GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Wat vinden ouders van een studie in het buitenland?

Wat vinden ouders van een studie in het buitenland?

Door de groei van de wereldeconomie is het geen verrassing dat steeds meer jonge mensen graag in het buitenland willen studeren, wonen of werken. Studeren in het buitenland kan je carrièrekansen enorm vergroten en je taalvaardigheden heel wat verbeteren, wat het tot een onbetaalbare ervaring maakt. Dit lijkt te worden onderstreept door ouders van over de hele wereld, toont een recent onderzoek van HSBC aan. Daaruit blijkt dat 42% van de ouders overweegt hun kinderen een studie in het buitenland te laten volgen; dat is aanzienlijk meer dan de 35% uit een eerder onderzoek in 2016.

Zoals het uitgebreide HSBC-onderzoek laat zien, is een studie in het buitenland een must voor kinderen die dromen van wereldwijd succes. Het kan de toekomst van je zoon of dochter bepalen en het is een belangrijke investering voor zijn of haar internationale toekomst. Hieronder een aantal van de vele redenen waarom steeds meer ouders de loopbaan van hun kinderen een kickstart geven door middel van een studie in het buitenland.

Verbeterde taalvaardigheden

In het buitenland studeren is de beste manier om blootgesteld te worden aan een nieuwe taal. Voor bijna de helft van alle ouders die een buitenlandse universitaire opleiding overwegen voor hun kroost, is het aanleren van nieuwe taalvaardigheden de belangrijkste reden. Linguïstieke kennis van meerdere talen is gereedschap waarmee veel deuren geopend kunnen worden.

Culturele uitwisseling

De beste manier om andere culturen te leren kennen, is door er simpelweg in te duiken. Goed kunnen communiceren met mensen uit andere culturen hoort bij een succesvolle internationale carrière. Door bewuster te zijn van zijn eigen wereldbeeld en culturele verschillen te begrijpen, kan je kind waardevolle kennis opdoen over effectief communiceren in een internationale werkomgeving.

Concurrentie op de internationale arbeidsmarkt

Het hedendaagse bedrijfsleven wordt steeds internationaler en als je wilt opvallen op de arbeidsmarkt, moet je als sollicitant meerdere talen spreken en internationale werkervaring op je cv hebben staan. Door je zoon of dochter in het buitenland te laten studeren, geeft je hem of haar een voorsprong qua taal- en vaardigheden die nodig zijn om tot bloei te komen en te excelleren, in welke situatie dan ook.

Voorbereiding op een internationale universiteit

Je kind naar een buitenlandse universiteit sturen, zou de eerste stap kunnen zijn naar het te verzekeren van een succesvolle toekomst. Een buitenlands taalprogramma vooraf is de perfecte voorbereiding op het universitaire leven omdat de taalvaardigheden daarna op orde zijn.

Tijdens een taalcursus in het buitenland kan uw kind zich voorbereiden op taalexamens zoals IELTS en Cambridge English: officiële, internationaal erkende diploma’s van Engelse taalvaardigheden. Deze kunnen voor je zoon of dochter van essentieel belang zijn om toegelaten te worden tot de universiteit van zijn of haar voorkeur.

En dat is nog niet alles: zelfs als hij of zij slechts een korte studie in het buitenland volgt, krijgt je kind de kans om een nieuwe stad te ontdekken en mensen vanuit de hele wereld te ontmoeten, wat de ultieme voorbereiding is op een onvergetelijke studietijd aan een internationale universiteit.

Nieuwe vaardigheden en meer zelfvertrouwen

Een reis of studie in het buitenland zijn voor een jongere niet alleen geweldig om zijn of haar horizon te verbreden, maar ook om ervoor te zorgen dat het zo allround wordt als mogelijk. Het kan een best eng idee zijn om je een nieuwe taal eigen te moeten maken in een vreemde stad en mensen te ontmoeten vanuit de hele wereld, maar het is een ervaring waardoor uw kind de nieuwe taal met vertrouwen gaat spreken en schrijven, zich zelfverzekerd voortbeweegt in internationale omgevingen en klaar is om nieuwe studie- en professionele uitdagingen aan te gaan.

Realiseer je dromen met een taalstudie van EF!Ontdek je opties!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden