GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Sara’s ervaring in Parijs met EF

Bonjour! Tijdens mijn taalreis naar Parijs heb ik vrienden van over de hele wereld gemaakt. Daardoor wil ik graag meer landen bezoeken en kunnen lokale vrienden me alle mooie plekjes van hun land laten zien. Let's travel!!
Sara’s ervaring in Parijs met EF

Ik ben afgelopen zomervakantie voor 2 weken met EF naar Parijs geweest. Voor mij was EF een hele goede manier om mijn Frans te oefenen, maar ook om nieuwe vrienden van over de hele wereld te maken, zelfstandig te worden, en de toffe stad Parijs te ontdekken. Aangezien je bij EF kan kiezen wanneer en voor hoeveel weken je naar het buitenland wilt vertrekken was dit voor mij de perfecte organisatie.

Nieuwe culturen leren kennen

Ik vond het leren kennen van nieuwe talen, culturen en normen & waarden het meest geslaagde van mijn taalreis. Ten eerste leer je nieuwe dingen over jezelf. Ook leer je veel nieuwe mensen kennen. Zij zijn allemaal afkomstig uit andere landen en hebben dus hun eigen cultuur, normen & waarden. Ik vond het geweldig om met mijn nieuwe vrienden te praten over welke verschillen en gelijkenissen er tussen onze landen waren. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik bewondering heb gekregen voor verschillende landen en dat ik deze graag in de toekomst zou willen bezoeken. En het mooiste van alles… ik heb nu ook lokale vrienden die me alle toffe plekjes van hun land persoonlijk kunnen laten zien.

Le Bateau Mouche

De tofste activiteit die ik in Parijs heb gedaan was Le Bateau Mouche (een rondvaart op een bood op de Seine). Deze rondvaart duurde ongeveer 1.5u. Het leuke van deze rondvaart was dat je allerlei verschillende bezienwaardigheden van Parijs vanaf de boot kon zien. Ook zat je samen met andere EF studenten 1.5 uur op de boot, dit zorgde ervoor dat je elkaar beter kon leren kennen en je goede gesprekken kon hebben. Daardoor had ik gelijk leuke vrienden gemaakt!

Het is meer dan een taal leren

Met EF leer je niet alleen de taal en de cultuur van je gekozen land kennen, het is veel meer dan dat. Je leert veel nieuwe dingen over jezelf, zoals je zelfstandigheid en spontaniteit om nieuwe mensen beter te leren kennen. Daarbij leer je niet alleen van de cultuur in het land van je taalreis, maar ook over de culturen van je nieuwe vrienden.

Kortom, je leert naast een taal op allerlei andere vlakken bij. Veel van deze momenten zal ik voor de rest van mijn leven herinneren en met een grote glimlach aan terug denken!

Ook naar Parijs met EF?Ontdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer