GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Foodie guide voor Manchester: 10 plekken die je niet kan missen

Foodie guide voor Manchester: 10 plekken die je niet kan missen

Ben je op zoek naar een plek om bij te tanken na de les, de beste brunch in Manchester of waar je een typische Sunday Roast kan vinden? Wij hebben een foodie guide voor Manchester samengesteld om je een weg te banen door de beste cafés, restaurants, bars en markten van de stad als een local.

1. Altrincham Market

Deze overdekte markt staat bij de lokale bevolking bekend als de ‘Alty Market’ en heeft een fantastische selectie aan eten, van pizza’s tot taco’s tot Rubens. Allemaal onder één dak. Zoek een plekje aan één van de gemeenschappelijke tafels en plaats vervolgens je bestelling via de markt-app. Met livemuziek in het weekend en ambachtelijk bier van de tap, kun je hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen om de goede sfeer op te snuiven.

2. Kabana

De lokale bevolking weet dat Kabana één van de best verborgen juweeltjes in Manchester is en heerlijke curry’s serveert tegen lage prijzen. In de Northern Quarter staat dit populaire curryhuis bekend om zijn authentieke, zelfgemaakte Indiase gerechten, zoals de kip biryani, kebab en nihari die uitsluitend op zondag worden geserveerd.

3. Richmond Tea Rooms

Als je op zoek bent naar iets om te doen op een regenachtige dag in Manchester, kan je jezelf tegoed doen aan de Engelse traditie van een afternoon high tea in de gezellige Richmond Tea Rooms. Het decor is in Alice in Wonderland thema dus je wordt naar een andere wereld vervoerd, terwijl je geniet van een selectie van hun enorme verscheidenheid aan speciale theesoorten. Probeer de hemelse scones met jam en room, vers gesneden sandwiches, taarten en rocky road van de Mad Hatter’s high tea. Het is echt de perfecte manier om jezelf te trakteren en warm te blijven op een koude, natte middag.

4. Pollen

Pollen, genoemd naar de symbolische werkbij van Manchester, is een populair nieuw café dat zich heeft gevestigd in de oude spoorwegbogen, net om de hoek van het treinstation van Piccadilly. Hoewel hun zuurdesem, patisserie en koffie allemaal heerlijk zijn, is het de kenmerkende cruffin – een kruising tussen een croissant en een muffin – waar mensen op zaterdagochtend voor in de rij staan.

5. Bundobust

Spoel je pittige Indiase streetfood weg met een ambachtelijk biertje bij Bundobust, één van de coolste horecagelegenheden in de stad. De lange gemeenschappelijke banken en grote dienbladen zijn opgesteld in de kelder en zijn gericht op een geweldige avond met vrienden. Het menu is volledig vegetarisch, met ook veel veganistische opties. De bundo-chat, een knapperige samosa met een tamarindesaus, is een populaire keuze, net zoals de paneer- en champignon-tikka-spiesjes. Nu ze hun eigen bieren brouwen, naast een wisselende selectie van lokale ambachtelijke bieren, ben je verzekerd van een geweldig avondje uit.

6. Rudy’s Pizza

Manchester heeft zeker geen tekort aan goede pizzeria’s, maar het is moeilijk om Rudy’s te missen. Rudy’s is onlangs uitgeroepen tot de vijfde beste pizzeria van heel Europa en is een must voor pizzaliefhebbers. Elke pizza is gemaakt in de traditionele stijl van Napels en met liefde handgemaakt. Het deeg wordt twee keer per dag vers gemaakt en de gloeiend hete oven bakt pizza’s in minder dan een minuut. Het beste is van alles is dat Rudy’s de roem niet naar zijn hoofd heeft laten stijgen en dat de prijzen nog steeds budgetvriendelijk zijn.

7. Idle Hands

Brunch is een groot ding voor fijnproevers in Manchester, en Idle Hands krijgt veel waardering. Van hun kenmerkende Idle Hands-frituur tot de iets gezondere Turkse eieren – met lokale zuurdesem van Pollen (nummer vier op onze lijst) – het menu heeft veel publiekstrekkers. Idle Hands brouwt speciale koffie en een brede selectie thee en biedt een perfecte zondagse brunchplek

8. Escape to Freight Island

Enkele van de beste restaurants en chef-koks van Engeland komen samen onder één dak bij Escape to Freight Island, een funky markthal die tot leven is gebracht in een ongebruikt vrachtdepot. Net zoals Manchester sinds zijn industriële verleden een opleving heeft beleefd, heeft deze culturele ruimte een nieuwe bestemming gekregen als een coole plek om rond te hangen, te eten, te drinken, naar muziek te luisteren en bij te praten met vrienden. Kebabs, chique hotdogs, authentieke Baskische tapas, taco’s, pho, hamburgers en dessert – je vindt hier genoeg om vol te raken.

9. Northern Soul Grilled Cheese

Een belangrijk onderdeel in huishoudens in Manchester is de croque monsieur, welke naar een hoger niveau wordt getild bij Northern Soul. De huismelange van drie kazen is voldoende, maar je kunt ook extra’s toevoegen zoals runderpasteitjes, bacon, langzaam gegaarde pulled pork of augurken. De porties zijn enorm en de prijzen zijn laag, dus je zult niet hongerig of blut zijn! Als je uitgegeten bent, kan je een wandeling maken door de Arndale Food Market, aan de overkant van de weg.

10. Refuge

Refuge staat op onze lijst dankzij de beroemde 'Sunday Roasts' die de hele dag geserveerd worden. Neem een hongerige vriend mee en bestel de sunday roast voor twee, of kies uit kip, lam, rundvlees of vegetarisch geserveerd naast gebakken aardappelen, groenten, Yorkshire pudding en jus. Ze serveren zelfs Bloody Mary’s en mimosa’s! Dus kom gewoon langs, leun achterover en geniet ervan. Je zult je binnen de kortste keren een echte Mancunian voelen.

Ontdek Manchester met EF!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer