GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Lea uit Portugal bij EF Seoul

EF Ervaringen: Lea uit Portugal bij EF Seoul

Mijn naam is Lea en ik wil jullie graag vertellen over mijn avontuur bij EF. In augustus reisde ik naar Zuid-Korea om drie maanden Koreaans te leren.

Ik was al in februari 2018 begonnen met het leren van Koreaans, via een online cursus, omdat ik gemakkelijk contact wilde kunnen maken in Zuid-Korea en wilde beginnen met communiceren zodra ik aankwam. Ik was al drie keer in Zuid-Korea geweest, dus ik wist wat ik kon verwachten. Zuid-Korea had mijn hart al gestolen vóór de EF-cursus, maar wat ik er in mijn drie maanden meemaakte, maakte wat ik al voelde alleen maar sterker.

Mijn gastvader reisde veel voor zijn werk, dus bracht ik vooral tijd door met mijn gastmoeder (42) en hun zoon (7). Mijn moeder kookte elke dag voor ons en deelde alles graag met ons, zoals gebruikelijk is in de Koreaanse cultuur. Door de week lunchte ik ook met hen als mijn lessen 's middags waren. Naast kimchi, rijst, kim (Koreaans voor zeewier) en ei, was er ook soep, samgupsal, bulgogi, bibimbap en andere lekkernijen. Zodra ik thuiskwam werd me gevraagd "Heb je al gegeten?". Mijn gastbroer was in het begin erg verlegen en het duurde even voordat hij uit zijn comfortzone kwam, maar vanaf het begin voelde ik me deel van mijn gastgezin. We gingen samen op reis, bezochten enkele van hun favoriete restaurants en op mijn verjaardag aten we superlekker. Ik vond mijn gastgezin echt leuk en ik heb nog steeds contact met ze. De volgende keer dat ik naar Zuid-Korea ga, ga ik zeker bij ze langs.

Mijn gastgezin woonde in Yongin, twee regio's verwijderd van Seoul, in een nieuwe wijk met wolkenkrabbers. Er zijn veel voordelen, maar ook enkele nadelen aan het wonen daar. De luchtkwaliteit was er zeker beter dan in het stadscentrum en de flat was modern. Ik had mijn eigen badkamer en voor een symbolisch bedrag (€3,20 per maand) kon ik gebruik maken van de gedeelde fitnessruimte in het flatgebouw. De kosten van het openbaar vervoer waren relatief hoog omdat ik met de rode lijn (de duurste route) naar de stad moest reizen. Elke reis kostte € 2,20. Als je het land wilt verkennen, plan dan langere reizen naar gebieden zoals Hongdae of Itaewon (ongeveer 1,5 uur rijden).

De lessen op de school waren een mix van vaste lessen en SPIN-lessen (specifieke interesse-lessen). Hierdoor kon ik niet alleen mijn woordenschat en grammatica verbeteren, maar ook mijn kennis van de Koreaanse cultuur. Het aantal SPIN-lessen was groot en wisselde regelmatig. De lessen werden uitsluitend in het Koreaans gegeven, maar als de uitdrukking op de gezichten van de studenten onleesbaar werd, mochten we een paar woorden in het Engels gebruiken om dingen te verduidelijken. Over het algemeen is mijn Koreaans aanzienlijk verbeterd. Als je de tijd hebt en de taal wilt leren, raad ik je aan om Hangeul (Koreaanse karakters) te leren voordat je vertrekt. Als je het kent, is het in de praktijk makkelijker, maar het is niet verplicht. Je kunt ook de EF-cursus volgen op het meest beginnersniveau. Na mijn studiereis heb ik een nog beter begrip van de Koreaanse taal en cultuur ontwikkeld.

Al het personeel van EF was erg vriendelijk en beschikbaar, zelfs buiten werktijd, om vragen te beantwoorden. Of je nu hulp nodig had met persoonlijke of schoolgerelateerde zaken, iedereen stond voor je klaar. De interactie tussen studenten en docenten was vriendelijk, wat de lessen ongetwijfeld interessanter en levendiger maakte.

De activiteiten die we konden doen waren divers en aangepast aan de tijd van het jaar. In augustus gingen we naar Caribbean Bay, het grootste openluchtzwembad in Korea. Er was zelfs een DJ en we konden zwemmen en snorkelen terwijl we naar goede muziek luisterden. Er waren regelmatig danslessen voor K-pop fans en dansliefhebbers. Studenten konden verzoeken voor activiteiten indienen bij de activiteitenmanagers, die hun best deden met al het aanbod dat ze elke week verzorgden.

Naast alle ongelooflijke ervaringen die ik bij EF heb opgedaan, heb ik ook door het land gereisd en vrienden bezocht. Ik leerde het land echt kennen en leerde over traditionele gebruiken. Mijn vriendin Suhyun nodigde me uit voor Chuseok, het Koreaanse oogstfeest. Daar kreeg ik de kans om een boeddhistisch festival te zien, zoete aardappelen te oogsten en traditionele Koreaanse gerechten te koken. Ik volgde danslessen met Kyme en het lukte ons om drie gechoreografeerde nummers te dansen, waar ik erg trots op ben. En tot slot, een bijzondere ervaring tijdens mijn reis: Ik heb al mijn favoriete Creators persoonlijk ontmoet en ben in verschillende van hun video's te zien geweest. Van gekke nachten in Hongdae-clubs tot karaokefeesten en marathons lopen om de laatste trein te halen - ik zal het nooit vergeten. Het zal voor altijd in mijn hart blijven.

Bedankt EF voor deze onvergetelijke ervaringen!

Leer Koraans in SeoulOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer