GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Dublin: De ultieme bezoekersgids

Dublin: De ultieme bezoekersgids

Wanneer de pittoreske, stenen straatjes omringd zijn door talloze kroegen vol Ierse mannen die een brutale glimlach laten zien en uit volle borst zingen vanachter een gitaar, is het moeilijk om niet verliefd te worden op Dublin. De hoofdstad van Ierland heeft een eigen persoonlijkheid: charmant, charismatisch... En dit zijn slechts wat bijvoeglijke naamwoorden die beginnen met de letter C. Dublin moet hoog op je 'to-go' reislijst staan - en wij hebben een lijst met dingen die je kunt doen als je op het Emerald Isle aankomt.

Live muziek en 'craic' bij Temple Bar

Hoewel Ierland al lang bekend en geliefd is om zijn stevige live muziekscene, heeft 'P.S. I Love You' met Gerard Butler Ierland echt op de kaart gezet voor alle meiden geboren na 1990 (toch, dames?!) Wanneer de avond valt kun je de menigte volgen en je laten voeren naar het Temple Bar gebied, net ten zuiden van de rivier. Krakkemikkige barkrukken worden neergezet en pubs zijn gevuld met vriendelijke mensen terwijl de lucht verzadigd is van gelach en livemuziek. De bars bruisen van de energie, de muziek is meeslepend en de levendige sfeer en gezelligheid - 'craic', als je Iers bent - zijn aanstekelijk. Ga naar de Porterhouse, de eerste pub van een microbrouwerij in Dublin, voor drie verdiepingen livemuziek en zelfgebrouwen bieren.

Lokaal gebrouwen bier bij de Guinness Experience

Guinness is het levensbloed van de Ieren, en nergens meer dan in het hart van Dublin, waar de brouwerij in 1758 begon met de productie van het zwarte spul. Dit zware, ontmoedigend donkere bier met een witte schuimkraag is een wereldwijd icoon geworden en de onofficiële Ierse nationale mascotte. Simpel gezegd: als je het nog niet gemerkt hebt, het is een misdaad om geen glas te proeven - en de beste plek om dat te doen is op de 7e verdieping van het Guinness Storehouse, in de door glas omgeven Gravity Bar met uitzicht over heel Dublin. Leer meer over het brouwproces en maak een reis door de geschiedenis van het bier (helemaal niet zo saai als het misschien klinkt) en probeer je eigen bier in te schenken. Proost!

Ga op cultuurjacht

Dublin is de thuisbasis van een kasteel, een aantal prachtige kathedralen en een prachtige haven aan zee, dus het is je plicht als goede toerist om ze allemaal te gaan bekijken. Ga eerst naar het kasteel - maar als je met je ogen knippert, mis je het - verborgen in het volle zicht ligt dit samenraapsel van ronde stenen torentjes, moderne aanbouwsels en verzorgde tuinen midden in de kronkelige straatjes van Dublin. De grootste kerk van Ierland, Saint Patrick's Cathedral, ligt ook net om de hoek, op zijn eigen mooie terrein. Nu je toch de camera in de aanslag hebt, mag je de groene tuinen en vijvers van St Stephen's Green, in het hart van Dublin, ook niet missen. En als je toch bezig bent, waarom ga je dan niet kijken in de kunst-, geschiedenis-, Ierse whiskey- of zelfs leprechaunmusea?

Het beste eten in Dublin

Combineer een heerlijk diner met het entertainment van de avond door naar The Norseman in Temple Bar te gaan. Beneden treden getalenteerde lokale muzikanten op in een gezellige omgeving, terwijl je boven een charmant restaurant vindt waar het beste pubeten van Dublin wordt geserveerd. De zelfgemaakte taarten zijn stevig en buitengewoon smakelijk, de sappige hamburgers stralen geluk uit en de porties zijn heerlijk royaal. En het beste deel? De muziek van beneden komt het restaurant binnen, dus je kunt je eten bij kaarslicht nuttigen op de zoete klanken van akoestische Ierse stemmen. Ga de volgende ochtend naar Whitefriar Grill: met 10 verschillende manieren om eieren te bereiden, een brunchgrillmenu en een assortiment 'pick me up'-drankjes om je klaar te stomen voor de dag, is dit de plek om te brunchen.

Wees een met de natuur

Haal je ogen van je telefoon en kijk omhoog, veel verder dan de straten om je heen: als het een heldere dag is, zie je dat de horizon gebroken is en bezaaid met bergen. Ierland staat bekend om zijn prachtige natuur en het is passend dat de hoofdstad aan de voet daarvan ligt. Op minder dan een uur rijden liggen enkele adembenemende landschappen - totaal ongerept, prachtig en 100% klaar om verkend te worden. Als je niet van de pittoreske rust van de bergen houdt, volg dan de rivier door het stadscentrum en bekijk de grillige kustlijn, stranden en zandduinen van Bull Island in de baai. Je Instagram-account zal me dankbaar zijn.

Ontdek Dublin met onsLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer