Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet weten voordat je naar Sydney verhuist

10 dingen die je moet weten voordat je naar Sydney verhuist

Denk je dat je klaar bent voor een nieuw leven ‘down under’? Voordat je naar New South Wales gaat, zorg ervoor dat je volledig voorbereid bent met onze lijst van dingen die je moet weten voordat je naar Sydney verhuist.

1. Niet sparen met de zonnebrandcrème…

Gevuld met golven, zand, zee en oh zo veel zon, is de zomer in Sydney behoorlijk zoet! Terwijl je misschien al gewend bent aan een beetje zon, is de ozonlaag van de aarde bijzonder dun boven Australië, wat betekent dat meer van de schadelijke UV-stralen van de zon de grond bereiken en je hebt een veel groter risico om je te verbranden. Zorg voor je huid: Smeer elke dag zonnebrandcrème in en houd een hoogfactorige zonnebrandcrème bij die UVA- en UVB-stralen te allen tijde in uw tas blokkeert voor het aanbrengen van een extra laagje.

2. Kies een strand

Ben je een Manly-surfer of een Bondi-strandloper? Sydney heeft zo veel mooie stranden, sommige groot en andere klein, sommige met een perfecte branding en andere ideaal voor een luie duik, maar twee van de meest iconische stranden van de stad zijn al lang verpakt in een vriendelijke rivaliteit. Ga vroeg naar de stranden van Bondi en Manly, zodat je een favoriet hebt om aan het debat deel te nemen.

3. Leer de slang

Je leert vrij snel dat alles in Sydney wordt ingekort en dat er een ‘y’ of een ‘o’ aan het einde wordt toegevoegd. Laten we enkele voorbeelden overlopen: de middag wordt ‘arvo’, de barbecue wordt ‘barbie’ en slippers worden… string?

4. Het kiezen van een plaats om te wonen

Voor goedkopere kamers en studentenvibes, check out Sydney’s jongere voorsteden zoals Newton, Kingsford en Enmore. Websites zoals Flatmates en Domain kan je helpen bij het vinden van een kamer in een gedeeld huis. De winter in Sydney kan ook behoorlijk koud worden, dus zoek naar een plek met dubbele beglazing en goede centrale verwarming. Vergeet niet dat je universiteit of school ook in staat zal zijn om je te helpen bij het vinden van accommodatie.

5. Bereid je voor op de liefde van Vegemite en Tim Tams

Vegemite, de donkere en bittere hartige spread die niet zo goed is als de originele Britse Marmite (hoewel ik hier misschien een beetje bevooroordeeld ben), is super populair. Als je wilt leven als een local in Australië zul je moeten wennen aan Vegemite, of goed zijn in het veranderen van het onderwerp als het aan de orde komt: Probeer, ‘Ooh ik zou een moord doen voor een Tim Tam op dit moment,’ en leid ze af door het noemen van de natie’s favoriete chocoladekoekje.

6. Ken je gezondheidszorg

Permanente bewoners krijgen toegang tot de gratis gezondheidszorg van Australië, Medicare, en tijdelijke bezoekers uit sommige landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland, krijgen ook toegang. Buitenlandse studenten die in Australië studeren zijn verplicht om een Overseas Student Health Cover (OSHC) verzekering te hebben voor je hele reis, die een bezoek aan de dokter, sommige ziekenhuisbehandelingen en sommige voorschriften dekt. Spreek met je universiteit of school bij het plannen van je studie in het buitenland voor hulp bij het aanvragen van de OSCH.

7. Rondtrekken

Het openbaar vervoer van Sydney bestaat uit bussen, een lightrail netwerk, een metro en een aantal veerboten. Er is een scala aan apps zoals AnyTrip of Citymapper die je kunnen helpen bij het plannen van je route. Betaal voor je reizen met je contactloze pinpas of koop een Opal-kaart, die je kunt kopen bij de meeste krantenwinkels of kleine winkels en herladen met behulp van de app op je telefoon. Tarieven met een Opal kaart zijn over het algemeen goedkoper.

8. Haal een lokale SIM op

In plaats van de kosten voor het gebruik van je telefoon in het buitenland, neem je een Australische SIM-kaart op wanneer je aankomt om het contact met vrienden en familie gemakkelijk te maken. Kijk bijvoorbeeld naar OVO of Vodafone voor simkaarten met 10GB data, of Telstra voor plannen met enkele internationale gesprekken.

9. Jaywalking is een (klein) strafbaar feit.

Hoewel niet altijd strikt gehandhaafd, kan het oversteken van de weg bij een aangewezen oversteekplaats of het in de weg staan van het verkeer met een boete gepaard gaan. Als je betrapt wordt op jaywalking in New South Wales, wees dan bereid om 75 dollar op te hoesten!

10. Vergeet niet om Sydney te verlaten

Het centrum van Sydney is misschien een beetje een betonnen jungle, maar er zijn zoveel mogelijkheden om de natuur van NSW te verkennen als je hier woont. Ga naar het Royal National Park voor een episch bushwalking en uitzicht op de kust; of je rijdt of je neemt de Illawarra Line trein naar een van de verschillende haltes in het park. Voor meer tips, bekijk onze 10 Verborgen juweeltjes in Sydney artikel.

Verhuis zelf ook naar Sydney!Bekijk de mogelijkheden

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur