GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen pareltjes in Londen

10 verborgen pareltjes in Londen

Oh, er is zoveel meer te zien in Londen dan de Big Ben, Buckingham Palace en de Thames. Ja, we hebben een aantal van de meest iconische historische gebouwen van Engeland. Maar we zijn ook de thuisbasis van een creatieve en bloeiende ondernemersscene. Hierdoor zit deze werkelijke wereldstad stad vol met verborgen tuinen, geheime bars, exclusieve evenementen en heerlijke experimentele eetgelegenheden.

Je zou gemakkelijk een heel leven kunnen besteden aan het verkennen van Londen! Maar aangezien we slechts 10 van de verborgen pareltjes van Londen moesten uitkiezen, kun je er zeker van zijn dat deze lijst een uitstekende plek is om te beginnen.

1. Rooftop Filmclub

Naar je lokale bioscoopcomplex gaan is tegenwoordig ZO mainstream. In Londen zijn de beste filmervaringen te vinden in ligstoelen, op rooftop bars, met openluchtschermen. Tijdens de zomer neemt Rooftop Film Club enkele van de beste open dakruimtes van de stad over. Waaronder plekken in Shoreditch, Stratford en Peckham, waar Hollywood-blockbusters en klassieke films vertoond worden terwijl de zon ondergaat.

2. Barbican Conservatorium

Wist je dat er een overdekt regenwoud verborgen is in het hart van Londen? Wanneer de meeste toeristen naar Kew Gardens gaan voor wat tropische plant-actie, bezoek dan Barbican Conservatory. Hier rijzen palmbomen en bananenplanten op vanaf een begane grond bedekt met cactustuinen en koikarper-visvijvers. En bewonder grote wijnstokken die naar beneden hangen vanaf de betonnen balkons van verdiepingen erboven.

3. Paul Rothe & Son

In een kleine broodjeszaak in Marylebone heeft iemand het geheim van het stilzetten van de tijd ontdekt. Het door een familie gerunde Paul Rothe & Son opende in 1900 voor het eerst zijn deuren. Vandaag de dag nog steeds een beroemde delicatessenwinkel voor het hongerige lunchpubliek in Londen. Deze super Instawaardige winkel heeft sindsdien zijn klassieke inrichting en buitengevel behouden. De binnenkant is een schrijn voor old-school specerijen en conserven. Ook opvallend zijn de torenhoge stapels jam en marmelade die te koop zijn naast het beroemde assortiment klassieke Engelse sandwiches.

4. Neal’s Yard

Neal’s Yard vind je op slechts een paar minuten van Covent Garden. Dit is een prachtig kleurrijk en eigenzinnig geplaveid steegje, weggestopt in het hart van de stad. Van onafhankelijke cafés en bakkerijen tot biologische gezondheidswinkels: elk gebouw in deze kleine haven is geverfd of versierd met helder oranje, blauw, groen en geel.

5. Hook Camden

Fish and chips zijn een hoofdbestanddeel van het Engelse dieet. Een traditioneel gerecht dat het lekkerst is op het strand of in een van de vele mooie kustplaatsen van het VK. Ook Londenaren kunnen hun hart ophalen in de grote stad. Ga naar Hook Camden voor een klassieke kabeljauw met frietjes of kies voor een van hun fantastische creatieve gerechten. Zuidelijk gebakken vis, pannenkoeken en veganistische taco’s staan op het menu. Eet binnen, of kies ervoor om je eten mee te nemen en ervan te genieten op Primrose Hill in het nabijgelegen Regent’s Park.

6. Saint Dunstan in de East Church Garden

Tijdens WO II werd de kerk van St Dunstan in het Oosten gebombardeerd en achtergelaten om in puin te verkruimelen. Nu, begroeid met bomen, vormen de ruïnes van de kerk een klein openbaar park. Hier vind je enkele van de grootste ‘geheime’ Instagram-waardige plekken van Londen. Geniet van de hoge klokkentoren en oude fonteinen tot mooie stenen bogen die ooit glas-in-loodramen bevatten en nu bedekt zijn met klimop.

7. The Mayor of Scaredy Cat Town

Vrijwel elke stad ter wereld heeft een verzameling geheime drinkgelegenheden en Londen is geen uitzondering! De met kaarsen verlichte Mayor of Scaredy Cat Town is een van de vele geweldige verstopte bars van de stad. Deze bar is in het volle zicht verborgen achter een koelkastdeur in Oost-Londen. Hoe vind je het? Ga naar The Breakfast Club, vertel het personeel dat je “hier bent om de burgemeester te zien” en zij zullen je in de richting van de koelkastdeur wijzen.

8. Zwemvijvers

Zin om te zwemmen? Londen is de thuisbasis van een heleboel zwemplekken in de openlucht. Voor wildzwemmen heeft Hampstead Heath verschillende grote schilderachtige zwemvijvers die open zijn voor het publiek. Zo ook de Kenwood Ladies’ Pond. Dit is, zoals je zou verwachten, een zwembad alleen voor vrouwen, om van een paar baantjes te genieten met een gevoel van exclusiviteit en privacy. Maar als au-naturel groene wateren niet jouw ding zijn, ga dan naar een van de openluchtbaden van de stad. Heldere, chloorhoudende zwembaden met aan de rand houten kleedkamers in Victoriaanse stijl. Je vindt ze in Tooting Bec, Charlton of Brockwell.

9. The Vaults

Gevestigd in een verborgen reeks tunnels onder Waterloo Station, is The Vaults een innovatieve creatieve locatie. Hier worden enkele van de meest opwindende en ongewone evenementen van Londen gehouden. Geniet van een avond met livemuziek, opkomende komieken, dans de hele nacht door op een themafeest. Of pak een penseel om deel te nemen aan een collectieve openbare schildertentoonstelling.

10. Dalston Eastern Curve Garden

Als je deze oude spoorlijn twintig jaar geleden in Dalston, Hackney, had gezien, zou je hem nu niet herkennen. Teams bestaande uit landschapsarchitecten, de gemeenteraad en lokale bewoners hebben de oude treinsporen omgetoverd tot een vredige, vrije, bloemrijke oase in het hart van Londen. En de opbrengst van het café in de tuin gaat naar het mooi en levendig houden van de ruimte. Ook is er een houtgestookte pizzaoven die open is op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond.

Wil je weten hoe JIJ kunt studeren in Londen?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer