Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 blogs om Engels mee te leren

10 blogs om Engels mee te leren

We hebben al lijstjes opgedist van onze favoriete series en zelfs boeken om Engels mee te leren. “Wat nu?” vraag je je misschien af. Blogs? Oké, prima! Van simpele leesblogs tot inspirerende travel blogs en blogs waarmee je je grammatica naar een hoger niveau kunt tillen: hierbij onze absolute aanraders om je Engels mee te verbeteren.

1. The Londoner

The Londoner is een van de populairste blogs van Groot-Brittannië. Rosie schrijft over alle bedenkbare lifestyleonderwerpen, van recepten tot stijltips en verhalen over haar (prachtige) hond terwijl ze samen Londen ontdekken. Het is redelijk uitdagend leeswerk met een mix van ingewikkelde zinnen en uitgebreide beschrijvingen. Perfect voor lezers met een gemiddeld niveau Engels. Maar wees ook gewaarschuwd: je wordt acuut jaloers van haar foto’s van geweldige kleding en maaltijden waarvan het water je in de mond loopt

2. Deliciously Ella

Als je nog niet van Deliciously Ella hebt gehoord, heb je tot nu vast onder een steen geleefd. Op Ella’s blog lees je haar fantastische maaltijd-ideeën en bak-experimenten op basis van plantaardige voedingsmiddelen en onbewerkte ingrediënten. Ze heeft al miljoenen Engelse lezers geïnspireerd om beter voor hun lichaam te zorgen. En het beste van dit alles? Goed eten betekent niet alleen “groen eten”: je vindt op deze website net zoveel zoete lekkernijen als hartige gerechten.

3. BBC Learning English

Iedereen weet dat de presentatoren van BBC–tv en –radio perfect Brits-Engels spreken, en dat de BBC-artikelen geschreven worden in foutloze grammatica. Dan is er toch geen betere bron om Engels mee te leren? De blog BBC Learning English bevat honderden simpele video’s, artikelen en gratis oefeningen om iedereen, van beginners tot near-native studenten, te helpen bij het verbeteren van hun Engelse taalvaardigheden.

4. World of Wanderlust

Al vóór je “Ik vind deze reisblog en de prachtige fotografie fantastisch” kunt zeggen, heb je je paspoort al opgezocht en je koffer ingepakt. Van de beste eettentjes tot geheime must-sees: World of Wanderlust staat bomvol insidertips die je helpen bij het plannen van je volgende reis. Deze geweldige blog bevat informatie over de halve planeet, van Amerika tot Costa Rica en Japan, en is ideaal voor cultuurliefhebbers die hun Engels willen verbeteren door urenlang te lezen.

5. Hannah Gale

De lifestyleblog van Hannah houdt je alledaagse Brits-Engels op een uitstekend niveau. De oud-journaliste kletst graag en haar herkenbare posts gaan echt overal over, van haar relatie tot haar favoriete boeken en wat er dit seizoen in haar kledingkast hangt. Je ontdekt er nieuwe uitdrukkingen en grappige straattaal die je niet in de klas leert.

6. Perfect English Grammar

Dankzij de schijnbaar onuitputtelijke collectie korte, interactieve Engelse grammatica-opdrachten kan je met deze fantastische blog je kennis van allerlei taalonderwerpen testen, van onregelmatige werkwoorden tot het gebruik van de voltooide tijd. Het interactieve format van deze blog maakt grammaticaregels ineens leuk, maar vergeet niet elke sessie te eindigen met een beloning om te zorgen dat je daadwerkelijk blijft oefenen.

7. Hand Luggage Only

Deze energieke, vrolijke reisblog volgt twee beste vrienden van Cambridge University terwijl ze de wereld over reizen. Yaya en Lloyd zijn (en schrijven) dolenthousiast en nemen hun camera’s en brede glimlachen overal mee naartoe. Al na het lezen van een paar posts wil je waarschijnlijk niets liever dan je Engels oefenen door een eigen Engelstalige reisblog te starten.

8. English Grammar Revolution

Zinsdiagrammen klinken de meeste mensen niet bepaald leuk in de oren, maar op het English Grammar Revolution-blog gelooft blogger Elizabeth echt dat ze een gemakkelijke en (toch wel) leuke manier zijn om ingewikkelde Engelse grammatica te begrijpen. Je zult hier niet de hele avond doorheen blijven scrollen, maar de passie van Elizabeth is toch aanstekelijk. Als je regelmatig een paar minuten haar blog leest, kan dat jouw leerproces al een enorme boost geven.

9. The Young Adventuress

Een blog die je wél urenlang kunt blijven lezen: de hilarische, eerlijke bekentenissen en grappige anekdotes van The Young Adventuress. Ze is in het diepe gesprongen en naar het buitenland verhuisd – en ze vindt het fantastisch! Deze Amerikaanse noemt tegenwoordig Nieuw-Zeeland haar thuis en heeft ontzettend veel nuttig advies over emigreren. Als je inspiratie nodig hebt voordat je je gaat inschrijven voor het buitenlandprogramma dat je altijd al wilde volgen, dan ben je hier aan het juiste adres.

10. De EF GO-blog!

(En nee, we zijn totaal niet bevooroordeeld.) Deze blog staat vol met handige tips zoals nieuwsmedia waarmee je je dag moet beginnen en gemakkelijke uitleg van ingewikkelde Engelse woorden: de experts van EF ondersteunen je graag.

Wil je ook vloeiend Engels leren spreken?Ga op taalcursus!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen