GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Dromen achterna in Kaapstad met EF

Mijn naam is Judith, en ik ben voor 3 weken naar Kaapstad in Zuid-Afrika geweest. Dankzij mijn gastgezin en nieuwe vrienden heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik deel graag mijn ervaringen en avonturen met je.
Dromen achterna in Kaapstad met EF

Van kleins af aan ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in studeren in het buitenland. Ik ben met EF in contact gekomen doordat ze een infomoment bij mij op school hadden georganiseerd. Ik was gelijk al super enthousiast! Naast het leren van Engels, heb je de mogelijkheid om nieuwe vrienden van over de hele wereld te maken en te studeren op een prachtige bestemming. Een paar jaar na dat infomoment op school was het eindelijk zo ver… ik ging met EF voor 3 weken naar Kaapstad in Zuid-Afrika!

Engels leren in Kaapstad

Ik kreeg de kans om op deze zalige locatie nieuwe mensen te ontmoeten en om zelfs EF ambassadeur te worden. Door EF ambassadeur te zijn kon ik zelf een deel van mijn reis financieren. Je maakt echt deel uit van de ‘EF-community’ vanaf het moment dat je avontuur begint, maar ook na je reis word je niet vergeten! Ook heb je bij EF het gevoel dat je niet zomaar een van de vele studenten bent.

Het meest geslaagde van mijn reis naar Kaapstad was het ontdekken van een nieuwe cultuur en het maken van internationale vrienden. Naast het leren van Engels heb ik nog veel andere dingen bijgeleerd, zoals nieuwe religies ontdekken en verschillen in gezinsleven.

Safari, Sandboarden en Sunset Cruise

Tijdens mijn verblijf in Kaapstad kregen we zowel de kans om er zelf op uit te trekken als activiteiten met EF te doen. Een EF activiteit dat bijvoorbeeld georganiseerd werd was op safari gaan.  We reden met een busje door een prachtig natuurgebied en zagen 4 van de 5 leden van the Big Five! Ondertussen kregen we -natuurlijk in het Engels- uitleg. Ook ben ik op een sunset cruise geweest en heb ik leren sandboarden. Dit zijn activiteiten die me altijd zullen bijblijven, want in België heb je daar niet echt de mogelijkheid toe.

Doordat de excursie groepen niet al te groot waren, kreeg je de kans om nieuwe mensen te leren kennen en alles zelf te ondervinden. Zo verbeterde mijn taalniveau dan ook het allerbeste. Wat je tijdens de lessen leerde, moest je tijdens de excursies in praktijk omzetten. Het was super om op te merken dat dit bij iedereen steeds vlotter en makkelijker ging.

Het beste gastgezin!

Als ik terug denk aan mijn reis met EF kan ik wel honderden herinneringen opnoemen. Toch zijn de beste herinneringen de momenten die ik deelde met mijn gastgezin. Ik werd écht met open armen ontvangen. Ik werd behandeld alsof ik part of their family was, en dat vond ik fantastisch! Mijn gastgezin leerde me hun normen en waarden. Ook schotelden ze me telkens een nieuwe, lekkere, verse -soms lokale- maaltijd voor. Tijdens het eten vroegen ze keer op keer hoe alles was geweest en stonden ze altijd voor me klaar. Het werd echt een gevoel van thuiskomen en ik hoop dat ik ze ooit weer een bezoekje kan brengen. Mijn gast gezin maakte mijn EF-reis echt compleet!

Andere mooie momenten

Andere mooie herinneringen zijn er dan weer vooral met mijn vrienden; samen naar school wandelen, Lion’s Head beklimmen bij zonsopgang, typisch Zuid-Afrikaans gaan eten en nog veel meer. We kwamen allemaal uit verschillende landen en hadden allemaal verschillende culturen. Toch stond iedereen open voor nieuwe ideeën, blikken en meningen.

Ik ga mijn avontuur in Kaapstad met EF nooit vergeten en ik durf het zelfs een van de mooiste reizen te noemen die ik ooit gemaakt heb. Ik werd zelfstandiger, heb vrienden over de hele wereld gemaakt, begon te dromen en denken in het Engels. Door dit alles heb ik een zotte ervaring achter de rug. En wie weet… misschien volgend jaar weer 🙂

Wil jij ook naar Kaapstad om Engels te leren?Ontdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer