Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Top 10 internationale festivals die je deze zomer niet wilt missen

Top 10 internationale festivals die je deze zomer niet wilt missen

Wie denkt aan de zomervakantie, denkt ongetwijfeld ook meteen aan alle leuke festivals die de zomer met zich meebrengt. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over de zomerfestivals hier in België. Wereldwijd zijn er wel honderden festivals deze zomer die volgens ons een bezoekje waard zijn, maar we kunnen ze natuurlijk niet allemaal bespreken. Om je alvast een overzicht te geven hebben wij hier voor jou de top 10 leukste internationale festivals.

1. Rock Am Ring, Nürburgring, Duitsland

Rock Am Ring vindt plaats bij het Formule 1-circuit Nürburgring en heeft een lange en beroemde geschiedenis. Dit festival vond voor het eerst plaats in 1985 en heeft al veel legendarische bands als AC/DC, Deep Purple en de Rolling Stones op het podium gehad. Recenter behoorden onder andere de Foo Fighters, Thirty Seconds to Mars en Muse tot de line-up.

2. Governors Ball, New York, Verenigde Staten

Governors Ball is een festival dat plaatsvindt in het hartje van de Big Apple. Het meerdaagse festival in New York vond voor het eerst plaats in 2011 en heeft een line-up met verschillende genres, waaronder rock, electronic, hiphop, indie, Americana, pop en folk. En hoewel de muziek hier het hoofdprogramma bepaalt, kun je als bezoeker onderdompelen in de volledige festivalervaring dankzij de silent disco, interactieve photo booths en levensgrote bordspellen.

3. Bonnaroo, Tennessee, Verenigde Staten

festivals, muziek, zomer

Bonnaroo is een festival dat vooral bekend staat om zijn indie- en alternatieve rockmuziek, maar dankzij de diverse line-up zullen zelfs R&B- en hiphopfans het hier naar hun zin hebben. Het festival is de tijdelijke thuisbasis van duizenden kampeerders, ontelbaar veel hectare natuur en honderdvijftig epische optredens op meer dan tien podia.

4. Rock Werchter, Werchter, België

Rock Werchter, vroeger beter bekend als Torhout-Werchter, is het grootste zomerfestival van België en een unieke ervaring voor elke muziekliefhebber. Van rock tot hiphop, er is voor ieders wat wils. Je vindt dit vierdaagse evenement tussen Antwerpen en Brussel. Elke dag luisteren zo’n 90.000 bezoekers naar de grootste headlines in de muziekindustrie.

5. British Summer Time, Londen, Groot-Brittannië

British Summer Time (BST) is een van de beroemdste festivals van de zomer en vindt plaats gedurende twee weekends in juli. Locatie? Het geweldige Hyde Park in Londen. Het is niet alleen dé place to be om naar de hipste bands te luisteren, maar ook om geweldige films en comedy acts te zien. De organisatie geeft bovendien ook pop-up-cafés, zelfstandige eetkraampjes, themapubs en cocktailbars een plaatsje in het park. Hierdoor krijgen de bezoekers een volledige festivalervaring met alle faciliteiten van de stad slechts een paar minuten verderop.

6. Rock in Roma, Rome, Italië

Als je zo’n geluksvogel bent die zijn zomervakantie mag doorbrengen in de prachtige hoofdstad van Italië, dan zou je het absoluut zó moeten timen dat je er bent tijdens Rock in Roma. Dit internationale muziek evenement brengt al sinds 2002 de beste rockbands ter wereld samen voor één fantastische show in het zuiden van Rome, op het Ippodromo delle Capannelle.

7. Mad Cool Festival, Madrid, Spanje

festivals, zomer, muziek

Het Mad Cool Festival bestaat nog maar sinds 2016 maar is nu al een grote speler in de Europese festival scène. De naam vat het festival eigenlijk al perfect samen. Op amper een kwartiertje reizen van het hart van Madrid vind je het driedaagse feest op Caja Mágica. Je kunt hier genieten van de beste rock-, pop- en alternatieve artiesten op vier podia. En aangezien de shows elke dag pas om 7 uur ’s avonds beginnen, heb je nog genoeg tijd om overdag de stad te ontdekken. Ideaal dus!

8. Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Benicasim, Spanje

Maar in Spanje vind je natuurlijk meer dan één must-see-festival. FIB is gelegen tussen Valencia en Barcelona in: namelijk in de badplaats Benicasim. Het unieke aan dit festival? Je kunt hier de hele nacht door rocken op het strand. FIB-shows staan erom bekend te duren van 5 uur ’s avonds tot 8 uur ’s ochtends. Slapen zal je er dus niet veel doen, want de drie podia houden je de hele nacht bezig.

9. Lollapalooza, Parijs, Frankrijk

Lollapalooza Parijs zorgt niet alleen voor een line-up vol grote namen uit de pop-hiphop- en alternatieve rockwereld, maar stampt om een culinair centrum met geweldige Franse gerechten uit de grond én doet z’n best om de milieu-impact binnen de perken te houden. Wat begon als een klein muziekfestival in Grant Park in Chicago in 2005 is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. En of de Fransen er dol op zijn. Dankzij de gratis shuttlebussen die in heel Parijs rondrijden, de asbakken overal op het festivalterrein en de korting op drankjes wanneer je je beker opnieuw gebruikt, wordt duurzaamheid gewoon léuk.

10. Sziget, Boedapest, Hongarije
Je bent waarschijnlijk geen echte muziekliefhebber als je nog nooit gehoord hebt van Sziget: het één week durende festival op het Hajógyári-eiland in Boedapest. Hier wordt simpelweg het leven gevierd. Het is een van de grootste multiculturele muziek- en kunstfestivals in een internationale stadsomgeving en biedt een podium aan de inspirerendste artiesten van nu. Het resultaat: een geweldig festival om u tegen te zeggen.

Klaar om de internationale festivals te verkennen?Klik hier

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur