Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe je toekomst voorbereiden van thuis uit

Hoe

Thuis zijn biedt je de mogelijkheid om na te denken over je carrièrewensen en over de volgende stappen in je professionele leven. Of je nu op het punt staat te beginnen met je eerste baan of op zoek bent naar een verandering na enkele jaren in dezelfde functie, dit is het perfecte moment om je voor te bereiden op je toekomst. Maar hoe kan je je toekomst voorbereiden van thuis uit? Hier zijn enkele nuttige dingen die je kunt doen!

Zoek uit wat je wilt doen

De allereerste stap voordat je zelfs maar solliciteert, is het uitzoeken wat voor werk je gelukkig maakt. Je tijd thuis biedt je de unieke kans om in alle rust na te denken over het soort functie waarin je jezelf over 5, 10 of 20 jaar ziet. Je moet niet alleen een vakgebied kiezen om in te werken, maar je moet ook nadenken over hoe je je dagelijkse werk er uit wilt laten zien.

Wil je altijd op pad, heb je liever een kantoorbaan, of wil je interactie met mensen van over de hele wereld? Elk vakgebied biedt een verscheidenheid aan verschillende functies om aan jouw droomjob te voldoen. Om er zeker van te zijn dat je iets vindt waar je echt van geniet, moet je de balans opmaken en uitzoeken wat je echt leuk vindt.

Veel mensen maken zich zorgen over het feit dat ze nog geen passie hebben, maar laat me je zeggen: je hoeft niet te beginnen met een passie. Het kan ontwikkeld worden; je moet alleen weten wat je leuk genoeg vindt om je in het leerproces te storten.

Zorg dat je online aanwezig bent

De dagen dat iemand alleen maar naar CV op papier keek dat een sollicitant had opgestuurd, zijn al lang voorbij. Tegenwoordig is een van de belangrijkste manieren om jezelf voor te stellen aan een potentiële werkgever, het hebben van een online aanwezigheid. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je kwaliteiten te presenteren en wie je bent als persoon.

Afhankelijk van het gekozen vakgebied kun je je overdraagbare vaardigheden, zoals creatief schrijven, demonstreren door een blog te runnen of je social media-accounts gebruiken om je interesses en persoonlijkheid op een authentieke manier weer te geven. Dit laatste is ook een fantastische tool om vacatures te ontdekken.

Een platform dat recruiters een briljant overzicht geeft van jou als kandidaat, is LinkedIn. Hoewel er premium opties zijn, is het heel eenvoudig om gratis een uitgebreid profiel aan te maken, inclusief vaardigheden, uw werk en opleidingsgeschiedenis. Je kunt zelfs een samenvatting van je ervaring schrijven om als een soort sollicitatiebrief te fungeren. Gebruik dit geoptimaliseerd LinkedIn-profiel om te solliciteren of gewoon een indruk krijgen van de bestaande mogelijkheden als eerste stap.

Een andere geweldige manier om jezelf voor te stellen aan een bedrijf is door het hebben van een website. Dat bewijst niet alleen je technologische affiniteit, maar ook je vermogen om je informatie op een creatieve manier weer te geven. Werkgevers zijn zo veel meer geneigd om je te onthouden dan wanneer ze gewoon weer een van de vele PDF-documenten hebben gelezen.

“Maar ik kan helemaal niet coderen”, hoor ik je zeggen. Je hoeft niet per se de meest technische te zijn om er een te maken! Het bouwen van een website hoeft niet moeilijk te zijn – tools zoals WordPress of Squarespace bieden je sjablonen en tal van vooraf gemaakte artikelen, waardoor het gemakkelijk is om je unieke verkoopargumenten op een fantasierijke manier over te brengen.

Oh, en zorg ervoor dat je aanwezigheid op het internet professioneel is. Dit betekent niet dat je niet kunt posten over een leuk avondje uit met je vrienden. Maar hou er wel rekening mee dat op een dag een HR-medewerker je inzetbaarheid kan beoordelen op basis van je Instagram- of Twitter-profiel. Denk beter twee keer na voor jou iets post op internet!

Leer online

Als je op dit moment thuis bent, geeft het je meer tijd om online nuttige kennis op te doen. Niet meer vastzitten in het verkeer of wachten op vertraagde treinen komt goed van pas als je jouw vaardigheden op je CV wilt aanvullen.

Blader door de vacatures die je echt interesseren en kijk of je merkt dat bepaalde eisen steeds weer naar voren komen. Misschien kan je je data analytics competentie verbeteren of eindelijk je zakelijke kennis uitbreiden met interessante e-boeken, presentaties of zelfs online cursussen voor een grotere kans op het verkrijgen van dat sollicitatiegesprek?

Een absolute must-have op elk CV zijn taalvaardigheden. Het spreken van een vreemde taal geeft je een voordeel op het gebied van marketing, engineering en recht. De meest gevraagde talen zijn Engels, Spaans en Frans. Een beginnerscursus leert je de basisprincipes die je uiteindelijk kunt testen door naar het buitenland te gaan.

Een sterke basis maakt het leren in het buitenland veel gemakkelijker, omdat je je sneller aan je nieuwe omgeving aanpast, dus zorg ervoor dat je genoeg oefening krijgt in je tijd thuis. Of het nu in een online cursus is of op een app, je kunt woordenschat en grammaticaregels leren zodat je tegen de tijd dat je begint te oefenen met het goed spreken van de taal, de regels al uit je hoofd kent.

Perfectioneer elk aspect van je sollicitatie

Het maakt niet uit of je al een CV en een sollicitatiebrief hebt of dat je ze vanaf nul wilt maken: de kans is groot dat er iets is dat je bent vergeten op te nemen, beter zou kunnen structureren of verder zou kunnen knijpen.

Een van de meest voorkomende misvattingen is alles op twee pagina’s moet samenpersen, in plaats van uit te weiden over geselecteerde cruciale vaardigheden. Bij het schrijven van een CV zijn voorbeelden van cruciaal belang. Analyseer je cv om hiaten op te sporen waar je zou kunnen illustreren hoe je een bepaalde kwaliteit hebt ontwikkeld en hoe je die in het verleden hebt gebruikt.

Zorg er bij het schrijven van je CV ook voor dat je het aanpast naargelang de verschillende functies voordat je solliciteert. Professionele recruiters kunnen direct zien of je jouw cv naar 100 bedrijven hebt gemaild, in plaats van de tijd te nemen om het bedrijf te leren kennen. Het is altijd beter om geïndividualiseerde cv’s naar minder bedrijven te sturen dan om tientallen HR-medewerkers met dezelfde standaardaanvraag te berichten. Stuur waar mogelijk voorbeelden van je werk in om hen een overzicht te geven van wat je allemaal kan.

Het opnemen vaardigheden die de jobadvertentie vraagt in de rolbeschrijving, toont interesse in detail. Daarbij maakt het de taak van de werkgever veel gemakkelijker. Recruiters ontvangen soms honderden sollicitaties – daarom zoeken ze vaak naar een maximale trefwoordencombinatie.

Vergeet niet dat voor banen in het buitenland een andere sollicitatiestructuur nodig kan zijn. Welke gegevens staan meestal in een CV in dit specifieke land? Heb je een professionele foto nodig? Moet je een korte verklaring schrijven? Zet je de ervaring in chronologische volgorde? Het loont altijd de moeite om deze zaken op voorhand op te zoeken.

Als je eenmaal al deze stappen hebt doorlopen en een interview voor je droombaan hebt gekregen, begin je aan het voorbereiden van je antwoorden en het opzetten van de technologie voor een video-interview thuis.

Hoe is het met jouw taalvaardigheid gesteld? Test het nu