Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Halloween: zo kom je in de stemming!

Halloween: zo kom je in de stemming!

Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Het begon allemaal tweeduizend jaar geleden in Ierland toen de Kelten ‘Samhain’ gingen vieren. Dit was een feest om de doden te eren en de winter te verwelkomen. De Kelten staken vredenvuren aan, verkleedden zich en dansten in het rond.

Tegenwoordig is Halloween wereldwijd bekend en verkleden we ons op 31 oktober maar al te graag om langs te deuren te gaan voor trick or treat. Maar goed, het kost best veel moeite om je beste verkleedoutfit uit de kast te trekken, mee te doen met een rituale dans of je tuin te versieren. Daarom hebben we hier een aantal veel minder vermoeiende manieren gevonden om toch helemaal in de Halloween stemming te komen.

Lees bijvoorbeeld een boek…

Harry Potter

Als je aan magie, monsters en het bovennatuurlijke denkt kunnen Harry Potter en zijn gang zeker niet missen. Niemand weet ons zo enthousiast te krijgen als zij. Begin (weer) aan deze toffe boeken reeks, of pak er willekeuring eentje bij! Laat één ding duideljk zijn: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is de beste!

Frankenstein

Ondanks dat het gothic-horrorverhaal van Mary Shelly al tweehonderd jaar oud is, is het nog altijd relevant. Door dit boek over een doorgedraaide wetenschapper en een super eng moster kom je zeker in de Halloween-sferen.

Alle boeken van Stephen King

Stephen King is dé koning van het horror genre. Salems’s Lot, Carrie en Misery, en The Shining zijn een paar van zijn beste romans. Als je een van deze spannende boeken leest, blijf je de hele nacht wakker… (Sorry)

Liever geen boek? Zet één van deze Netflix-series aan…

Dark (Duits gesproken)

Deze Duits gesproken serie speelt zich af in een afgelegen Duits dorp waar het letterlijk ALTIJD regent of bewolkt is. In deze donkere, moderne sciencefiction serie raakt een kind vermist. Wanneer vier families op zoek gaan naar antwoorden, ontrafelen ze een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties…

The Walking Dead

Deze post-apocalyptische zombieserie is een van de bekendste Amerikaanse tv-programma’s ooit. De afgelopen seizoenen nam de kwaliteit ervan een tikje af, maar de eerdere seizoenen zijn echt zot! Kruip met een dekentje op de bank en bereid je voor op het zien van zombies die mensen opeten. Creepy!

Dexter

Oké, technisch gezien is dit geen Halloween-achtige serie. Maar het plot is zeker duister en krankzinnig! Want wanneer keek je voor het laatst een serie waarin je favoriete personage een seriemoordenaar is? Jep. Bedank ons na afloop maar.

Of zet gewoon een film op!

A Quiet Place

Deze horrorfilm is mega creepy en laat je niet meer los. Het verhaal gaat over een familie dat vecht tegen super enge wezens die op jacht zijn aan de hand van geluid. De familieleden mogen dus geen geluid maken. Wil je maximaal griezelen tijdens deze film? Kijk het dan in absolute stilte!! Laat dus zeker even de popcorn weg!

The Others

The Others is eigenlijk een standaard ‘het spookt in dit huis’-film. Het verhaal gaat over een vrouw en haar twee kinderen die in een afgelegen villa wachten op de terugkeer van haar man uit de Tweede Wereldoorlog. Dingen worden eng, MEGA eng… Durf jij het aan?

The Babadook

Deze horrorfilm gaat over een moeder, haar kind en het monster dat hij in zijn dromen ziet. Let op: de schrik momenten lopen hier behoorlijk hoog op. De spanning bouwt continu op, van ietwat ongemakkelijk in het begin tot huiveringwekkend eng aan het eind. Help!

Halloween vieren met EF in Engeland? Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur