GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Alexandre uit Frankijk bij EF San Francisco

EF Ervaringen: Alexandre uit Frankijk bij EF San Francisco

1. Wat is je opleidingsachtergrond, Alexandre?

Voor mijn EF-programma had ik een BTS (vergelijkbaar met een HBO-opleiding) behaald. Tijdens mijn studie realiseerde ik me al snel dat mijn Engelse taalvaardigheid een belangrijk obstakel zou vormen, omdat ik geen gesprek in het Engels kon voeren of mezelf foutloos kon uitdrukken op papier. Om verder te studeren in mijn vakgebied (internationale handel), moest ik mijn Engelse vaardigheden versterken door terug te gaan naar de basis.

Mijn niveau voor mijn vertrek: B1.1 (EF-test).

2. Waarom heb je gekozen voor een EF-campus?

Na verschillende zoekopdrachten op internet nam ik contact op met EF, omdat dat de meest betrouwbare organisatie bleek te zijn. Mijn toenmalige adviseur nam snel contact met me op en ontmoette me op het kantoor van EF in Parijs om me te begeleiden in mijn keuze en verschillende mogelijke bestemmingen te verkennen. Na wat wikken en wegen koos ik uiteindelijk voor een semester met het eerste deel van mijn verblijf in San Francisco en de laatste periode op de campus van EF Miami. Ik koos deze bestemmingen vooral vanwege de cultuur van San Francisco en het klimaat van Florida.

Vanuit een persoonlijk en professioneel standpunt is mijn huidige niveau Engels niet langer een belemmering in mijn leven, integendeel. Ik reis regelmatig om mijn voormalige EF-vrienden te ontmoeten en natuurlijk communiceren we allemaal in het Engels (Colombia, Italië, Azië, enz.).

Mijn niveau bij terugkomst: C1.1.

3. Je educatieve/professionele reis na je EF programma?

EF stelde me in staat om mijn taalvaardigheden te ontwikkelen en terug te keren met een Engels beheersingsniveau waarmee ik gemakkelijk gesprekken in het Engels kan voeren in een professionele omgeving of gewoon op persoonlijk niveau. Dankzij dit niveau van Engels en mijn overzeese ervaring kon ik me meteen na terugkomst inschrijven voor een bacheloropleiding in management, bedrijfskunde en ondernemerschap.

Dankzij mijn kennis van het Engels kon ik me onderscheiden van andere kandidaten en werd ik geselecteerd voor deze school (Engels heeft een coëfficiënt van 20 voor de toelatingsexamens van deze instelling).

4. Je advies voor toekomstige deelnemers?

Je moet ervoor gaan; het is een ongelooflijke ervaring die ik 200% aanbeveel.

Leer Engels in San FranciscoOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer