Engelse citaten

Beroemde citaten in het Engels

Enkele citaten maken deel uit van het Engels van alledag en iedere Engelstalige spreker kent ze. Het is handig om ze te kennen, omdat ze in gesprekken kunnen voorkomen, of er kan naar verwezen worden zonder dat ze echt geciteerd worden.. De mensen van wie deze citaten afkomstig zijn, zijn vaak beroemde Engelstalige sprekers zoals wetenschappers, politici of auteurs. Meer over het leven van deze mensen te weten komen is een goede manier om je bekendheid met culturen waar Engels wordt gesproken te vergroten.

Zie de lijst van de meest bekende citaten in het Engels.

Citaten over de Engelse taal

Er zijn veel mensen die al eerder Engels geleerd hebben en sommigen daarvan kunnen hier interessante dingen over vertellen. Het is misschien leuk om te lezen wat anderen over de Engelse taal denken en hoe ze het vinden om Engels te leren. Deze citaten zijn niet zo bekend bij Engelstaligen en ze vormen een leuke onderbreking van je studie.

Zie onze collectie citaten over de Engelse taal.

Inspirerende citaten voor mensen die Engels leren

Niets om zo geïnspireerd te raken om harder te studeren dan het vinden van een betekenisvol citaat die je echt aanspreekt. Als het even minder goed gaat met het Engels studeren, kan de wetenschap dat anderen ook moeite hebben gehad om beter te worden je helpen om weer gemotiveerd te raken. Als er citaten zijn die dit effect op je hebben, druk ze dan af en hang ze op in de buurt van je bureau als aanmoediging als je je gefrustreerd voelt.

Zie onze collectie inspirerende citaten voor leerlingen Engels.