Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Deze top 5 van modefouten moet je voorkomen als je op reis gaat

Deze top 5 van modefouten moet je voorkomen als je op reis gaat

Modefouten…ze zijn helaas de wereld nog niet uit! Je reis is geboekt en het is bijna tijd om te vertrekken, je bent er helemaal klaar voor. Jammer genoeg moet de echte uitdaging moet nog komen: je koffers inpakken. Vragen als ‘Regent het daar vaak?’ en ‘Wat voor schoenen heb ik nodig?’ spoken door je hoofd. Ondanks je niet echt kan voorspellen wat je allemaal nodig zal hebben , zijn er wel 5 modefouten die je kan proberen voorkomen als je er in het buitenland wilt uitzien als een local.

 

  1. Bloot is niet gewoon

Modefout: Tegenwoordig lijkt blote huid heel gewoon en hip. Het is ook aangenaam in de zomer. Maar let echter goed op voor je je hemdje met spaghettibandjes, shorts of slippers aantrekt. Denk vooral na over wat de locals zoal dragen op warme zomerdagen? In conservatievere landen kan het soms ongepast zijn om buiten het zwembad, je huis of de sportschool veel blote huid te tonen.

Oplossing: draag een lichte t-shirt over je zomers topje of kleedje. Zo kun je je outfit in een vingerknip veranderen als dat nodig is. Als je toch halfbloot over straat wil lopen, kun je het beste naar plekken als Miami of San Diego, daar zijn slippers en shorts alles wat je nodig hebt.

 

  1. Draag geen traditionele kleding

Modefout: Je denkt waarschijnlijk dat je het best de lokale tradities kunt omarmen door traditionele kledij aan te trekken maar dit kan vaak ook als respectloos worden beschouwd. Veel culturen wereldwijd hechten veel waarde aan specifieke kleuren of patronen van traditionele kleding en soms mogen specifieke stijlen alleen gedragen worden tijdens bepaalde feestdagen of vieringen. Ondanks jouw beste bedoelingen om de lokale cultuur te erkennen door het dragen van de kledij kan dit beledigend overkomen.

Oplossing: Ga niet meteen op zoek naar een mantilla in Spanje, een baret in Frankrijk, een saree in Mumbai, een Yankees-pet in Boston, een kilt in Dublin of een lederhosen in Berlijn, maar ga eerst na bij de locals wat de gepaste kledij is in jouw situatie.

 

  1. Wel/geen schoenen?

Modefout: Op sommige plekken in de wereld, zoals Zweden, Finland, Duitsland, India, Saudi-Arabië, Indonesië, Japan en zelfs delen van Canada is het heel normaal om je schoenen uit te trekken als je iemands huis binnenstapt. Het is zelfs zo dat deze gewoonte op veel plekken zó ingeburgerd is dat je als raar of misschien zelfs onbeleefd wordt gezien wanneer je dat niet doet. In andere landen, zoals de VS en Groot-Brittannië, kun je je schoenen vaak wél in huis dragen, zolang ze niet vies zijn.

Oplossing: Een goeie tip: kijk eens of er een schoenenrek buiten het huis of in de gang staat. Als er eentje staat vol met schoenen staat dan is dat waarschijnlijk een teken dat je zelf je schoenen ook moet uittrekken.

  1. Het heuptasje is terug

Modefout: Hoewel dit grotendeels een kwestie van smaak is en dus voor iedereen verschillend is, wijst het dragen van een heuptasje voor veel mensen erop dat je een toerist bent. Het kan ook een doelwit zijn voor dieven die denken dat je waardevolle spullen zoals je portemonnee, telefoon of paspoort erin hebt gestoken. Desalniettemin zijn veel fashonista’s van mening dat het juist weer een hot item is. Een van de functioneelste manieren om er hip uit te zien is misschien wel gewoon een heuptasje om je taille of over je schouder te dragen.

Oplossing: Voor wie praktisch en persoonlijk durft te combineren, is het dragen van een heuptasje een uitstekend idee. De rest van ons kan zich misschien beter beperken tot een gewoon tasje. Er is niks mis met jezelf beperken tot de klassiekers.

  1. Smart, casual, or smasual?

Modefout: Wanneer je overdressed bent op een feestje kan je je behoorlijk ongemakkelijk voelen . Maar ook underdressed zijn kan je een behaaglijk gevoel bezorgen, het is misshcien zelfs nog vervelender dan wanneer je een beetje overdressed bent. Een simpele regel voor iedereen die twijfelt over de dresscode: Overdress for succes!

Oplossing: Maak je chique outfit in enkele seconden meer casual met volgende tips:

  • Stroop je lange mouwen op
  • Vouw je broekspijpen om
  • Trek je sokken uit en laat wat van je enkel zien
  • Vouw je maxi-jurk op tot aan je middel zodat hij korter wordt en prettiger om in te dansen
  • Doe een paar knoopjes van je blouse los (niet te veel natuurlijk!)

Shop als een local om eruit te zien als een local:

Vraag lokale bewoners naar hun favoriete winkels wanneer je ze spreekt. Het is natuurlijk altijd leuk om hippe winkels te ontdekken in nieuwe delen van de wereld. Wie weet kom je wel thuis met een hele nieuwe en inspirerende garderobe die je herrinert aan je fantastische buitenlandse avonturen!

 

 

 

Ben je helemaal klaar om er uit te zien als een local? Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur