GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Mijn Duits verbeteren in Berlijn met EF

Heyaaa, mijn naam is Laurens en na een uitwisseling naar Polen wist ik dat ik meer toffe ervaringen in het buitenland wilde beleven. Daarom ben ik voor 4 weken met EF naar Berlijn vertrokken. Lees hier mijn verhaal!
Mijn Duits verbeteren in Berlijn met EF

Op mijn school werd er een project georganiseerd waar leerlingen uit Polen, Oostenrijk, Tsjechië en België op uitwisseling naar het buitenland mochten. Mijn uitwisseling ging naar een gaststudent in Polen. Deze student, Kuba, bleek al meer ervaring te hebben met het ontdekken van een nieuwe taal en cultuur want hij was al eens met EF op reis geweest. Hij heeft me dan ook met veel enthousiasme over zijn EF reis verteld. Na de internationale uitwisseling wilde ik nog zo’n toffe ervaring en was ik zeker geïnteresseerd om met EF op taalreis naar het buitenland te gaan.

Het uitzicht om niet alleen de taal te leren tijdens de les, maar ook daarbuiten trok me erg aan. Ik zou de taal echt gaan ‘leven’ en het lag vast dat ik vooruitgang zou gaan boeken. Daarom ben ik voor 4 weken naar Berlijn vertrokken om mijn Duits te verbeteren.

Mijn Duits verbeteren

De reden waarom ik aan mijn EF reis was begonnen, was om mijn Duits te verbeteren. En… dat is ook zeker gelukt! Naast mijn zelfvertrouwen terwijl ik Duits spreek, kunnen mijn cijfer op school & mijn leerkracht dat beamen! Toch was dit niet het beste van mijn reis naar Berlijn. Dat waren de fantastische vrienden die ik daar heb gemaakt. Ik ken nu letterlijk mensen van Colombia tot Rusland. We hebben zelfs nog dagelijks contact! Ook heb ik laatst nog een kaartje naar een vriendin in Polen gestuurd.

Excursie naar Dresden

Naast het leren van Duits tijdens de lessen, heb ik ook deelgenomen aan een aantal leuke activiteiten. De activiteit die me het meest geholpen heeft met het verbeteren van mijn taalniveau is de uitstap naar Dresden. De drie uur durende busrit was een perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en ontzettend veel te praten. Ik geloof niet dat ik ooit zo veel Duits heb gesproken als toen. Tijdens de tour in Dresden werd alles in het Duits verteld. Verder was het, na twee weken in Berlijn te zijn, wel een leuke afwisseling om een nieuwe stad te ontdekken!

Fantastische kamergenoot

Ik had nog een hele lijst van dingen die ik wilde bezichtigen in Berlijn en mijn kamergenoot, Piotr, wilde graag mee. Zo hebben dagen half Berlijn doorgewandeld en mooie plekjes en parken ontdekt.

Ook je Duitse taalvaardigheden verbeteren?Ga naar Berlijn of München!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer