Leestekens

Leestekens worden gebruikt om betekenis, duidelijkheid en nadruk te creeren in zinnen. Je maakt gebruik van leestekens om structuur en organisatie aan te brengen in je geschreven tekst.

Je zult snel zien waarom leestekens belangrijk zijn als je deze zin zonder leestekens probeert te lezen:

misschien hoef je niet altijd kommas punten kolommen enz te gebruiken om je zinnen duidelijk te maken als ik haast heb het koud heb lui of boos ben laat ik leestekens soms weg grammatica is stom ik kan wel zonder schrijven en ik heb het niet nodig mijn oom Harry zei dat hij niet erg slim was en ik begreep nooit een woord van wat hij me schreef ik denk dat ik wat leestekens ga leren niet te veel net genoeg om Oom Harry te schrijven hij heeft wat hulp nodig

Laten we nu eens kijken of het met leestekens anders klinkt!

Misschien hoef je niet altijd komma's, punten, kolommen enz. te gebruiken om je zinnen duidelijk te maken. Als ik haast heb, het koud heb, lui of boos ben, laat ik leestekens soms weg. "Grammatica is stom! Ik kan wel zonder schrijven en ik heb het niet nodig." Mijn oom Harry zei dat hij niet erg slim was en ik begreep nooit een woord van wat hij me schreef. Ik denk dat ik wat leestekens ga leren - niet te veel, net genoeg om Oom Harry te schrijven. Hij heeft wat hulp nodig!

Gebruik de pagina's in dit hoofdstuk over leestekens om te leren hoe je je Engels duidelijker en beter georganiseerd kunt maken.

Regels over leestekens in het Engels