ERASMUS VOORBEREIDINGEN

Om les te volgen aan een buitenlandse universiteit of hogeschool of om een stage in het buitenland te doen, is het belangrijk dat je de lokale taal goed beheerst. Zonder de nodige taalvaardigheden wordt jouw ervaring in het buitenland een stuk moeilijker. Profiteer dus ten volle van jouw uitwisseling en vertrek ter voorbereiding al vroeger om je talenkennis op te frissen!

WANNEER START DE ERASMUS VOORBEREIDING?

Wacht niet tot het laatste moment om je voor te bereiden op jouw Erasmus. Afhankelijk van jouw bestemming moet je er zelfs al een jaar op voorhand mee beginnen. Vele Engelstalige universiteiten vereisen een officiële taaltest. Neem de tijd om je hier op voor te bereiden, zodat je zeker het vereiste niveau behaalt. Daarnaast is het belangrijk om je studietaal goed te begrijpen. Verzeker je dus van je taalniveau voor jouw vertrek.

Info en Prijzen voor ERASMUS Alternatieven

BUITENLANDSE TAALCURSUS VOOR ERASMUS

Leer de taal voor alle praktische situaties die je zult meemaken. Een taalcursus bij EF geeft je geen boekenkennis, maar leert je de taal grondig spreken en gebruiken. Vertrek vóór je Erasmus om je ervan te verzekeren dat de bestemmingstaal goed spreekt en ga Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Chinees of Japans leren in één van onze 44 internationale talenscholen. Proef de cultuur van je gastland en stel je eigen pakket op qua duur, intensiviteit, niveau en accommodatie. Vertrek wanneer jij wilt!

Taalcursussen in het buitenland

Vertrek elke week om de taal te leren in een land waar deze gesproken wordt. Kies zelf de intensiteit en de duur van jouw cursus en vertrek naar één van onze 50bestemmingen. Volg interactieve lessen, doe mee aan toffe activiteiten en boost je talenkennis voor de start van jouw Erasmus.

Taalcursus + Stage / vrijwilligerswerk

Deze formule combineert een klassieke taalcursus met een stage (vrijwilligerswerk in Amerika en Canada) in een sector naar keuze. Je kunt beide tegelijk doen, of starten met de cursus en eindigen met de stage. Perfectioneer jouw talenkennis in een nieuwe omgeving en voeg een buitenlandse professionele ervaring toe aan jouw CV.

Business taalcursus en carrièreboost

De ideale cursus om je voor te bereiden op een internationale carrière. Leer meer over een specifiek onderwerp zoals marketing, communicatie, onderhandelingstechnieken of het schrijven van een perfect CV. Dit programma is perfect om een stapje voor te zijn op de arbeidsmarkt of jouw Erasmus indien je een economische studie volgt.

Voorbereidingscursussen voor een officieel taalexamen

Heb je een bepaald niveau nodig voor de start van jouw Erasmus om aanvaard te worden? Vertrek voor meerdere weken op cursus en eindig met een officieel taalexamen. Voor elke van onze 11 talen bieden we voorbereidingscursussen op de internationaal erkende examens. Onderstaand kan je meer informatie vinden over de verschillende taalexamens.

Om les te volgen aan een buitenlandse universiteit of hogeschool of om een stage in het buitenland te doen, is het belangrijk dat je de lokale taal goed beheerst. Zonder de nodige taalvaardigheden wordt jouw ervaring in het buitenland een stuk moeilijker.

Engels

 • English for Speakers of Other Languages (Cambridge English): is ontwikkeld door Cambridge University. De test evalueert de luister-, spreek- en schrijfvaardigheden. Hij wordt vaak vereist voor studies aan een Britse universiteit.
 • Test of English as a Foreign Language (TOEFL): evalueert de talenkennis van niet-Engelstalige personen in een universitaire omgeving. De test wordt gebruikt door meer dan 6000 universiteiten.
 • International English Language Testing System (IELTS): evalueert de taalvaardigheden van niet-Engelstalige studenten voor een academisch milieu. De IELTS is de populairste test Engels wereldwijd voor hogere studies en immigratie.
 • Test of English for International Communication (TOEIC): evalueert de Engelse vaardigheden voor professioneel gebruik. Deze test wordt vereist voor bepaalde beroepen.
 • Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL): certificeert het onderwijzen van Engels als vreemde taal.

Frans

 • Diplôme d’Études en Langue Française (DELF): toetst het gebruik van Frans in dagelijkse situaties.
 • Diplôme Approfondi en Langue Française (DALF): is het bewijs van een zeer goed begrip van het Frans, ook voor geavanceerd taalgebruik.
 • Diplôme de Français Professionel Affaires: wordt ondersteund door de Kamer van Koophandel in Parijs en is gepast voor studenten met een gemiddeld tot gevorderd taalniveau.
 • Diplôme de Français Professionnel Tourisme et Hôtellerie: bewijst de Franse taalvaardigheden die belangrijk zijn in de horeca en de toerismesector.
Info en Prijzen voor ERASMUS Alternatieven

Spaans

 • Diploma de Español como Lengua Extranjera (DELE): is het enige Spaanse taalexamen dat officieel erkend wordt door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en Cultuur.
 • Diploma Superior de Español de Los Negocios (DSEN) en Diploma Intermedio de Español de Los Negocios (DIEN): worden ondersteund door de Kamer van Koophandel in Barcelona en tonen een gemiddeld tot gevorderd taalniveau aan.

Duits

 • Zertifikat Deutsch als Fremdsprache (TestDaF): biedt toegang tot universitaire opleidingen en wordt door elke universiteit in Duitsland erkend.
 • Goethe-Zertifikat: is een bewijs van zelfstandig gebruik van de Duitse taal en wordt erkend in de handel, de industrie en het onderwijs.

Italiaans

 • Certificazione di Italiano come Lingua Straniera (CILS): test het niveau van anderstaligen en is geaccrediteerd door de Italiaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, alsook het EALTA (Europees Agentschap voor Taaltoetsing).
 • Certificazione di Conoscenza della Lingua Italiana (CELI): bewijst een goed begrip van Italiaans en is geaccrediteerd door EALTA en het Italiaans ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mandarijn

 • Chinees: Hanyu Shuiping Kaoshi (HSK) meet het taalniveau in Mandarijn.

Japans

 • Japanese Language Proficiency Test (JLPT) meet en beoordeelt het Japans taalniveau.