GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om van Toronto te houden

10 redenen om van Toronto te houden

Mensen die Toronto bezoeken zijn vaak verbaasd over hoe groot het is - het is de grootste stad van Canada en de op 3 na grootste van Noord-Amerika. Van diversiteit tot geweldige inwoners, hier zijn tien van onze topredenen om van Toronto te houden (en er natuurlijk zo snel mogelijk naartoe te gaan).

1. Super tolerant

Toronto scoort zeker punten voor zijn cultuur van tolerantie. Aangezien meer dan 50% van de populatie niet in Canada geboren is, is de stad altijd al een verzamelpunt geweest voor mensen van verschillende nationaliteiten, culturen, religieuze achtergronden en seksuele oriëntaties. Als je het ons vraagt, is dat de sterkste basis voor een geweldige stad die er kan zijn!

2. Sterk buurtgevoel

Deze mix van culturen en nationaliteiten is een deel van de reden dat Toronto bekend staat als 'de stad van buurten'. En ieder van Toronto's meer dan 200 officiële en onofficiële buurten en wijken heeft een duidelijke eigen persoonlijkheid. Je hebt het hippie chic van Kensington Market, de Victoriaanse huizen in Cabbagetown, de studentvriendelijke vibe van Annex, en Toronto's antwoord op het Williamsburg van New York, Leslieville — en nog veel meer.

3. Inclusief eten

Ook hier sijpelt de diversiteit via Toronto's buurten weer door naar de food scene, welke barst van de smakelijke internationale lekkernijen. De stad is een toevluchtsoord voor Koreaans, Indiaas, Sri Lankaans, Tibetaans, Italiaans, Mexicaans, Japans, en Chinees eten. Maar het eten in Toronto is niet alleen divers; het is ook inclusief. De stad is ook een paradijs voor eters met verschillende dieetwensen en -voorkeuren, met veel biologische, veganistische, rauwe, gluten-, suiker- en lactosevrije opties en zonder dat je je persoonlijke keuzes hoeft te rechtvaardigen of uit te leggen.

4. Theaters en optreden

Toronto biedt overal entertainment en cultuur. Met modeshows, optredens, theater, dans en het nieuwe fenomeen 'storytelling performance' (een vorm van open podium met waargebeurde verhalen verteld door echte Torontonians om je aan het lachen of huilen te maken), zullen bezoekers zeker een locatie en genre vinden dat bij alle smaken en interesses past.

5. Festivalstad

Hoewel het Toronto International Film Festival echt voldoet aan de hype, moet je niet vergeten dat dit grote evenement het podium deelt met een aantal ondersteunende activiteiten die ervoor zorgen dat er nooit een saai moment in het jaar is. Caribana, een vierdaags festival van de Caribische cultuur, het Toronto Summer Music Festival, Toronto Pride, Luminato, the Open Roof Festival, en het Toronto Fringe Festival zijn slechts enkele voorbeelden. Ook onze pluizige vrienden worden niet buitengesloten: Er is zelfs een festival voor honden en hun baasjes!

6. Trap- en voetkracht

Laat die huurauto maar staan! Toronto is ontzettend wandel- en fietsvriendelijk, met een rasterindeling waardoor navigeren een eitje is. De meeste grote monumenten, musea, en attracties liggen ook dicht bij elkaar – een groot voordeel als je graag een stad ontdekt door gewoon maar wat rond te dwalen. Ook is er PATH, het ondergrondse voetgangerspad, met 30 kilometer aan restaurants, winkelcentra, en uitgaansgelegenheden met aansluitingen op het openbaar vervoer.

7. Toronto Island Park

Toronto Island Park werd oorspronkelijk in 1862 opgericht als vrijetijdscentrum voor de rijken, maar is nu een topkeuze voor iedereen om even los te komen van de dagelijkse sleur. Toronto Island Park bestaat uit 15 kleine autovrije eilanden in Lake Ontario en je vindt er parken, stranden en fietspaden voor een ontspannen en verjongend dagje uit.

8. Lake Ontario

Lake Ontario, een van de vijf Great Lakes, is een essentieel onderdeel van wat Toronto zo'n geweldige stad maakt. Zodra het mooi weer is, trekken de inwoners massaal naar de waterkant voor stranddagen, cruises, restaurants en markten. Wil je nog meer van het water genieten? Maak je klaar om te duiken, wandelen, stand up paddelen of op zoek te gaan naar verborgen stranden, inhammen en lagunes aan de oevers van dit ansichtkaart-waardige meer.

9. Stadsarchitectuur

Met een mix van Georgiaanse, industriële en postmoderne ontwerpen is de architectuur van Toronto nooit saai. Wij steken onze duim op voor de Art Gallery of Ontario, Distillery District, Gooderham Building en de hangende klaslokalen in het Pharmacy Building. Als je een architectuurgek bent, moet je die zeker bekijken.

10. Terras seizoen

Met overal koude winters tellen Canadezen af naar het moment dat het warm genoeg is om de terrassen in hun stad weer te bevolken. En Toronto heeft terrassen in stijl, met daken, stoepen, binnenplaatsen, aan het meer en nog veel meer uitnodigende terrassen en patio's waar je heerlijk kunt ontspannen. Online gidsen voor het terrasseizoen zijn er in overvloed en de plaatselijke bewoners zullen maar al te graag tips delen voor hun favoriete terrasjes en er samen met jou op uit trekken om het seizoen officieel af te trappen.

Studeer Engels met ons in TorontoOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer