Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Vancouver

10

Ja, je kunt wandelen, skiën, en zeilen om een locale groep orcas te zien – iedereen weet waar Vancouver beroemd om is!

In plaats van de menigte te volgen, zijn hier een paar dingen waar je waarschijnlijk nog niet van wist, maar die je zeker aan je Vancouver to-do list moet toevoegen.

1. Climbing Tree

Ja, een klimboom. Dichtbij Cambie en King Edward, is deze ongelofelijke boom die de kracht van moeder natuur combineert; met een enorme sterke stam en tientallen dikke, gelijkmatig verdeelde bomen, en de creativiteit van de mensheid. Hier hebben mensen de boom netjes versierd met hangmatten, bandenschommels en klimnetten om van dit specifieke exemplaar een legende te maken.

2. The Shameful Tiki Room

Één van de coolste bars van Vancouver; de Shameful Tiki Room, is zeker een ‘verborgen’ juweeltje – het is opzettelijk vermomd en aan de buitenkant verborgen, zodat alleen de lokale bevolking en goed voorbereidde toeristen weten waar het is. Als je het kleine bordje kunt vinden dat de ingang markeert, sta je voor een avond met vintage tiki-decor, heerlijk eten, cocktails en vaak zelfs livemuziek.

3. VanDusen Botanical Garden Hedge Maze

In het hart van het bruisende Vancouver is de VanDusen Botanical Garden een vredige oase vol prachtige botanische exemplaren en verschillende plantensoorten uit alle hoeken van de wereld. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Ook biedt het haagdoolhof, omgeven door apenpuzzelbomen, een leuke en ongewone uitdaging die je met vrienden kunt aangaan.

4. The Naam

Dit plantaardige restaurant is een populaire plek bij lokale jongeren en studenten. Niet veel toeristen kennen Naam, dus het is nog steeds mogelijk om een ​​tafel te reserveren en te genieten van een scala aan heerlijke veganistische en vegetarische gerechten zonder de drukte. Het restaurant heeft 50 jaar ervaring met het omtoveren van lokale ingrediënten en verse producten – waaronder tofu, biologische bosbessen en scharreleieren – tot verrukkelijke gerechten voor ontbijt, brunch en diner.

5. Southlands

Om een ​​andere kant van Vancouver te ervaren, ga je naar de wijk Southlands. Dit is een plek waar de trendy stedelijke omgeving de landelijke landbouwgrond en het plattelandsleven ontmoet. Hier grazen paarden tussen de vele prachtige huizen en Instagramwaardige traditionele herenhuizen, en langs de straten staan ​​eeuwenoude bomen. Op slechts een steenworp afstand van de stad voelt Southlands Farm als een wereld weg. Gedurende de hele zomer worden er wekelijks verse lokale producten verkocht.

6. Greenheart TreeWalk

Één van de hoogtepunten van elke reis naar de UBC Botanische Tuinen is het hangende bomenpad. De Greenheart Tree Walk neemt je mee op een rondleiding door het bladerdak en biedt een unieke manier om dichtbij enkele van de oude Douglas-sparren, ceders en grote dennebomen te komen die inheems zijn in het gematigde regenwoud aan de kust van de regio. Volg de hangbruggen tot 20 meter boven de bosbodem voor het beste vogelperspectief in de stad.

7. Fraser River Park

Als je in Vancouver bent, kun je het water niet vermijden – de truc is om te weten waar je heen moet om te genieten van een deel van de waterkant zonder de drukte. Ga naar Fraser River Park om een ​​rustiger deel van de waterkant te vinden. Deze rustige groene strook die langs de rivier loopt, biedt een schilderachtige route met gemakkelijke promenades en is niet zo populair als het Kitsilano-strand of de Engelse baai, die behoorlijk druk kunnen worden.

8. Pink Alley

In Downtown Vancouver is een straat opnieuw bedacht en ontworpen. De steeg heeft zelfs een internationale prijs gewonnen voor uitzonderlijke openbare ruimtes. De muren en vloer van Pink Alley zijn in verschillende tinten geschilderd – ja, je raadt het al – roze. Als een helder verborgen toevluchtsoord viert deze weggestopte steeg de straatkunst, graffiti en visuele verhalen.

9. The Rennie Museum

Dit gratis, privé-kunstmuseum is te vinden in Chinatown en, hoewel het pas in 2009 werd geopend, is het nu al een grote hit bij cultuurliefhebbers en kunstliefhebbers. Het Rennie Museum heeft een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst naar Vancouver gebracht, met schilderijen, fotografie en film van meer dan 370 kunstenaars. Het is ook de thuisbasis van een prachtig dakterras en biedt een verborgen oase in de stad.

10. Habitat Island

Je hoeft de stad niet uit om te genieten van een echt authentiek stukje van het geweldige Canadese buitenleven. Terwijl wandelpaden het platteland doorkruisen, ligt Habitat Island vlak bij het Hinge Park in Vancouver. Dit wilde schiereiland is door de mens gemaakt en is ontworpen om de natuur naar een deel van het stedelijk landschap te brengen. Steek de kleine brug over om het te bereiken en je wordt beloond met kleine stranden, struiken, een bos en een rustig stukje waar de natuur – inclusief gevogelte – is aangemoedigd om te bloeien.

Ga op taalreis naar Vancouver!Lees meer

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer