GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Angel’s EF Experience

Angel Engelen vertrok op 21-jarige leeftijd voor 9 maanden met EF naar New York City!
Angel’s EF Experience

Wel, New York City is mijn lievelingsstad. Dus klonk het als muziek in mijn oren wanneer ik had beslist om hier te kunnen studeren voor negen maanden. Nooit eerder was ik alleen op pad gegaan. In september 2021, begon mijn beste avontuur. Ik kan je verzekeren, ik leefde hier echt ‘the American dream’. New York heeft een grote impact op mij achtergelaten. Ik heb hier de mooiste, zotste en meest onvergetelijke momenten beleeft. Want de herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken!

Dankzij EF heb ik ook zo’n fantastische vrienden over de hele wereld gemaakt! Ook al ken ik hen misschien nog maar enkele maanden, toch hebben ze zo’n grote betekenis nagelaten. Mijn vrienden voor het leven. Het enige nadeel is dat je na je avontuur vaarwel moet zeggen en iedereen op een afstand van je woont. Maar het gaat super zijn als ik hen in de toekomst eens kan gaan bezoeken in hun eigen land.

De campus in New York is onvoorstelbaar. Op school kreeg je ontbijt en avondeten. Dit was heel gemakkelijk. Het eten was hier typisch Amerikaans. Ik denk dat ik meer dan 100 hamburgers en pancakes heb gegeten. Gelukkig beschikte de school ook over een fitness, anders was dit niet mogelijk. Het lessenrooster was ook heel gevarieerd. De dagen waren ingedeeld in ochtend – of namiddaglessen. Dat is ideaal om nadien de stad te verkennen of eens een keertje uit te slapen na een party in Manhattan.

Ik verbleef op campus in een kamer van vier. Dit was voor mij nieuw omdat ik gewend ben om thuis te zijn. Onze avonden waren nooit saai! In kamer nr. 206 hebben mijn roommates en ik een unieke band gecreëerd. Mijn roommates waren vanuit Zuid-Korea, Azië hierdoor leerde ik ook een andere cultuur en gewoontes kennen. Dit leverde soms hilarische momenten op. We leerden elkaar wat basiswoorden vanuit onze eigen taal, wisselden snacks uit en konden elkaar altijd laten lachen.

Elk weekend had ik wel plannen. We hebben zoveel gezien van New York. Volgens mij heb ik echt elke buurt bezocht. In mijn periode hier heb ik ook andere steden bezocht zoals Washington D.C., Boston, Philadelphia, Los Angeles, Las Vegas en Chicago. Tijdens een verlengd weekend of in de vakantie hebben mijn vrienden en ik zoveel mogelijk gereisd. Deze waren voor mij echt waardevol.

Mijn tijd in New York heb ik goed gebruikt! Ik heb de stad op verschillende manieren leren kennen. De cultuur opgesnoven en natuurlijk mijn Engels verbeterd. Ik ben hier ook open gebloeid als persoon. Naar mijn gevoel ben ik socialer, zelfstandiger, ambitieuzer en avontuurlijker geworden.

Voor ik naar hier kwam had ik een bucketlist gemaakt. Ik heb na negen maanden echt alles kunnen afvinken! Ik heb op sublieme plaatsen gegeten. Maar ik at toch wel het liefste een hamburger van Shake Shack! Het was ook zalig om uit te gaan in Manhattan. Je kon gewoon dansen, zingen en genieten van de skyline!

Ik vond het enorm leuk om de metro te nemen. Hier zag je de meest onvoorstelbare dingen… Wat ik allemaal gezien heb dat vertel ik maar beter niet, haha. We zijn zelfs een keer om 3 uur opgestaan om de zonsopgang te bewonderen op de Brooklyn Bridge. Dit was oogverblindend. Ik vond het ook fijn dat ik alle seizoenen heb meegepikt. In de zomer gingen we fietsen en picknicken in Central Park, en in de winter schaatsen. In New York verveel je je nooit!

Ik was voor 9 maanden weg van thuis. Deze tijd is voor mij voorbij gevlogen! Ik heb hier de beste studententijd ooit beleefd! Ik leefde hier met volle teugen en genoot van elke dag. Het is echt een ‘concrete jungle where dreams are made of’. De vriendschappen dat ik gemaakt heb, de herinneringen die ik gecreëerd heb, de doelen die ik bereikt heb, de dingen die mij geïnspireerd hebben, zal ik voor altijd koesteren.

Ontdek New York City met EF!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer