Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen plekjes in Dublin

10 verborgen plekjes in Dublin

Voor een authentieke Ierse ervaring kan je met behulp van ons lijstje de klassieke toeristische trekpleisters van Dublin, zoals Guinness Storehouse en Grafton Street, inruilen voor minder bekende verborgen plekjes die de stad te bieden heeft.

1. Marsh’s Library

Bijna elke toerist in Dublin zal de The Library op Trinity College bezoeken. Dit is écht prachtig, maar het niet bepaald een verborgen plekje. Ga in plaats daarvan naar de Marsh’s Library voor een historische bibliotheekervaring. Dit 18e-eeuwse gebouw wordt vaak genegeerd door toeristen. Dat komt doordat het naast de St. Patrick’s Chathedral staat. Toch vind je in de Marsh’s Library meer dan 20.000 zeldzame boeken op oude eikenhouten boekenplanken. Ook worden er vaak lezingen en tentoonstellingen gehouden.

2. Mummies in de St. Michan’s church

Van de buitenkant ziet deze kerk er best saai uit in vergelijking met andere historische architectuur van Dublin. Toch is de binnenkant van de kerk erg interessant. Tientallen doodskisten liggen in een grafkelder onder de kerk, elk een thuisbasis voor een mummie. Sommige kisten in de crypte vallen uit elkaar, dus als je de smalle stenen trap naar beneden in de kelder volgt, kun je een kijkje nemen bij de goed bewaarde lijken.

3. Iveagh Gardens

Om te ontspannen in de stad kan je naar de Iveagh Gardens gaan. De tuinen waren ooit het gazon van de graaf van Clonmell, maar werden in 1991 door de Guiness-familie aan de staat geschonken en openbaar gemaakt. Het doolhof, de verzonken tuin, het rosarium, de Amerikaanse tuin en de indrukwekkende fonteinen werden gerestaureerd en bewaard. De Iveagh Gardens is aangewezen als Nationaal Historisch Property. De tuinen zijn bijna volledig omringd door gebouwen waardoor ze minder opvallen en een beetje moeilijk te vinden zijn, in tegenstelling tot andere tuinen in Dublin. Dit maakt het een van de verborgen juweeltjes van Dublin.

4. Vintage Cocktail Club

Temple Bar is dé plek om heen te gaan als je komt voor een bruisend nachtleven. Als de zon ondergaat barst dit deel van de stad uit in een feestje vol met live muziek en klinkende bierglazen. Toch weten niet veel locals, en nog minder toeristen, van geheime pub die Vintage Cocktail Club heet. Deze super coole bar is uit het zicht gehouden door een zwarte deur met alleen de letters ‘VCC’ erop. Dit dient als ingang, naast 15 Crown Alley.

5. Lucy’s Lounge Vintage Clothing

Lucy’s Lounge moet je bezoeken als je een liefhebber bent van vintage kleding. Zelfs een kort bezoekje aan deze Alice in Wonderland geïnspireerde winkel is al een hele belevenis! De kamers in Lucy’s Lounge lopen over van vintage kleding naar huishoudelijke artikelen. Ook biedt het gratis naailessen aan!

6. The Hungry Tree

Lang geleden zijn er platanen in grote steden geplant, omdat ze goed groeien in vervuilde gebieden en de luchtkwaliteit kunnen bevorderen. Zo ook in Dublin! Op de oudste rechtenfaculteit van Ierland, King’s Inns, is een 80 jaar oud exemplaar zo groot geworden dat het een oude ijzeren bank omarmt. Langzaam lijkt het erop alsof de knoestige stam de bank verslindt! Leuk om te bezoeken, maar het is waarschijnlijk het beste om niet te gaan zitten…

7. George’s Street Arcade

Wil je winkelen? Ga dan naar George’s Street Arcade! Dit is een echte culturele winkelervaring. Hier kun je goed shopppen bij unieke winkeltjes. George’s Street Aracde zit vol geschiedenis en is het eerste winkelcentrum van Ierland. Ook is het het langste doorlopende handelscentrum van Europa en geopend sinds 1881.

8. St Valentine

Hoewel Dublin vol zit met fascinerende historische gebouwen, musea en kerken, is de Whitefriar Street Church een rustige plek in het hart van de bruisende stad. Het onderscheidt zich door het feit dat het de thuisbasis is van de overblijfselen van St. Valentijn. Degenen die hebben gehoord over wat er in de kerk verborgen is, komen voor een zegening voor het huwelijk, of gewoon om een beetje hulp te vragen van de beschermheilige van de liefde.

9. Phoenix Park Tea Rooms

In plaats van een koffietje in de stad te halen, kan je beter naar de Victorian Tea Rooms in Phoenix Park gaan. Hier heb je heerlijke koffie met gebak. Ook worden er dagelijk veel snacks gemaakt om van te genieten in het prachtige historische gebouw of in het park.

10. Visit Napoleon’s Toothbrush

De tentoongestelde stukken in het Heritage Centre van het Royal College of Physicians of Ireland zijn zeker een bezoek waard. Het onderzoekscentrum richt zich op de geschiedenis van de geneeskunde in Ierland. De collectie bevat een reeks ongewone en eigenzinnige voorwerpen, waaronder de tandenborstel van Napoleon Bonaparte! Ook vind je hier een reeks historische medische instrumenten die je dankbaar zullen maken voor de moderne geneeskunde.

Ook een taal leren met EF?Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen