GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen pareltjes in Bournemouth

10 verborgen pareltjes in Bournemouth

Bournemouth heeft een ideale ligging aan zee aan de zuidkust van Engeland, maar deze badplaats heeft veel meer te bieden dan zand en stranden (hoewel je die er natuurlijk ook volop vindt). Met zijn relaxte en toch levendige sfeer is Bournemouth de ideale plek om het pittoreske platteland en het bruisende culturele leven van Engeland te verkennen.

Hier is een lijst met tien verborgen pareltjes die je kunt ontdekken tijdens je cursus Engels in Bournemouth en terwijl je de prachtige zuidkust van Groot-Brittannië verkent.

1. Watersport en wilde dieren op Brownsea Island

Aan de oostelijke grens van de spectaculaire Jurassic Coast van Zuid-Engeland zijn er tal van afgelegen stranden, idyllische kuststadjes en vredige eilanden in de buurt van Bournemouth te ontdekken.

Brownsea Island in de nabijgelegen haven van Poole is de grootste van de nabijgelegen eilanden en is zeker een bezoekje waard vanwege de wilde dieren en het prachtige kasteel. Je kunt de lokale plekjes verkennen per kajak, zeilboot of zelfs jetski - allemaal te huur langs de kustlijn.

2. Boscombe vintagewinkels

Als de erkende vintagewijk van Bournemouth is Boscombe de beste plek in de omgeving voor een duurzaam aanbod van uniek antiek en chique vintage stukken. Clobber Vintage valt op door zijn schat aan betaalbare mode en vriendelijke personeel, net als The Crooked Book winkel en café door zijn gezellige inrichting die aanvoelt als iets rechtstreeks uit Harry Potter.

3. Colosseum Cinema

Bournemouth Colosseum ligt verscholen in een sfeervolle Victoriaanse galerij en is een gezellige bioscoop onder een jazz- en bluesbar. Omdat het de kleinste bioscoop in het Verenigd Koninkrijk is, voelt het alsof je in je woonkamer zit. Het beschikt over comfortabele banken, een goed gevulde bar en verschillende eet- en filmavonden die het hele jaar door worden aangeboden.

De voorstellingen variëren van actuele kaskrakers en cultklassiekers tot buitenlandse films en sportevenementen. Vergeet niet om na de voorstelling nog wat muziek te luisteren in de bluesbar boven.

4. “Cherries” voetbalwedstrijd

Als je aan Engelse topclubs denkt, denk je waarschijnlijk aan Liverpool, Chelsea en Manchester United. AFC Bournemouth, dat de bijnaam "The Cherries" heeft gekregen, speelt nu wekelijks tegen deze teams, nadat ze in een korte en verrassende periode van vijf jaar zijn opgeklommen van de onderste profdivisie naar de hoogten van de Premier League. Als je een voetbalfan bent, is dit misschien niet zo verborgen voor je, maar de meesten zullen het ermee eens zijn dat The Cherries een nogal onverwacht pareltje van Bournemouth zijn.

Kaartjes zijn soms moeilijk te krijgen, maar het is zeker de moeite waard. Kom kijken hoe voetbalteams van wereldklasse het tegen elkaar opnemen samen met een lokaal publiek dat de moeilijke tijden heeft doorstaan om de voetbaldroom van Bournemouth te beleven.

5. Bournemouth Upper Gardens

Dit serene stadspark is een ideale plek om te fietsen, hardlopen of lezen. Er zijn drie verschillende tuindelen, gebaseerd op de continenten Europa, Azië en Noord-Amerika. In Bournemouth Upper Gardens kun je tijd doorbrengen tussen de vele exotische planten, waaronder de grootste Giant Redwood (die enorme bomen die je normaal gesproken alleen in Californië vindt).

Als je toch in de buurt bent, bekijk dan ook de nabijgelegen Upside Gallery - een ooit saaie betonnen tunnel die is omgetoverd tot een kunstzinnig stedelijk canvas met straatkunst van getalenteerde plaatselijke creatievelingen.

6. Virtual Reality Center

Of je nu wel of niet al hebt genoten van de revolutionaire ervaring van virtual reality, er gaat niets boven het Centre VR in Bournemouth als het gaat om de diversiteit aan kunstmatige omgevingen die je kunt verkennen. Als de grootste VR-specialist in Europa lijkt het misschien geen verborgen parel, maar het wordt vaak over het hoofd gezien door bezoekers. Centre VR biedt meer dan 100 geavanceerde virtuele avonturen, waaronder expedities over de hele wereld, meeslepende vechtspellen en leuke VR-feestjes.

7. Arts by the Sea Festival

Elk jaar rond het begin van de herfst vindt er in Bournemouth een viering plaats van kunst, cultuur en mensen aan de kust. Arts by the Sea is een massaal weekendevenement waar artiesten van elk genre - van muziek en straattheater tot klassieke kunst en moderne dans - samenkomen om het plaatselijke publiek te inspireren. Het is een geweldige kans om een coole, creatieve gemeenschap te ontmoeten en op een spannende nieuwe manier te genieten van de energie die het hele jaar door aan het strand van Bournemouth hangt.

8. Cafe Boscanova

De koffie in dit café, die ethisch wordt ingekocht en rechtstreeks via boeren wordt verhandeld, wordt door sommigen beschouwd als de beste van de stad. Boscanova trekt veel bezoekers vanwege het indrukwekkende menu, de relaxte strandclubstijl en het gastvrije personeel. Ondanks de groeiende populariteit behoudt het de onafhankelijke sfeer die het tot een leuke plaatselijke favoriet maakte. Bovendien is het de perfecte plek om rond te hangen voordat je terugreist in de tijd met onze volgende verborgen parel aan de overkant van de weg...

9. Marvo Mysteries Escape Room

Als je op zoek bent naar een avontuur binnenshuis met vrienden, zoek dan niet verder. Marvo Mysteries onderscheidt zich door zijn meeslepende, in sepia gedrenkte wereld. Elk detail is zorgvuldig ontworpen zodat je je voelt als een mix van Sherlock Holmes en Indiana Jones terwijl je op zoek gaat naar aanwijzingen, puzzels oplost en verborgen artefacten vindt.

10. Hengistbury Head Beach

Het zou niet juist zijn om deze lijst af te sluiten zonder ten minste één pittoresk strand op te nemen - vooral omdat dit deel van het land er vol mee ligt. Hengistbury Head ligt op slechts een half uur van het centrum met buslijn 70 of 80 en is onze favoriet vanwege de rustige kustlijn. Aan de oostkant van het strand steekt Mudeford Sandbank uit - een breed schiereiland met wit zand dat uitkijkt op het Engelse Kanaal. Bekijk hier de zonsondergang over de zee om een perfecte dag af te sluiten.

Zet deze verborgen pareltjes op je lijstje voordat je Bournemouth bezoekt en ontdek het beste van de zuidkust van Engeland.

Verbeter je Engelse vaardigheden in BournemouthOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer