GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

7 redenen waarom studeren in Sydney je leven verandert

7 redenen waarom studeren in Sydney je leven verandert

Deze stad doet je dromen van de zon,  het surfen, en de barbecues op het strand: het Australische Sydney. Ben je er nog nooit geweest? Dan durf ik te wedden dat deze kustplaats boven aan je bucketlijstje staat. Een reis voor het werk of een vakantie zijn al leuke manieren om deze stad te ontdekken, maar één van de allerbeste methodes om het chille Sydney te verkennen is door er te studeren en te wonen. Maar ik waarschuw je: het kan -en zal- je leven veranderen. Hieronder volgen 7 manieren waarop het je leven zal veranderen…

**1. Het strand is de hotspot
**Voor of na je lessen gaan surfen? Dan is Sydney de ideale plek. Australiërs houden van surfen en brengen enorm veel tijd door op het strand. In  Sydney alleen al kan je uit meer dan honderd stranden kiezen om te gaan chillen. Voor wie graag wil surfen zijn de superstranden Bondi, Bronte en Coogee allemaal dichtbij. Wil je de zonsondergang zien tijdens een wandeling? Ga naar het Cornulla-strand, daar kan je kilometers door het zand wandelen. In Sydney geldt als gouden regel: ga nooit de deur uit zonder bikini of surfboard. Je weet immers nooit wanneer er plots een spontane strandbarbecue plaatsvindt.

2. Riep iemand ‘koffie’?
Australiërs zijn dol op koffie. Wacht, dat is een understatement: Australiërs hebben een OBSESSIE voor koffie. Bijgevolg vind je in Sydney eindeloos veel koffietentjes. Ga zeker eens een koffie drinken in de wijken Surry Hills, Darlinghurst, Newtown, Chippendale en Brickfields. Voor de inwoners van Sydney is koffie een lifestyle. En aangezien de nieuwe koffiebars bijna elke dag 24/7 open zijn, zal je ongetwijfeld een goed café bij jou in de buurt vinden waar je je huiswerk kunt maken of met vrienden kunt afspreken.

3. Vitamine D overload
Het weer in Sydney behoort tot de beste ter wereld. Dankzij de zachte winters en weer dat doet denken aan dat van het Middellandse Zeegebied heb je hier gemiddeld 340 dagen zon per jaar. Dat maakt de stad het hele jaar door een topbestemming voor zonliefhebbers. Vergeet geen zonnecrème in te pakken!

4. Sydney is dol op diversiteit
Je zal niet de eerste zijn die verliefd wordt op Sydney. Al slenterend door de straten van de stad zie en hoor je de invloeden van culturen vanuit de hele wereld. De meest voorkomende niet-Australische nationaliteiten in Sydney zijn Italiaans, Chinees, Iers, Libanees, Grieks, Indiaas en Duits. De stad viert z’n grote diversiteit graag met eindeloos veel feesten en festivals, zoals het Chinees Nieuwjaar (#CNYSYD) en het Indiase lentefestival Vasant Panchami.

5. LHBTQ-community
Sydney omarmt niet alleen z’n enorme diversiteit, maar herbergt ook trots één van de grootste homogemeenschappen in Australië. Als je rondloopt door Oxford Street zie je dat-ie helemaal aan de LHBTQ-scene is gewijd. Daarnaast is de jaarlijkse Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras-parade een regenboogfeest dat in de hele stad wordt gevierd.

6. Daguitstappen
Ben je bang dat je chillen op het strand na een tijdje saai gaat vinden? Dat maakt niet uit, want al na een paar uur rijden buiten de stad vind je leuke plaatsen om te gaan hiken: de Blue Mountains, bij Jervis Bay, Port Stephens of de Royal National Park. Houd je van wijn, ga dan naar de Hunter Valley: een vallei vol beroemde wijngaarden waar je wijn kunt proeven en erover kunt leren.

7. Kerstmis vieren op het strand
Laten we eerlijk zijn: het lijkt misschien best een beetje raar om hartje zomer Kerstmis te vieren, zeker als je in de decembermaand gewend bent aan warme chocolademelk bij de open haard. Maar het is zo leuk om Kerstmis in de zon te vieren, met een koud drankje in je hand en een barbecue op het strand. De Aussies weten hoe je “Chrissie” moet vieren en wie weet verandert deze ervaring je leven wel.

Ook helemaal zot van Sydney? Lees Meer

Klaar om Sydney te gaan verkennen?Yes, of course!!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden