GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Perth is bucketlistmateriaal. En wel hierom:

Perth is bucketlistmateriaal. En wel hierom:

Het ligt dichter bij Bali dan bij Sydney en is zowel één van Australië’s meest leefbare als meest afgelegen stad: Perth. Dankzij de kilometerslange stranden, prachtige kustparken, het gemakkelijk bruikbare openbaar ervoer en de overheerlijke gastronomie wordt de hoofdstad van de West Coast een steeds serieuzere (en groene) concurrent voor het hippe Sydney en het kunstzinnige Melbourne als Australië’s populairste bestemming voor studenten, expats en reizigers. Maar waarom zou je juist voor deze stad kiezen? Hier vind je alle redenen op een rijtje…

1. De superleefbare omgeving
Dankzij de veilige straten, talloze cafés en sterke focus op duurzame stedelijke groei biedt Perth je het dorpsgevoel in een grotestadsomgeving. De stad belandde in 2017 op plek 7 op de lijst van meest leefbare steden ter wereld van de Economist’s Intelligence Unit. De twee miljoen inwoners en hun doorgaans relaxte houding zijn een verademing voor iedereen die uit Australië’s drukkere steden komt.

2. Goed weer, geweldige natuur
Als je overweegt voor korte of langere tijd naar Australië te gaan, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de zon, nietwaar? Welnu, Perth weet precies wat je bedoelt. Het is de zonnigste stad van Australië, met gemiddeld 8.8 uur zon per dag en een gemiddelde temperatuur van 30 tot 33 graden Celsius. En daar hoort een bepaalde lifestyle bij. Op doordeweekse avonden en in het weekend genieten picknickers, fietsers, slackliners, wandelaars, families en studenten van de vele parken en groene gebieden in de stad. King’s Park, op Mount Eliza, een van de hoogste plekken in het overwegend vlakke Perth, is het middelpunt van de outdoorlifestyle van deze stad.

3. Er is veel te doen
Van de Instagram-waardige van-de-boerderij-zo-naar-je-bord-gerechten in chique cafés tot het shoppen in boetiekjes en van de bruisende markten tot de hippe bars: Perth heeft voor elk wat wils. Geloof ons, het is lastig om je hier te gaan vervelen. Wil je beginnen met een paar grote attracties? Ga dan naar de Zoo, Perth Mint of maak het treinritje van een half uur naar Fremantle, een schattige kustplaats met een rijke maritieme geschiedenis, Victoriaanse architectuur en de beroemde microbrouwerij Little Creatures.

4. Het Australische Engels
In dit grote land heeft het Australisch Engels verrassend genoeg niet dezelfde geografische variatie als Brits of Amerikaans Engels. Door Engels te leren in Perth doe je dus je voordeel met alles van Perths healthy-and-happening-lifestyle zonder de drukte van de oostkust en zonder dat dit invloed heeft op het “type” Engels dat je hoort en leert.

5. Het dierenrijk
Slechts anderhalf uur met de ferry vanaf Barrack Street in Perth ligt Rottnest Island, de thuisbasis van de quokka, een schattig buideldier. En belangrijker nog: volgens de locals vind je hier de mooiste stranden van Australië. Ga een dag naar het eiland om te wandelen, fietsen, snorkelen, varen, kajakken, surfen of om te lachen om de gekke capriolen van de quokka’s. Je kunt je fiets meenemen op de veerboot of er eentje huren op het eiland.

Oh, wil je liever zwemmen met dolfijnen? Dat kun je slechts twee uur buiten Perth van je bucketlist afvinken: in Rockingham, Shoalwater Island Marine Park, Mandurah en Koombana Bay. En wat dacht je van walvishaaien? Bekijk ze in hun 16 meter en 30 ton volle glorie tijdens een duik bij het Ningaloo Reef.

6. Heb je al honger?
Voor iedereen boven de achttien is het goed om te weten dat “Perth” en “wijn” zo’n beetje elkaars synoniem zijn en dat je nergens aan de West Coast zo goed aan je trekken komt als bij Margaret River. Gezien de meer dan honderd boetiekwijnen, het lokaal gebrouwen bier, cider, de sterkedrank, uitstekende kaasmakers, barista’s, chocolatiers en jam-makers kun je hier maar beter niet met volle maag naartoe gaan! Dat is bovendien niet de enige reden waarom een bezoek aan Margaret River absoluut de drie uur rijden waard zijn. Ook de geweldige kust, het surfen van wereldklasse, walviskijken, suppen en bergbeklimmen zal je niet snel vergeten.

Aangezien de oostkust van Australië van top tot teen is bedekt met steden, is het niet zo gek dat West-Australië veel afgelegener en rustiger is. Maar aangezien er zo ontzettend veel te doen is, denken we niet dat dit echt een probleem is. Beschouw dit als een uitnodiging om de westkant van Australië te gaan ontdekken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Wil jij ook op taalreis naar Australië?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer