk vertrekken wanneer je zelf wilt en, niet onbelangrijk, je kan helemaal zelf bepalen waar je gaat studeren. Dit type cursus kan daarnaast gecombineerd worden met een buitenlandse stage. Klik hier voor meer informatie over een taalcursus in één van onze 44 bestemmingen.

Info en Prijzen voor ERASMUS Alternatieven

STUDIEJAAR IN HET BUITENLAND

Ga voor een semester of een academisch studiejaar naar het buitenland. Wil je jouw talenkennis verbeteren voor je studies, je voorbereiden op een internationale carrière of een buitenlandse professionele ervaring opdoen? Dan ben je bij EF aan het juiste adres!

Intensief programma

Maak snel vooruitgang door op jouw spreek- en schrijfvaardigheden te focussen. Personaliseer jouw cursus met keuzevakken en bouw dankzij academische projecten zelfvertrouwen op wanneer je de taal gebruikt.

Multi-Talenjaar

Reis de wereld rond en studeer 2 of 3 talen in verschillende locaties. Kies zelf welke talen jij leert en hoe lang je op elke taal focust. Een niet te missen culturele ervaring die je CV een boost geeft!

Examenvoorbereiding

Behaal een certificaat voor je studies of carrière en bewijs dat je een taal grondig kent. De officiële taalexamens zoals IELTS, TOEFL, TOEIC en Cambridge English zijn beschikbaar voor Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Japans en Chinees.

Universitaire voorbereiding

Bereid je voor op een Engelstalige studie aan een buitenlandse universiteit. EF helpt je de nodige academische vaardigheden te trainen, maar ook de plaatsingsprocedure te doorlopen bij meer dan 150 gerenommeerde universiteiten. Een EF-medewerker ondersteunt je in jouw studiekeuze. Na afloop word je gegarandeerd aanvaard aan een Engelstalige universiteit!

Advanced Diploma-programma

Versterk jouw Engels voor de sector waar jij wilt in werken. Het Advanced Diploma werd opgesteld in samenwerking met gekende universiteiten en bedrijven. Het programma combineert een intensieve taalcursus met academische vakken en een buitenlandse stage. Focus op één van de volgende sectoren:

Info en Prijzen voor ERASMUS Alternatieven
  • Business
  • International Communication
  • Online Marketing
  • International Affairs
  • Media and Art
  • Fashion and Design
  • Hotel and Tourism
  • Health and Fitness