Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Mijn onbeschrijfelijk EF-avontuur in Costa Rica

Mijn onbeschrijfelijk EF-avontuur in Costa Rica

Voor ik goed en wel besefte dat ik voor een maand lang een sprong in het onbekende zou wagen, zat ik al op het vliegtuig onderweg naar het paradijs. Op de planning stond namelijk: een taalreis met EF naar Costa Rica!

Het was een lange reis om er te geraken. Ik vertrok van Brussel naar Parijs, vervolgens van Parijs naar San José en van daaruit naar Tamarindo: 30 uur onderweg. Dat was het uiteindelijk allemaal meer dan waard, want eens ik ’s morgens op de campus aankwam, was ik die lange heenreis al vergeten.

Ik leerde al snel dat de slogan van Costa Rica “pura vida” is en het was niet moeilijk om ernaar te leven. Als student leidt je daar namelijk een zorgeloos leventje boordevol avontuur en ben je omringd met leuke mensen.

Interactieve lessen op de EF-campus in Costa Rica

De campus is prachtig! Het is omringd met palmbomen en pal in het midden vind je een zwembad. Ideaal dus voor een aangename verkoeling. Op mijn eerste dag al, zag ik de apen die vrolijk in de bomen slingerden en me de komende maand vroeg zouden wekken met hun lawaai. Uiteindelijk wende het wel en genoot ik zelfs van de geluiden van alle dieren in de omgeving.

Ik koos voor de intensieve cursus, dus ik had elke dag les. Maar dat was absoluut niet zo erg als het klinkt, omdat alle lessen op een leuke en aangename manier gegeven werden. De leerkrachten daar zijn zo vriendelijk en behulpzaam dat naar de les gaan me helemaal geen moeite kostte.

Soms deden we ook excursies voor de “intercambio cultural”, zo zijn we bijvoorbeeld grotten gaan bezoeken in El Parque Nacional Barra Honda. Hier klommen we 17 meter naar beneden en daalden we verder de rotsen af tot 41 meter diepte.

Activiteiten tijdens mijn EF-avontuur

Naast de lessen kon je je ook inschrijven voor andere activiteiten. Zo gingen we elke week voetballen, eten in het Mexicaans restaurant La Oveja Negra en we konden elke week meegenieten van de zonsondergang tijdens de welkomstdrink in de beach bar Pangas.

EF organiseerde ook betalende activiteiten waar je aan kon meedoen, zoals een boottocht door de mangrove om krokodillen te spotten, een tour met de catamaran met een open bar en je kon gaan snorkelen. Er werden ook regelmatig grote uitstappen georganiseerd, zo ben ik mijn eerste weekend daar meegegaan naar Panama. Daar heb ik de allermooiste stranden gezien: op Isla Zapatilla, Playa de las Estrellas en Playa Rana Roja. We zijn daar ook uitgeweest naar clubs die op steigers gebouwd zijn, waardoor je dus boven de zee aan het feesten bent, super cool!

In Tamarindo zelf gingen we ook regelmatig uit, omdat daar veel wekelijkse activiteiten zijn. In Sharky’s was er elke dinsdag een karaoke night, elke zondag was er een bierpong-wedstrijd, … . Kortom, er was bijna elke avond wel iets te doen. Er waren ook veel ladies nights in de omgeving = gratis drankjes voor alle ladies!

De voordelen van mijn buitenlands avontuur

Op deze reis heb ik een paar van de mooiste, leukste, grappigste, … momenten van mijn leven beleefd en ik zou het zo terug opnieuw doen.

Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, en niet alleen andere EF-studenten, maar ook andere reizigers die in de omgeving verbleven. Iedereen daar is super sociaal, dus ik voelde me geen seconde alleen.

Het was een onbeschrijflijke reis, die voor altijd in mijn geheugen gegrift zal staan.

EF Costa Rica

Wil jij net zoals Elena in Costa Rica studeren en internationale vrienden voor het leven maken?Ga op taalreis met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen