GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 topbestemmingen van 2019: plekken die je moet zien

10 topbestemmingen van 2019: plekken die je moet zien

Het kiezen van een bestemming voor je jaarlijkse reis was nog nooit zo gemakkelijk. Wij deden al het opzoekwerk voor jou en stelden een top 10 van de topbestemmingen van 2019 op. Het zijn stuk voor stuk pareltjes waar veel nieuwigheden te ontdekken vallen. Zelfs op de plaatsen waar je al geweest bent. Kan je nog steeds niet kiezen uit onze beknopte lijst? Ga dan voor een extra uitdaging door meerdere van deze topbestemmingen te combineren in één reis.

Ons allerbelangrijkste advies? Probeer minstens een paar weken op één bestemming te blijven om alles te kunnen proeven van de lokale cultuur (zowel letterlijk als figuurlijk). Of nog beter: overweeg je reis te combineren met een taalcursus om alles uit jouw reis te halen.

1. Perth, Australië

Deze West-Australische stad staat wordt onterecht overschaduwd door Sydney en Melbourne. Dit is namelijk één van de 10 topbestemmingen die zeker op je bucketlist voor 2019 zou moeten staan. Deze stad ligt dichter bij Europa, is voorzien van fantastisch goed weer, de stranden zijn er geweldig en het dierenrijk is heel uitgebreid (er zijn zelfs pinguïns!). En mate, als je er bent móet je een bezoek brengen aan Kings Park: een unieke groene oase midden in de stad.

2. Singapore

Deze stadstaat is nog altijd heel populair. Misschien komt het wel door de mega coole (en ongelooflijk instagrammable) infinity pool boven op het Marina Bay Sands-hotel, of door het verrukkelijke eten in de talloze food courts overal in de stad. Hoe dan ook: Singapore heeft gewoon iéts wat ervoor zorgt dat mensen blijven terugkomen. Ook cultureel gezien staat Singapore dit jaar niet stil. Als je snel bent, kan je nog genieten van het duurzame lichtkunstfestival i Light Singapore. Later in het jaar staat onder andere het EDM-festival Ultra Singapore (in open lucht!) op het programma, maar ook ZoukOut, een van de grootste strandfeesten van Azië.

3. Miami, Verenigde Staten

Bij de naam ‘Miami’ denk je waarschijnlijk meteen aan prachtige palmbomen en misschien wel de aantrekkelijkste stranden van de wereld. Miami is geen verborgen parel meer, maar het blijft wel een juweeltje. Het weer is niet te evenaren (het is er het hele jaar door zacht en zonnig) en de vele cafés, discotheken en restaurants zorgen voor een levendige, bruisende sfeer die je niet wilt missen. Redenen genoeg dus om Miami tussen deze topbestemmingen te plaatsen. En zelfs als je er al eens bent geweest, blijft deze stad jou verrassen. Er zijn namelijk enkele hippe nieuwe cafés en restaurants, én niet te vergeten de stad maakt ook nog altijd z’n status als “the city that keeps the roof blazin’” waar.

4. Nepal

Eentje voor de liefhebbers van natuur en avontuur dit jaar. Het vierde land van onze 10 topbestemmingen ligt tussen China en India, herbergt de Himalaya en voelt qua formaat soms aan als een postzegel. Het hoge landschap is echt adembenemend, de lokale bewoners zijn geweldig en het eten is er excellent. Het land is nog steeds aan het herstellen van de wrede aardbeving in 2015, waardoor toeristen er méér dan welkom zijn. Logisch dus dat 2019 hét moment is om Nepal te bezoeken.

5. Seattle, Verenigde Staten

Nu deze bestemming enkele verbouwingen en vernieuwingen op beroemde plekken achter de rug heeft, zijn de spotlights dit jaar volledig op Seattle 2.0 gericht. Ga naar deze noordwestelijke hoek van de Verenigde Staten om een tas hippe koffie te drinken op de plek waar die vandaan komt (Starbucks komt uit Seattle) en bewonder het prachtige uitzicht vanuit de pas gerenoveerde Space Needle. Ook Capitol Hill is een wijk die zeker het ontdekken waard is, onder andere dankzij de vele uitgaansmogelijkheden.

6. Namibië

Bij ervaren reizigers is dit land al lang een favoriete vakantiebestemming, maar voor de meeste andere mensen is het nog een verborgen parel. Dit is dus hét moment om deze plek te ontdekken, zeker als je van roadtrips houdt. Dit land ligt aan de zuidwestkust van Afrika, heeft grenzeloos grote woestijnen, charmante bezienswaardigheden, een ongeëvenaard dierenrijk en eindeloos veel toffe kampeerplekken.  En vergeet vooral ook niet de luxe (maar redelijk geprijsde) nieuwe lodges die recent hun deuren hebben geopend om toeristen en avonturiers te laten overnachten.

7. Novi Sad, Servië

Over verborgen juweeltjes gesproken … Het mooiste stadje van Servië vereist absoluut geen gevulde portefeuille. Deze plek heeft een rijke geschiedenis met Oostenrijkse, Hongaarse en Joegoslavische invloeden op zowat elke straathoek. Het Petrovaradin-fort en het Fruška Gora-klooster zijn twee bijzondere bezienswaardigheden in (de buurt van) de stad, maar je vindt er ook een groot aantal musea om te bezoeken. De zomer van 2019 is hét moment om deze locatie te bezoeken, omdat je dan ook kan gaan zonnen op Štrand, het populairste strand van Servië.

8. Berlijn, Duitsland

Een toerismegigant waarin geen enkele bezoeker zich ooit zal vervelen. Deze stad is beroemd vanwege zijn prachtige architectuur, musea van wereldklasse, hippe nachtleven en bier in overvloed. Daarnaast is 2019 een echte mijlpaal voor Berlijn: de eeuwviering van het Bauhaus. Deze kunstschool opende precies honderd jaar geleden zijn deuren en dat wordt gevierd met allerlei tentoonstellingen overal in de stad. Houd je van design of architectuur, dan is dit dus hét moment om deze stad te bezichtigen.

9. Costa Rica

Costa Rica wordt steeds populairder, daarom is het nu (voordat iedereen deze bestemming ontdekt) het perfecte moment om er naartoe te gaan. Dit land biedt een unieke mix van prachtige natuur, gaande van rivieren en regenwouden tot stranden en vulkanen. De mensen zijn supergastvrij en de sfeer is enorm ontspannen, waardoor dit land de perfecte plek is om bijvoorbeeld Spaans te leren. Fun fact: een van de redenen waarom dit land zo laid-back en vreedzaam is, is dat het geen leger heeft. Dat werd in 1949 besloten en heeft het land sindsdien grenzeloos veel voordeel opgeleverd.

10. Lissabon, Portugal

Een buitengewone mix van goed weer, authentiek voedsel, culturele schatten en enorm veel betaalbare bezienswaardigheden. Ga naar Belém om de botanische tuinen te ontdekken, ga richting Alfama in het oosten voor een prachtig uitzicht over de hele stad, of geniet gewoon van de vele verschillende wijken in deze heuvelachtige stad. Vergeet zeker de oude trams niet, een ritje in een van deze trams mag je zeker niet overslaan! En heb je wat meer tijd? Het leren van Portugees in Lissabon zou wel eens één van je hoogtepunten van 2019 kunnen worden.

Bezoek jij dit jaar een van deze topbestemmingen?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer