GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

6 manieren om thuis verbonden te blijven met je internationale vrienden

6 manieren om thuis verbonden te blijven met je internationale vrienden

Het opbouwen van connecties met internationale vrienden is zowel lonend als uitdagend. Op het eerste gezicht lijken de uitgestrekte oceanen, de taalbarrières en de tegengestelde culturen ontmoedigend. Toch leert hun unieke perspectief op de wereld je waardevolle lessen. Het opent deuren naar nieuwe ervaringen en cultiveert een gevoel van verbondenheid dat je misschien niet in je eigen land vindt.

Door een mix van technologie, doorzettingsvermogen en fantasierijk denken, genieten vrienden over de hele wereld van het soort gedeelde ervaringen die betekenisvolle, levenslange vriendschappen versterken – allemaal vanuit het comfort van hun eigen huis.

1. Plan een virtuele filmavond

Zelfs als je duizenden kilometers van elkaar verwijderd bent, is het nog steeds mogelijk voor jou en je vrienden om samen het popcorn pakketje te openen en films te bekijken. Dankzij de technologie van vandaag de dag kunnen vrienden voor lange afstanden op maandag, dinsdag op YouTube en op PJ-feesten van Rom-com films plannen. Online platforms zoals Kast en TwoSeven maken gedeelde streaming van populaire diensten zoals Netflix en YouTube mogelijk. Door simpelweg samen naar jullie favoriete programma’s te kijken, het delen jullie culturen, talen en lachen. Voor je het weet, zeg je zinnen in verschillende talen en deel je tv-gerelateerde grappen met elkaar.

2. Speel samen online quizzen en spelletjes

Videochat tijdens het spelen van een computerspel voor twee spelers. Bel elkaar via de Xbox, of zoek een willekeurige online quiz op om elkaars eigenaardigheden te leren kennen.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, dan zit de multiplayer game tool Jackbox vol met keuze. Van rap battle ad libs tot moordmysterie-magie, dit is een makkelijke manier om giechels aan te moedigen en de afstand die je scheidt te vergeten. Terwijl de ene persoon het fysieke spel moet bezitten, kunnen alle anderen er verbinding mee maken via elk apparaat dat verbinding maakt met het internet.

3. Blijf in contact op de ouderwetse manier

Brieven en postkaarten hebben nog steeds hun plaats voor het bereiken van overzeese vrienden en taalleerlingen. Brieven geven je de ruimte en de tijd om de verhalen van je leven samen te stellen en aspecten van je cultuur te delen met je buitenlandse vriend. Postkaarten bieden hen snapshots in de landschappen rond je leven. Er zijn delen van elkaars wereld die verre vrienden niet te zien krijgen, en deze tools zullen deze verborgen delen van elkaars manier van leven laten zien.

4. Start een boekenclub

Kies elke maand een boek dat iedereen kan lezen. Het type boek hangt van jou zelf af; kies een boek dat aan de splitsende kant is en kijk hoe de hilarische verhitte debatten zich ontvouwen, of kies een boek dat universele gevoelens bespreekt en de emotionele kanten van je vriend(inn)en leert kennen. Plan een regelmatig videogesprek met je vrienden om te discussiëren, te debatteren en je cultureel geschikte boekenclubhapjes te vergelijken.

Als je geen virtuele ontmoeting kunt opzetten, is het tijd om Whatsapp-essays en literaire brieven te schrijven. Er is altijd een manier om verbinding te maken. En dit alles kost een paar kaascrackers, een intrigerende roman en een beetje vrije tijd. Wat een kleine prijs om te betalen voor zo’n waardevolle investering in je taalvaardigheid en vriendschapskring!

5. Wees creatief!

Studies tonen aan dat het betrekken van de creatieve kant van de hersenen terwijl je een taal oefent een van de meest effectieve manieren is om te leren. Het internet biedt talloze mogelijkheden om samen met een vriend of vriendin creatief te zijn. En als je dat combineert met spreken, lezen of schrijven in je doeltaal, ben je er zeker van dat je je vaardigheden zult verbeteren. Waarom beginnen we niet samen aan een vlog? Of samen een instrument leren? Wat dacht je van competitief worden met oefenapps?

Van online podcasttools om je gedeelde ervaringen vast te leggen tot online whiteboards om samen te krabbelen, er zijn eindeloos veel apps om nieuwe vaardigheden te leren. Je kunt zelfs samen mediteren met apps als Headspace. Er is veel te doen daarbuiten, dus begin maar eens out of the box te denken.

6. Profiteer van social media

Natuurlijk, maak gebruik van de kracht van social media! Deel domme memes waarvan je weet dat ze je vrienden aan het lachen maken, laat elkaar een motiverende ochtendboodschap zien en zet groepsgesprekken op waar je kunt beginnen met het bespreken van dat nieuwe vlog-idee. Ons platform, EF Campus Connect, stelt medetaalstudenten in staat om ook na afloop van hun taalcursus in het buitenland verbonden te blijven.

Regelmatige check-ins op dergelijke platforms zullen je passie voor talen en cultuur levendig maken en onvervangbare vriendschappen cultiveren of versterken.

Maak internationale vrienden tijdens jouw taalreisOntdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer