Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste stranden van Malta

De 10 beste stranden van Malta

Bajja is het Maltese woord voor strand. En als je van plan bent om tussen april en oktober Malta te gaan bezoeken, dan zal je ongetwijfeld veel tijd doorbrengen op een van de vele prachtige bajjiet (het meervoud van strand). Het prachtige Malta heeft waarschijnlijk meer stranden dan je aankunt, dus waar moet je beginnen? We maken het voor jou iets makkelijker. Nu ja, makkelijker…:

1. Ramla Bay

Dit is een van mijn favorieten. Het ligt op het eiland Gozo en heeft misschien wel het mooiste en zachtste zand waar je tenen ooit in zullen stappen. In het Maltees heet dit strand Ramla l-Hamra, wat Rood Strand betekent en wat volkomen logisch is als je het oranjerode zand ziet. Als je het strand even beu bent gezien, breng dan eens een bezoekje aan de beroemde Calypso Cave aan de klif die uitkijkt op Ramla Bay. Een korte wandeling voor een magnifiek uitzicht. (Spoiler alert: hier alvast een prachtige Instagramfoto van @justmartithings)

2. The Blue Lagoon

Slechts 3,5 vierkante kilometer groot maar het eiland Comino is omringd door bizar helderblauw water waar je in no time je Instagram-account mee hebt gevuld. Vooral ’s ochtends vroeg neem je prachtiige foto’s en mijd je bovendien ook nog eens de mensemassa’s . Later op de dag kun je het eiland en de afgelegen gebieden ontdekken. Een paar plekken zijn perfect om te snorkelen, inclusief helderblauw water en allerlei onderwaterleven (wie weet kom je zelfs Nemo tegen).

3.Hondoq Ir-Rummien

Dit betekent ‘granaatappelgracht’ en ligt in het zuiden van Gozo, dus houd je camera bij de hand vanwege het geweldige uitzicht op Comino. Het ongelooflijk heldere water en de vele natuurlijke grotten rondom Honodoq ir-Rummien maken dit een geweldige plek om te zwemmen, duiken en snorkelen. Maar niet getreurd, je kunt er meer doen dan lui zijn in de zon. Aan de kust vind je eeuwenoude Romeinse zoutpannen: ideaal voor dat snuifje cultuur dat nog ontbrak. #winwin

4. Anchor Bay

Een stadje in het noordwesten van Malta dat meer bekend staat om Popeye Village dan het strand zelf. Anchor Bay was in 1980 de filmset van de Popeye-musical met Robin Williams en is sindsdien een grote toeristische attractie. Gelukkig is het in de baai zelf meestal niet zo druk als op andere stranden, maar dankzij de kliffen, gigantische stenen en grotten is ook dit een geweldige zwem- en duikbestemming. Een aanrader dus!

5. Golden Bay

Als je het woord ‘goud’ hoort, denk je meestal aan iets chiques of luxueus. Denk aan een gouden pen of een gouden halsband. Maar het woord ‘goud’ toevoegen is een understatement voor dit strand. Als ik het een naam mocht geven, zou ik het zoiets als Het Geweldigste Strand Op Malta Ooit noemen (maar helaas is dat niet aan mij).

6. Dwejra Bay

Terug naar Gozo. Een van de must see bezienswaardigheden daar is de Azure Window: een grote steenformatie in de zee die eruit ziet als een raam. Veel mensen weten echter niet dat er een kleine zwemplek bij ligt. Het is een beetje verstopt, maar je kunt gewoon de duikers volgen die hun voordeel doen met dit diepe natuurlijke duikzwembad. (Alweer trakteren we je op een prachtige foto van @justmartithings)

7. Mgarr Ix-Xini Beach

Een misschien klein maar pittoresk baaitje, vlak bij een kleine beek en een steile vallei. Mgarr ix-Xini Beach ligt op Gozo en is een van de meest afgelegen stranden: ideaal voor rust en stilte dus. Het zal je waarschijnlijk niet meer verbazen, maar je vindt hier nog meer helderblauw water, snorkelmogelijkheden en onderwaterleven (en als je dáár niet van onder de indruk raakt: wat dacht je van bergbeklimmen met prachtig uitzicht?)

8. Paradise Bay

Ben je op zoek naar het paradijs? Dan eindigt jouw zoektocht hier: Paradise Beach heeft die naam voor een reden. Het strand heeft een prachtige uitzicht, grotten en meer natuurschoon dan Instagram aan kan. De Maltese bevolking heeft hier kwallennetten neergezet zodat je er zorgeloos kunt zwemmen, wat de ervaring nóg beter maakt. Als je huid helemaal rimpelig is geworden van een dag lang zwemmen, kun je de paradijselijke omgeving verkennen tijdens een wandeling of twee.

9. Ghajn Tuffieha

Als ongerepte stranden en fijn zand echt jouw ding zijn, dan vind je hier de jackpot. Ghajn Tuffieha wordt ook wel de Rivièra genoemd, ligt naast de Golden Bay en is alleen toegankelijk via een steile reeks (van bijna 200) trappen, maar dat is het absoluut waard! Het zou Malta niet zijn als je weer geen prachtig strand zou vinden. Het is perfect voor allerlei water-en-fotografie-activiteiten. Veel bezoekers komen hier ook surfen en blijven wat langer vanwege de adembenemende zonsondergang.

10. Mellieha Bay

Nóg niet genoeg van al dat zand? Ga dan naar het grootste en waarschijnlijk populairste zandstrand van Malta: Mellieha Bay, wat ook wel bekendstaat als Ghadira Bay. Het strand loopt hier heel langzaam af, wat ideaal is voor een wandeling waarbij je af en toe tot je enkels in het water kunt stappen. Wil je liever een stukje richting het binnenland, ga dan naar Ghadira Nature Reserve om allerlei zoogdieren, reptielen en vogels te spotten.

Klaar om deze stranden te bezoeken?Klik hier

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen