GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 dingen die je moet weten voordat je naar San Diego verhuist

10 dingen die je moet weten voordat je naar San Diego verhuist

Ga je naar de meest zuidelijke stad van Californië? San Diego ligt op een steenworp afstand van Mexico en heeft veel te bieden voor zowel bezoekers als degenen die het geluk hebben er langer te blijven. Van culturele evenementen tot de populairste industrieën van de stad, hier zijn tien dingen die je moet weten voordat je naar San Diego verhuist.

1. Industriële hotspot

Dankzij investeringen uit de biotechnologie, gezondheidszorg en technologie-industrie is San Diego een aantrekkelijke bestemming voor jonge afgestudeerden met grote ideeën en de energie om ze uit te voeren. Een dagelijks resultaat van al deze technologische steun is de 250 hectare gratis wi-fi in de stad (bedankt jongens!). Om deze ontwikkeling in goede banen te leiden, steunt de stad op sterke universiteiten en dat is te zien: De gemiddelde leeftijd van San Diegans is slechts 32 jaar.

2. Kosten van levensonderhoud

Aan de andere kant kan San Diego een behoorlijk dure stad zijn om in te wonen. Hoewel het niet zo duur is als een ander tech-hub, San Francisco, liggen de energiekosten, het transport, de boodschappen en de huisvesting boven het gemiddelde van de VS. Omdat vierkante meters zo duur zijn, zijn de huizen aan de kleine kant. Het voordeel is dat mensen veel meer tijd buiten doorbrengen. En wat dat betreft...

3. Het weer

Pak weinig in als je naar San Diego verhuist. Serieus. Laat je zware jassen, laarzen en alles van wol maar thuis. Dankzij de zon die het hele jaar door schijnt en de lage luchtvochtigheid die ervoor zorgt dat iedereen het hele jaar door de stranden en patio's bevolkt, zul je het prima redden met eenvoudige zomerkleding.

4. Wees slim met water

Californië is gevoelig voor droogte, waar bezoekers uit groenere delen van de wereld soms even aan moeten wennen. Houd je waterverbruik in de gaten door eenvoudige veranderingen door te voeren: draai de kraan altijd dicht als je je tanden poetst, laat het water niet lopen tijdens het afwassen (zet de kraan alleen aan om je sopje af te spoelen) en zet een timer om je douchebeurt kort te houden: vijf minuten is meer dan genoeg!

5. Gebruik het OV

Omdat de lokale bevolking over het algemeen een auto bezit, kan autorijden in San Diego een lastige klus zijn. Dus als je een nerveuze bestuurder bent, blijf dan op de langzame rijstrook en plan vooruit om de spits te vermijden. Aan de andere kant heeft het Metropolitan Transit System van de stad trolleys, lightrail en busdiensten om je in beweging te houden. Om aan boord te stappen moet je een Compass Card kopen, San Diego's smart card voor vervoer, of gebruik maken van mobiele kaartverkoop via hun app.

6. Makkelijk te navigeren

San Diego is een goed ontworpen stad met een rasterpatroon, wat betekent dat het niet moeilijk is om te navigeren, te voet, op de fiets of met de auto. Van noord naar zuid zijn er genummerde wegen (over het algemeen gaan even genummerde wegen naar het zuiden en oneven naar het noorden). Van oost naar west zijn de straten alfabetisch vernoemd naar bomen (Walnut St tot Ash St) en vanaf dan gewoon vernoemd naar letters (letterlijk, A St, B St, C St, enz.).

7. Grote stad, chille vibe

San Diego is de op één na grootste stad van Californië en wordt qua grootte alleen overtroffen door Los Angeles. Het heeft echter een merkbaar ontspannen, laagdrempelige sfeer. De stad is ook relatief veilig met minder criminaliteit dan in veel andere grote steden in de VS.

8. Voel de aarde schudden

De ligging van San Diego in de buurt van enkele breuklijnen betekent dat, hoewel aardbevingen zeldzaam zijn, ze mogelijk zijn, dus het is goed om te weten wat je moet doen. Het belangrijkste advies is om alert, maar kalm te blijven. Verder kun je de Drop/Cover/Hold-techniek gebruiken: "Drop" naar de grond; "Cover" jezelf onder een tafel of bureau; en "Hold" jezelf vast aan de poot van de tafel of het bureau. De plaatselijke autoriteiten geven graag verder advies.

9. Hola Mexico

San Diego ligt op 25 kilometer van de Mexicaanse grens, wat betekent dat de stad wemelt van de uitstekende Mexicaanse gerechten. Het betekent ook dat, afhankelijk van waar je naartoe wilt vliegen, Tijuana de dichtstbijzijnde internationale luchthaven voor langeafstandsvluchten kan zijn. Vanaf TIJ kun je rechtstreeks naar Shanghai en Beijing vliegen!

10. Wees vrolijk

De inwoners van deze kustplaats gaan helemaal op in hun evenementen en festivals, dus kom ook in de stemming! Het hele jaar door pakt San Diego uit met El Día de los Muertos, Halloween en de Comic-Con conventie. Ben je er niet voor een groot evenement? Dan kom je zeker salsa tegen op het strand, een grote ruilbeurs, openluchtbioscopen, zomerse mosselgerechten en BBQ-kip, en jazzevenementen bij zonsondergang.

Ontdek San Diego met onsLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer