GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Parijs als een Parijzenaar: 9 insider tips voor de zomer

Parijs als een Parijzenaar: 9 insider tips voor de zomer

Elk seizoen in Parijs heeft zijn eigen aantrekkingskracht en de zomer is daarop geen uitzondering. De zomermaanden zijn een geweldige tijd om de Parijse buitenlucht te verkennen en te vertoeven op de ongewoon verlaten straten en heerlijke terrasjes. Wat je hart ook begeert in Parijs, met onze insider tips zit je altijd goed!

1. Ga lekker op een terrasje zitten

Zomer in Parijs betekent urenlang ontspannen op terrasjes. Wie kent niet het clichébeeld van witte en groene Parijse bistrostoeltjes aan de voorkant van cafés? Hier zijn een paar charmante plekjes waar je mensen kunt kijken en kunt genieten van welverdiende drankjes: de binnenplaats van Musée de la Vie Romantique verscholen in een steegje in de bruisende wijk Pigalle, het terras van Lena en Mimile gelegen op een stenen muur, het terras van Rosa Bonheur waar je een ligbedje kunt bemachtigen als je geluk hebt en Chez Prune, grenzend aan het Canal Saint-Martin, een tijdloze klassieker.

2. Kies een park dat bij je past

Zodra de temperaturen stijgen, trekken Parijzenaars naar een van de vele parken van de stad en installeren zich voor een picknick of apéros die tot diep in de nacht duren. Luier in de schaduw van de Eiffeltoren op de Champs de Mars, picknick in de achtertuin van het Louvre in de Jardin des Tuileries, geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de verhoogde Buttes Chaumont in het 20e arrondissement, ga slacklinen in het Parc de Bercy in het oosten van de stad of wandel door de kleurrijke paden van de botanische tuin van de Jardin des Plantes in het 5e arrondissement.

3. Word een meester in 'pétanque'

Ga naar buiten en verbeter je pétanque skills! Pétanque, bij ons ook wel bekend als jeu de boules, is de Franse equivalent van bowlen. Het bestaat uit het rollen of gooien van stalen ballen, ter grootte van een honkbal, naar een doel dat een cochonnet wordt genoemd, op een harde ondergrond. De speler of het team dat de meeste pétanqueballen het dichtst bij het doel heeft, wint. Hoewel dit spel oorspronkelijk uit het zuiden van Frankrijk komt, is het erg populair in Parijs. Je ziet het gespeeld worden in parken of op speciale velden die boulodromes worden genoemd. Misschien wel de meest indrukwekkende plek om pétanque te spelen is in de Arènes de Lutèce, een amfitheater dat dateert uit de Gallo-Romeinse tijd, bereikbaar vanaf Rue de Monge, in het 5e arrondissement (bij metrostation Place Monge).

4. Word verliefd op de Berges de Seine

De Berges de Seine, de oevers van de Seine, is een van de gaafste (en beste) stedelijke projecten die de laatste jaren in Parijs zijn ondernomen. Dit autovrije stuk van 2,3 km lang op de linkeroever van de Seine werd in 2013 in gebruik genomen en biedt een overvloed aan activiteiten en openbare ruimtes waar iedereen van kan genieten. Het is een ware speeltuin voor groot en klein. Je kunt hier fietsen huren vanaf het Musée d'Orsay tot aan de Pont de l'Alma, tafeltennissen, meedoen aan een gratis yogales, je eigen ontspanningsruimte boeken in omgebouwde scheepscontainers, je stempel drukken op een gigantisch schoolbord of lekker lezen in een drijvende tuin op een steenworp afstand van de Eiffeltoren.

5. Neem een duik!

Wordt de hitte ondraaglijk en helpt zelfs een ijskoude Perrier niet? Koel dan af bij een van deze originele zwemplekken. Het onlangs gerenoveerde Piscine Molitor (Pi uit Life of Pi is naar dit zwembad vernoemd) in het chique 16e arrondissement is adembenemend en brengt je terug naar de jaren 30. Je kunt hier genieten van zowel een buiten- als een binnenzwembad. Neem een duik in het drijvende zwembad Josephine Baker op de Seine of vlucht naar het strand bij Paris Plages, tijdelijke kunstmatige stranden aan de oever van de Seine en het Bassin de la Villette. Wie zei dat luieren op kingsize ligbedden of beachvolleybal spelen in hartje Parijs niet mogelijk was?

6. Niet zomaar ijs, Berthillon

Zomer is geen zomer zonder een ijsje. Voor het beste zelfgemaakte ijs in de stad ga je naar Berthillon op Île Saint-Louis. Op het Île Saint-Louis, een van de twee natuurlijke eilanden die op de Seine drijven, zijn in de hoofdstraat meer ijssalons te vinden dan in welke andere straat ook. Je zult de lange rijen niet erg vinden, want je kunt zelfs een glimp opvangen van de Notre-Dame kathedraal terwijl je wacht op je portie bevroren heerlijkheid.

7. Ontsnap een dagje aan de stad

Soms wil je er gewoon even tussenuit, ergens waar het geluid van golven of tsjilpende vogels het lawaai van de stad overstemt. Geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden voor dagtripjes in de buurt van Parijs. Kilometerslange zandstranden wachten op je in de chique badplaats Deauville: wandel over de beroemde promenade of speel een potje minigolf. Reis terug in de tijd en maak een rondleiding door Monet's huis en tuin in Giverny, waar zijn beroemde Waterlelies tot leven kwamen. Voor een sensationeel kasteelbezoek moet je naar Versailles, een klassieker, of naar Fontainebleau, een secundair koninklijk verblijf dat je zal betoveren met zijn uitgestrekte tuinen.

8. Heerlijk in de buitenlucht

De zomer draait echt om tijd doorbrengen in de buitenlucht en je zult zien dat Parijs dat goed doet. Er zijn tal van culturele, muzikale en sportieve programma's die op elk moment van de dag in een prachtige buitenomgeving worden gehouden. Geniet van de vertoning van cultfilms en korte films tijdens het Open Air Cinema Festival in het Parc de la Villette, van half juli tot eind augustus, of dans tijdens de muziekfestivals Solidays en Rock en Seine op de klanken van Franse en internationale artiesten. Als je je avontuurlijk voelt, sluit je dan aan bij de honderden Parijzenaars die elke zomer de mythische oversteek van het kanaal Paris à la Nage maken, een evenement dat al meer dan 100 jaar wordt gehouden.

9. Wees daar waar het er toe doet!

De Tour de France is het grootste jaarlijkse sportevenement en waarschijnlijk een van de meest bekeken evenementen op televisie. Ervaar op 23 juli de spanning en adrenalinekick van dichtbij in Parijs; verzeker jezelf van een plekje op de Champs-Elysées en juich de wielrenners toe tijdens de laatste etappe van hun 3404 kilometer lange race! Daarnaast is Parijs in de zomer van 2024 gastheer van Olympische Spelen, die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus. Topatleten van over de hele wereld zullen zich hier van hun beste kant laten zien. De wedstrijden vinden plaats op locaties door de hele stad, dus als je een sportliefhebber bent én van een stedentripje houdt, is er geen beter moment om in Parijs te zijn!

Ontdek Parijs met ons!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer