GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om van Sydney te houden

10 redenen om van Sydney te houden

Er is zeker iets met Sydney. Terwijl andere steden misschien een gelijkaardige vibe hebben,  is het gewoon speciaal als je in Sydney bent. Met zeelucht, uitzonderlijke koffie, natuurlijke wonderen, wilde dieren en wijnland, zijn hier tien redenen (onder veel meer!) om van Sydney te houden.

1. Whale Watching

Een stad bezoeken waar je walvissen kunt spotten? Ja, graag! De winterzonnewende is het bultrugmigratieseizoen en neemt de kans dus toe dat je deze onvergetelijke dieren te zien krijgt. De beste plaatsen om whale watching te doen in Sydney zijn de North Head lookout, South Head, Shark Island, en de Hornby Lighthouse in de buurt van Watsons Bar.

2. De hemel voor theaterliefhebbers

De prestatiekalender van Sydney behoort tot de beste van Australië. Van professioneel tot onafhankelijk theater, er zijn elke maand van het jaar toneelstukken. Sydney Theatre Company, Belvoir St Theatre, Griffin Theatre, en Bell Shakespeare behoren tot de bekendste grotere gezelschappen van de stad. Ze worden ondersteund door tientallen onafhankelijke theatergezelschappen en producenten wiens werk je lang aan het praten houdt.

3. De haven

Wat kunnen we zeggen? De haven van Sydney (of, voor bonuspunten op trivia-avond, de officiële naam, Port Jackson) is verbazingwekkend mooi. De enorme omvang en de talrijke baaien, inhammen en stranden veranderen het gevoel dat je ervaart als je op ontdekkingstocht gaat. Een memorabele manier om de haven te ervaren is met een van de vele ferrydiensten van de stad. We houden van de rit met de Manly Ferry, een tocht van 15 minuten over de haven naar de gelijknamige buurt.

4. Taronga Zoo

Nu we het toch over de haven van Sydney hebben, waarom nemen we de ferry niet naar Taronga Zoo? Het ligt hoog in een natuurlijke bosrijke omgeving tegenover Circular Quay. Kortom, naast de fantastische dierenbeschermings- en welzijnsprogramma’s is Taronga Zoo. Een van ‘s werelds meest spectaculair gelegen dierentuinen, met ontelbare hoekjes om over die geweldige haven te staren en te genieten van een picknick.

5. Natuurlijke oceaanpools

Sydney’s stranden lijken uniek met rotspoelen en zelfs volwaardige natuurlijke zoutwater oceaan pools uitgesneden in hun rotsachtige muren. Deze geven een ontspannende glans aan het strand en trekken zwemmers van alle leeftijden aan.

6. Vogels spotten

Australische steden kunnen luidruchtig zijn voor bezoekers, vooral die uit landen met, laten we zeggen, minder gekke wilde dieren dan Australië. Sydney zal niet teleurstellen op het vogelfront, met een koor van vogels die de hele dag door een geweldige show opvoeren. Luister en in een mum van tijd hoor je (en zie je) kaketoes, lorries, kookaburra’s, rosella’s en ibissen. De laatste zullen je geen deuntje zingen, maar kunnen je lunch stelen in het park als je niet oppast!

7. Avontuur

Sydney is een stad van verborgen (en minder verborgen) avontuur. Kies uit de BridgeClimb naar de top van Sydney Harbour Bridge 134 meter boven de zeespiegel; jet varen in de haven, haast je naar Treetop Adventure Park om zijn 100 + hoge touwen avonturen te ervaren, een bezoek aan de iFly Downunder verticale tunnel (zoals parachutespringen, maar dan indoor), en nog veel meer. Gaat uw voorkeur uit naar het water? Sydney dient ook plaatsen aan om te parasailen, whitewater raften, duiken, en canyoning. Whew!

8. Koffieparadijs

Australische koffielingo heeft wel een kleine introductie nodig (en die krijg je snel na de landing op de Aussie-oever). Als je eenmaal de term voor je favoriete stijl koffie hebt geleerd, zul je zien hoe Sydney zich met elk kopje verbeterd. Proef de flat whites, short blacks, en long blacks op een cafeïnehoudende tour van de eigenzinnige boekhandels, cafes, en musea van Surry Hills, Leichhardt, Newtown, Coogee, Paddington, Glebe, en Darlinghurst.

9. Wijn en sneeuw

Lange weekenden zijn gemakkelijk in te vullen als je in Sydney bent. De stad is gunstig gelegen in de buurt van de Hunter Valley, Southern Highlands, Orange, en Mudgee wijngebieden, die overlopen met kelderdeuren, prachtige bed and breakfasts, en gastronomisch dineren. Geen wijnliefhebber? Geloof het of niet, u kunt skiën en snowboarden in Australië! Perisher Blue (het grootste skigebied van het zuidelijk halfrond) en Thredbo (de beroemdste van Australië) liggen vlakbij Sydney.

10. Eten

Het internationale eten heeft echt zijn ideale plekje gevonden in Sydney. Eet je weg over de hele wereld. Van Latijns-Amerika (in Liverpool Street) tot Italië (in Leichhardt), Vietnam (in Marrickville) of Libanon (in Granville). Brunch is een andere sub-categorie van Sydney’s dining scene die vermelding verdient. Avocado hoog opgestapeld over sourdough, eieren precies zoals je ze wilt, fluffy pannenkoeken, knop champignons, geitenkaas, gebak, fruit, en die Aussie koffies. Gewoon perfect.

Leer Engels in Sydney met EFOntdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer