GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Gijs uit Nederland bij EF Auckland

Gijs vierde zijn afstuderen van de middelbare school uitbundig! Hij stond klaar voor nieuwe avonturen. Het eerste: 3 maanden naar Nieuw-Zeeland met EF!
EF Ervaringen: Gijs uit Nederland bij EF Auckland

Ik had besloten om na de middelbare school een tussenjaar te nemen, omdat ik niet precies wist wat ik wilde studeren. Een tussenjaar bleek dus de ideale uitkomst. Ik wilde graag reizen in dat jaar, en ik wist uit ervaringen van familie, dat dit perfect kon met EF. Ik wist dat je met EF het nuttige met het aangename kon combineren.

Toen ik mij ging oriënteren op de vele bestemmingen van EF, viel mijn oog al snel op Auckland. Ik was er eigenlijk snel van overtuigd dat dit mijn ideale droombestemming was, en dus begon ik alles te regelen. Dit ging erg makkelijk door de goede, persoonlijke hulp van EF en geen vraag bleef onbeantwoord. En op 18 september was het dan eindelijk zo ver. Ik zwaaide mijn familie uit op het vliegveld om hun pas over drie maanden weer in levende lijve te kunnen begroeten. Het moment dat ik in het vliegtuig stapte wist ik dat het avontuur was begonnen.

TOP RESIDENTIE EN LEERZAME LESSEN

Al snel nadat ik voet op Nieuw-Zeelandse grond had gezet, kwam ik in contact met de relaxte, gastvrije Nieuw-Zeelander. Mijn via EF geregelde transfer stond al op me te wachten, en bracht me naar mijn residentie. Ik was inmiddels erg benieuwd naar het appartement, en vooral naar mijn medebewoners. In beide gevallen bleek dat ik me dit niet beter had kunnen wensen.

Ik verbleef in een prachtig appartement met plek voor in totaal 10 mensen. Het huis had een balkon met uitzicht op de Harbour Bridge.  Mijn huisgenoten bleken even fantastisch als de residentie zelf. Ik werd gelijk opgenomen in de groep en we gingen gelijk de eerste avond met zijn allen uit eten. De volgende morgen ging ik naar school, wat maar 5 minuten lopen was. Daar werd ik even enthousiast ontvangen. We kregen met alle nieuwkomers een rondleiding door de school en door de stad en ‘s middags had ik meteen de eerste lessen. De lessen waren erg leuk en nuttig, en je was vaak actief bezig. Heel anders dan het saaie doorwerken van een boek, zoals op de middelbare school.

VRIJE TIJD DOWN UNDER STIJL

Ik had eigenlijk altijd of een ochtend of een middag les en had dus veel vrije tijd om andere dingen te doen. Ik ging vaak met huisgenoten en klasgenoten leuke dingen doen, zoals naar de bioscoop, bowlen, voetballen, relaxen in Albert Park, lunchen op de Skytower, of chillen in de lounge op school. Genoeg te doen dus. In de weekenden ben ik nauwelijks thuis geweest. In de omgeving van Auckland is heel veel te doen en te zien, dus we trokken er vaak op uit. Zo ben ik naar Devonport, Waiheke, Rangitoto, Hobbiton, Tongariro, bay of islands, en vele andere highlights geweest. Bovendien keken we met z’n allen in de kroeg naar hoe de Nieuw-Zeelandse rugbyers buurland Australië versloegen, en daarmee wereldkampioen werden. Dat was een geweldige ervaring!  Alles in Nieuw-Zeeland is even mooi, en je gaat van de ene “WOW!” naar de andere.

Al met al was het een geweldige ervaring, en ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, de mooiste landschappen gezien, en bovendien een waanzinnig avontuur beleefd. Dus twijfel niet, en grijp de mogelijkheden die EF je biedt met beide armen aan!

Cheers! Gijs Thedinga

Wil jij ook naar Nieuw-Zeeland met EF?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer