GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Mijn Gap Year avontuur in Miami – Vera

Hoi! Ik ben Vera, 20 jaar oud en ik heb in 2013/2014 een tussenjaar genomen om een semester in Miami Beach mijn Engels te verbeteren. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en denk er vaak aan terug!
Mijn Gap Year avontuur in Miami – Vera

Een tijdje alleen op avontuur gaan, dat leek me wel wat. Om dit ook nog te combineren met het leren van de Engelse taal kwam al helemaal goed uit. De bestemming had ik snel gekozen, want toen ik zon, zee en strand hoorde wist ik het zeker; ik wilde naar Miami.

In september stond ik daar dan op het vliegveld met de nodige spanning. Gelukkig verdween dit gevoel daar snel. Ik verbleef op de campus, je school en slaapkamer zitten in hetzelfde gebouw, waardoor je niet vroeg je bed uit hoeft voor school. Ik maakte al snel mijn eerste vrienden.

Er was genoeg tijd om leuke dingen te doen, want je hebt maar halve dagen school. Mijn week bestond dan ook veelal uit aan het strand of zwembad liggen, je bent ten slotte in Miami Beach.
Ook zijn er genoeg leuke clubs waar we regelmatig heengingen voor een feestje.

De EF school organiseerde genoeg activiteiten; zoals weekendjes weg, waveboarden en de typische Amerikaanse feestdagen. Zo heb ik mijn eerste Thanksgiving en Halloween gevierd en de bekende American Football game, the Super Bowl, gezien.

In de weekenden was het tijd om Miami te verkennen. Lekker shoppen in een van de winkelcentra, een ander strand bezoeken en natuurlijk niet te vergeten de Everglades.
Ook heb ik gecruised langs de Bahama’s en een road trip langs Key West gemaakt. De witte stranden van Miami verruilde ik voor een paar dagen voor de sneeuw in New York, onder het motto ‘als je er dan toch bent’. De kerstdagen in Amerika waren ook fantastisch, ik ging toen namelijk een paar dagen naar San Francisco. Een super mooie stad!

Dit avontuur was een geweldige ervaring, waarin ik mijn Engels goed heb verbeterd en vrienden van over de hele wereld heb gemaakt. Dit brengt af en toe de nodige cultuurverschillen met zich mee, wat het ook weer leuk maakt en goed is voor je verdere persoonlijke ontwikkeling.
Met mijn vrienden van toen heb ik nog steeds contact en al een meeting gehad in Zwitserland, de volgende meeting staat nog op de planning.

Wil jij ook op taalreis naar Miami?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer