GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Jasper uit België bij EF Los Angeles

Ik ben Jasper, ik ben 18 jaar en heb vorig jaar na het halen van mijn middelbare school diploma besloten om naar LA te gaan. Ik maak graag fotos en video's, bezoek graag concerten en ga er graag op uit om nieuwe plekken en mensen te ontdekken. Daarnaast ben ik netflixverslaafd.
EF Ervaringen: Jasper uit België bij EF Los Angeles

Het was al jaren mijn droom om naar Amerika te gaan. Ik was altijd al ontzettend geïnteresseerd in de filmwereld, en ik had het gevoel dat deze hele wereld zich daar aan de andere kant van de oceaan afspeelde. Ik antwoordde dan ook altijd enthousiast op de vraag: ‘Wat wil je later worden?’ met ‘Filmregisseur in Hollywood!’. Het was een soort van droomwereld voor mij, studeren in Los Angeles, een droomwereld die vele jaren een droom bleef, tot ik met EF in aanraking kwam.

DE VOORBEREIDING

In mijn laatste schooljaar op de middelbare school had ik nog geen idee wat ik wilde gaan doen, tot ik een brochure van EF zag liggen. Ik bladerde er doorheen en mijn oog viel meteen op de pagina van de EF-school in Los Angeles. Ik wist het meteen. Dit was wat ik wilde. De maanden daarna gingen ongelofelijk snel. De gedachte dat ik in september op het vliegtuig zou stappen naar Los Angeles gaf me een extra boost om hard te werken voor mijn examens, en voordat ik het wist stond ik met mijn diploma in the pocket op het vliegveld. Al die tijd was het nog erg onwerkelijk, tot ik uiteindelijk in het vliegtuig zat en me besefte dat het echt ging gebeuren.

PART OF THE FAMILY

Hoewel ik van tevoren best wel zenuwachtig was, voelde ik me vanaf de eerste seconde op mijn gemak in California. De meeste mensen waren ontzettend vriendelijk, en ik maakte dan ook erg snel nieuwe vrienden. Ook mijn gastgezin was heel erg vriendelijk en gastvrij. Hoewel ze een erg andere manier van leven hadden dan dat ik thuis gewend was, voelde het alsof ik een deel was van het gezin. In het weekend mocht ik zelfs feestjes geven, met als hoogtepunt mijn 18e verjaardag. Mijn gastgezin stond dan ook al gauw bekend als een van de leukste.

MIJN CURSUS

Ik had gekozen om een ‘Advanced Diploma in English for Media & Art’ te doen. Dit betekende dat ik per dag 2 lessen Engels had en 1 les Media & Art. De lessen waren totaal niet zoals ik gewend was op de middelbare school. We hadden kleine klassen, van zo’n 15 tot 20 mensen, en de lessen waren erg leuk en afwisselend. De leraren kenden iedereen persoonlijk, en na een tijdje kreeg ik zelfs het gevoel dat ze naast mijn leraren ook een beetje mijn vrienden waren. In de Media & Art lessen deden we dingen die ik echt interessant vond, zoals films leren maken, tekenlessen, fotografie etc. Ik vond het super leuk en inspirerend om ideeën te delen met medestudenten van over de hele wereld. De sfeer in de school was altijd goed! Iedereen was altijd vrolijk, tenzij het eens een dagje regende, maar regen in Los Angeles is bijna net zo zeldzaam als een hittegolf in België…

THE CALIFORNIAN DREAM

De school zat op loopafstand van het strand, dus we gingen bijna dagelijks naar het strand na of voor de les. Verder gingen we vaak shoppen in het enorme winkelcentrum dat vlakbij de school was, bezochten we concerten, maakten we roadtrips, gingen we naar strand- en huisfeesten, en nog veel meer. Ik heb de tijd van mijn leven gehad in LA. Ik heb geweldige mensen ontmoet vanuit de hele wereld, die ik zeker nog een keer ga opzoeken. Bovendien heb ik ontzettend veel geleerd, niet alleen qua Engels maar ook over mezelf. Ik kan nog uren doorschrijven over hoe geweldig mijn 5 maanden in California waren, maar als je de kans hebt raad ik aan om er heen te gaan om het zelf te ontdekken, of naar een van de vele andere EF-scholen waar het ongetwijfeld ook super leuk zal zijn. Je zal er geen spijt van krijgen.

Wil jij net zoals Jasper op taalreis naar LA?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer