Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Katrijn’s geslaagde EF ervaring in New York

Katrijn’s geslaagde EF ervaring in New York

Ik heb altijd al in het buitenland willen studeren en na mijn master diploma wist ik niet precies wat ik nu wou doen in mijn leven dus ik dacht dit is het ideale moment om naar het buitenland te trekken en daar nog iets te doen. In eerste instantie wou ik zelfstandig iets doen maar dat bleek administratief en financieel te moeilijk. EF nam die verschillende administratieve zorgen weg en regelde die kant volledig waardoor ik heel eenvoudig in het buitenland kon studeren voor een aantal maanden.

Bovendien bieden ze een diploma aan dat me enorm interesseerde namelijk het advanced diploma in international affairs waardoor je zowel een officieel English Proficiency certificaat krijgt dat mooi staat op je cv, een advanced diploma certificate waarvoor je vakken volgt in een heel specifiek interessegebied alsook een stage kunt doen in het buitenland, wat dan weer heel nuttige ervaring is om je cv mee op te smukken ook.

Een geslaagde ervaring

Ik denk dat het meest geslaagde element van mijn reis de stage was die ik hier heb kunnen doen. Dankzij deze stage kon ik nuttige werkervaring opdoen en kwam ik ook nog eens in contact met locals wat ik heel interessant vond.

Ik vond het heel leuk dat ik verschillende Broadway Shows kon bijwonen als excursie. Deze shows zijn in de Engelse taal en gebruiken veel “slang” taalgebruik wat eens iets anders is dan het taalgebruik waar je normaal mee in aanraking komt tijdens de lessen. Op de bus naar de show kon je ook altijd met nieuwe mensen een praatje slaan en zo je Engels oefenen.

De shows zelfs waren ook altijd fantastisch uiteraard en het is zo gemakkelijk dat je met school gewoon samen op een bus kan die je afzet voor het theater en je daar na de show terug komt ophalen. Op die manier moet je je geen zorgen maken over tickets kopen of de weg vinden. Ook de excursie naar het Empire State Building was geweldig. New York by night zien vanuit zo’n hoog uitzichtspunt is echt uniek.

 

Bucketlist-waardige herinneringen

Tijdens mijn EF reis heb ik veel zaken die op mijn bucket list stonden kunnen afstrepen dus dat zijn sowieso onvergetelijke herinneringen. Ik denk dan aan bootje varen in Central Park, een echte Pretzel van een kraam kopen, naar een Yankees baseball game gaan, het MoMa bezoeken en Phantom of the Opera op Broadway zien.

Maar de herinneringen die ik het meest van al koester zijn de avonden met vrienden of roommates waar je gewoon gezellig babbelt en lacht of soms ook eens huilt. Vaak met iets lekker om te eten en drinken erbij en het gevoel hebben alsof dit alleen maar een voorbode is van wat nog komt.

Wil jij net als Katrijn New York ontdekken? Bekijk alle programma's

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen