GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om van Miami te houden

10 redenen om van Miami te houden

Je bent nog nooit ergens geweest zoals in Miami - feit. Miami, ook wel bekend als "Magic City", heeft een unieke en opwindende mix van hippe stedelijke cultuur, een relaxte sfeer aan zee en Latijns-Amerikaanse tradities.

Hoewel we nog wel even door zouden kunnen gaan over deze magische stad, hebben we besloten om het te beperken tot deze 10 redenen om van Miami te houden.

1. De stranden zijn van wereldklasse

Er zijn maar weinig stranden ter wereld die kunnen concurreren met de zandstranden van Miami. De kilometerslange ongerepte kustlijn van de stad roept allerlei activiteiten op; je vindt er beachvolleybalwedstrijden, buiten gymlessen en natuurlijk de mooiste zonnebaadplekken die je ooit zult tegenkomen. Er zijn stranden voor alle gelegenheden: huisdiervriendelijk, geschikt voor barbecues en stranden waar feestjes worden georganiseerd zodra de zon ondergaat. Mensen kijken op South Beach is nooit tijdverspilling, net als skeeleren en fietsen langs Ocean Drive. Wat je droomactiviteit op het strand ook is, Miami heeft het voor je.

2. Het is een foodie-paradijs, de Latijns-Amerikaanse editie

In Miami kun je elke avond van de week de heerlijkste Latijns-Amerikaanse gerechten eten. Je kunt er de beste Cubaanse gerechten buiten Havana proeven en kopje na kopje Cubaanse koffie drinken - en natuurlijk Cubaanse cocktails. Je kunt ook traditionele gerechten uit de Caraïben en Latijns-Amerika ontdekken. Gerechten waarvan je dacht dat je ze kende, krijgen een eigen draai die kenmerkend is voor bepaalde landen. Empanadas, bijvoorbeeld, variëren afhankelijk van of je naar een Colombiaans, Ecuadoraans, Argentijns of Puerto Ricaans restaurant gaat.

3. Het is party stad

Zoals alles in deze stad is een avondje uit in Miami een ervaring die uitgesproken Zuid-Amerikaans is, met natuurlijk een Amerikaans tintje. Vooral South Beach is de thuisbasis van enkele van de beroemdste nachtclubs ter wereld met de grootste DJ's die sets draaien die je gegarandeerd aan het dansen krijgen. Traditionele Cubaanse muziek vind je in bars door de hele stad en je hoeft niet ver te zoeken om een levendige bar of tien te ontdekken. In Midtown en Wynwood vind je een overvloed aan trendy, hippe hangplekken, terwijl Downtown Miami de thuisbasis is van de oudste bars van de stad.

4. De zon schijnt het hele jaar door

Het leven in Miami wordt aangedreven door de zon. Hier heb je geen winterjas nodig, sterker nog, je kunt al je truien wegdoen. Miami is het hele jaar door gezegend met warm weer, wat betekent dat je bijna elke dag op het strand kunt liggen. Een regenjas kan nodig zijn om de tropische stormen af te weren die af en toe kunnen opkomen tijdens het orkaanseizoen (juni tot november), maar zelfs dan zakt de temperatuur zelden onder de 20 graden.

5. De natuur is wild en prachtig

Miami ligt genesteld tussen twee nationale parken - de enige stad in de VS die dit kan claimen. In het westen vind je de Everglades: een moerassige uitgestrektheid van subtropisch land dat perfect is voor avonturen in de wildernis. In het park vind je een aantal wandel- en fietspaden die ideaal zijn om de overdaad die je in Miami hebt opgedaan weg te werken. Met naar schatting 200.000 alligators geeft het park de wilde natuur echt een wild karakter. Kanoën door Nine Mile Pond en genieten van het weidse uitzicht vanuit Shark Valley zijn twee van de beste manieren om wilde dieren te spotten.

Biscayne National Park beschermt de mangrovebossen en de wateren van Biscayne Bay, waaronder Amerika's enige levende koraalrif. Bezoekers kunnen het park verkennen door te snorkelen en kanoën of door te kamperen op subtropische eilanden. Duiken in Florida Reef is een uitstekende manier om dit ongelooflijke onderwaterecosysteem te bekijken.

6. Het is Latijns-Amerikaans (Genoeg gezegd)

Miami staat niet voor niets bekend als de hoofdstad van Latijns-Amerika. Je bent dan wel in de VS, maar het voelt onmiskenbaar Latijns-Amerikaans aan; het ligt dichter bij Havana dan bij Tallahassee, de hoofdstad van de staat, en het is de thuisbasis van een van de grootste Hispanic populaties in de VS. Zoals een plaatselijk gezegde luidt: "Het beste aan Miami is hoe dicht het bij de Verenigde Staten ligt."

7. Het draait allemaal om gezond leven (en er goed uitzien)

De inwoners van Miami nemen gezond leven serieus. Locals weten dat het strand niet alleen een plek is om te ontspannen, maar ook een sportschool die het hele jaar door perfect is om je uit te sloven. Je zult je afvragen hoe het mogelijk is om er zo cool uit te zien tijdens het hardlopen in 35 graden hitte: trek het je niet aan, het is een Miami ding.

Mode is hier ook een serieuze zaak en iedereen kleedt zich om indruk te maken; of je nu naar de supermarkt gaat, vrienden ontmoet in SoBe of naar je werk gaat, de inwoners missen nooit een kans om zich op te tutten.

8. Het draait (ook) allemaal om de oceaan

Het is niet meer dan logisch dat een stad met zo'n geweldige kustlijn net zulke geweldige wateravonturen biedt. Nadat je lekker op het strand hebt liggen chillen, kun je je adrenaline laten pompen op de open oceaan door over de golven te scheuren in een speedboot of jetski. Je kunt het wat rustiger aan doen door te snorkelen of scubaduiken, waarbij je scheepswrakken en het gevarieerde mariene ecosysteem van Miami kunt verkennen, of gebruik de elementen om langs de kust te windsurfen.

9. Het barst van de kunst

Van de art-decogebouwen die het strand sieren tot het steeds groeiende aantal galerieën en de straatkunst van Wynwood Walls, Miami leeft van de kunst. De Art Deco wijk van Miami Beach is praktisch een openluchtgalerie en de stad is ook gastheer van Art Basel Miami, een toonaangevend evenement voor hedendaagse kunst.

10. The Keys zijn dichtbij

Miami mag dan een van de gekste plekken op aarde zijn, maar het is gemakkelijk om het tempo te veranderen en te ontsnappen naar een aantal heerlijk afgelegen plekjes langs de kust van Florida. Ga voor een relaxte eilandstemming naar de Florida Keys, de meest zuidelijke plek van Amerika, en ontspan op idyllische stranden ver weg van de non-stop drukte van Miami. Maar als je weet waar je moet zoeken, hoef je niet naar de Keys af te reizen om je eigen stukje Miami rust te vinden: Virginia Key ligt op korte rijafstand van het centrum van Miami en heeft adembenemende, perfecte stranden.

Foto door Dan Lundberg, Flickr / Creative Commons

Studeer Engels met ons in MiamiOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer