GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Milena uit België bij EF Berlijn

Mijn naam is Milena Zielinska. Ik ben 21 jaar oud en ik ben tweedejaars student Hotelmanagement. Ik hou van talen, reizen, sport en marketing. En bovenal ben ik een avonturier.
EF Ervaringen: Milena uit België bij EF Berlijn

We hebben onze oud-studente Milena ontmoet om te horen over haar verblijf van 3 weken bij EF in Berlijn. Ontdek haar ervaring met EF

Waarom besloot je cursussen te volgen bij EF?

Ik wilde mijn Duits verbeteren, een nieuw avontuur beleven en niet de hele zomervakantie niets doen. Dus besloot ik met EF mee te gaan en te leren terwijl ik plezier had!

Beschrijf je avontuur in een paar woorden

Ik heb drie weken in Berlijn doorgebracht. Ik verbleef bij een groot gastgezin met meerdere EF-studenten. De omstandigheden waren goed en ik werd goed ontvangen.

In het begin was ik een beetje verdwaald omdat mijn Duits erg slecht was en Berlijn een enorme stad is. Maar na verloop van tijd raakte ik eraan gewend en ik heb er goede herinneringen aan. Ik had ook de kans om de stad en Dresden te bezoeken. En natuurlijk had ik bijna elke dag les. Om het zo goed mogelijk te organiseren, kregen we toegang tot de MyEF app. Hiermee konden we de lesroosters en activiteiten bekijken. Om deel te nemen aan extra activiteiten en lessen, moesten we ons aanmelden via de app. Als klap op de vuurpijl ondergaat elke student, voordat hij vertrekt, een diploma-uitreiking en ontvangt hij een klein diploma dat officieel zijn taalniveau aantoont. Dit alles gebeurt in een gezellige barbecuesfeer.

Wat neem je mee van deze ervaring?

Ik ontmoette mensen van verschillende leeftijden, nationaliteiten en sociale klassen en het was erg verrijkend. Ik ontmoette bijvoorbeeld een student die me wiskunde in het Spaans probeerde uit te leggen en een 40-jarige arts, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Deze ervaring heeft me ook veranderd. Ik ben veel vindingrijker geworden en heb nog meer vertrouwen in mezelf gekregen. Daarom ga ik nu voor 4 maanden naar Finland.

Welke activiteiten heb je gedaan met EF?

Ik bezocht Dresden, het Mauerpark, de Teufelsberg, de Brandenburger Tor, het Joodse monument en de Fernsehturm. Ik nam ook deel aan avondlessen en sociale evenementen om beter in de groep te integreren.

Heb je speciale herinneringen om te delen?

Tijdens die 3 weken beleefde ik unieke momenten; alle herinneringen aan Berlijn zijn onvergetelijk.

Heb je advies voor toekomstige studenten?

Naar het buitenland gaan is een echte kans, dus maak er het beste van! Ik raad je aan om zoveel mogelijk te praten met mensen die je moedertaal niet spreken. Het is een geweldige kans om je niveau in meerdere talen te verbeteren. Persoonlijk heb ik mijn Duits, Engels en Spaans verbeterd. Het was grappig omdat mensen die me niet goed kenden dachten dat ik overal vandaan kwam. Door met zoveel mensen te praten kon ik ook verhalen uit veel landen ontdekken!

Leer Duits in BerlijnOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer