GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 beste steden ter wereld voor veganisten

De 10 beste steden ter wereld voor veganisten

Een van de beste dingen aan reizen is nieuw eten proberen. Het is de perfecte manier om een nieuwe cultuur te ontdekken - of het nu zoet of hartig is, een volledige maaltijd, streetfood of een snack. In de afgelopen tien jaar is de populariteit van veganistisch eten explosief gestegen, wat betekent dat het veel gemakkelijker is om een foodie te zijn en je impact op de planeet in de gaten te houden.

Vleesvrij is een grote stap in de richting van cruelty-free, en veganistische diëten kunnen ook duurzamer zijn. Het kweken van planten gebruikt minder land, grondstoffen en water dan het kweken van vlees of zuivel. Dat betekent dat veel plantaardige opties een veel lagere ecologische voetafdruk en impact op het milieu hebben.

In veel delen van de wereld maakt een vegetarisch of veganistisch dieet al eeuwenlang deel uit van de cultuur (dus je weet dat ze het goed doen). En nu veganistisch eten overal zo heerlijk mainstream wordt, is er nog nooit een beter moment geweest om plantaardig te eten op reis. Hier zijn een paar van onze topsteden om veganistisch te zijn.

1. Londen, Groot-Brittannië

Deze bruisende, voedselminnende stad heeft meer veganistische restaurants dan welke andere stad ter wereld (meer dan 400!), waaronder verschillende met Michelinsterren. Maar je hoeft niet te betalen voor een fantastische veganistische optie in Londen. Zelfs Greggs, de budgetvriendelijke bakkerijketen die je in elke winkelstraat vindt, heeft heerlijke vegan saucijzenbroodjes.

2. Berlijn, Duitsland

Voor een stad die nog steeds vooral bekend staat om worst en schnitzel, is Berlijn spectaculair goed ingesteld op veganistische en vegetarische klanten. De wijken Friedrichshain, Kreuzberg en Neukölln hebben populaire veganistische hotspots, en de stad organiseert elk jaar een groot vegan festival genaamd Veganes Sommerfest Berlin.

3. Vancouver, Canada

Vancouver heeft al heel lang een goede reputatie voor zijn veganistische eetcultuur. Hier vind je restaurants waar groenten worden gevierd naast restaurants waar de beste vleesalternatieven op de markt worden geserveerd. Je kunt dus smullen van een stevige hamburger die eruit ziet, smaakt en aanvoelt als rundvlees, voordat je naar de dichtstbijzijnde zuivelvrije ijssalon loopt voor veganistische zoetigheid.

4. Mumbai, India

Veganisten kunnen zich thuis voelen in Mumbai, want door de grootste vegetarische gemeenschap ter wereld is er geen tekort aan plantaardige lekkernijen. Boordevol heerlijke smaken en verse producten is er geen betere plek om sissende vegetarische spiesjes, linzenpasta's en traditionele curry's uit te proberen. Als je er helemaal voor wilt gaan, dan heeft deze stad geen tekort aan restaurants van wereldklasse met moderne en eigentijdse veganistische menu's.

5. Tokio, Japan

Tokio, een must voor fijnproevers, stelt niet teleur als je op zoek bent naar verrukkelijk veganistisch eten. Smul van groentesushi met gepekelde en gefermenteerde toppings, met groenten gevulde gyoza dumplings, gevulde rijstballetjes gewikkeld in nori en pittige ramen noodles. Een tip: veel populaire Japanse gerechten worden gemaakt met vissaus, dus vraag de restauranteigenaar naar hun veganistische opties of onderzoek vooraf waar je kunt eten.

6. Sydney, Australië

Australië scoort hoog op de wereldwijde vleesvrije hitlijsten - meer dan 12% van de Australiërs is vegetariër en noemt het milieu als belangrijkste reden hiervoor. Het is dan ook geen verrassing dat veel van de grote steden down under op elke hoek plantaardige restaurants en cafés hebben. Sydney heeft eindeloos veel opties om uit te kiezen, evenals de maandelijkse Sydney Vegan Market, waar kleine bedrijven die veganistische lekkernijen produceren worden gevierd.

7. Brighton, Groot-Brittannië

Aan de zuidkust van Engeland zou het traditionele favoriete gerecht van strandgangers - fish and chips - wel eens op zijn tellen kunnen gaan passen. Brighton staat erom bekend een grote milieubewuste gemeenschap te hebben, dus het is geen verrassing dat het ook een van de beste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk is om een enorm aanbod aan onafhankelijke veganistische restaurants te vinden.

8. Bangkok, Thailand

In delen van Zuidoost-Azië die van oudsher een grote boeddhistische bevolking hebben, weet je dat de vegetarische en veganistische scene geweldig zal zijn. In Bangkok vind je moderne veganistische restaurants van wereldklasse, chique cafés met plantaardige schalen en warme noedelgerechten met verse groenten en sesam op straathoeken. Hier geldt dezelfde waarschuwing als in Japan: kijk uit voor vissaus.

9. San Diego, Amerika

Californië heeft verschillende steden die geweldig zijn voor veganistisch dineren - Los Angeles heeft heel veel plantaardige opties, maar de laatste jaren heeft de culinaire scene van San Diego behoorlijk wat aandacht gekregen. Hier kun je genieten van veganistische pizza's met kaas, kleurrijke veggie bowls en foodtrucks die vleesvrij Mexicaans eten serveren. Je kunt zelfs een bagel eten in een plantaardig café met uitzicht op het strand.

10. Amsterdam, Nederland

Amsterdam is altijd al een bolwerk van veganistische cultuur geweest. Met een verrassend hoge dichtheid aan plantaardige etablissementen in zo'n compact stadscentrum zal dat niet snel veranderen. Naast de cafés en eetgelegenheden heeft Amsterdam ook kruideniers en zero-waste natuurvoedingswinkels. Deze zijn gevuld met veganistische opties, waardoor het een geweldige plek is om als veganist te leven, niet alleen om te bezoeken.

Klaar om overal ter wereld veganrestaurants uit te proberen?Ontdek onze bestemmingen hier!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer