Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zo haal je het meeste uit jouw eerste taalcursus

Zo haal je het meeste uit jouw eerste taalcursus

De zomer is in aantocht en dat betekent voor velen van jullie een taalcursus in het buitenland! #SPANNEND! Hoewel we weten dat je een geweldige zomer tegemoet gaat, is het niet meer dan normaal dat je misschien een beetje zenuwachtig bent en een paar vragen hebt over de reis en jouw verblijf in een ander land. Geen paniek, superstoere taalcursusstudenten: deze lijst met tips verzekert je van de beste zomer ooit!

1. ZEG JA!

Elke dag zit straks bomvol nieuwe ervaringen, maar de keus om er het maximale uit te halen is aan jou. Weet je niet of een activiteit echt iets voor jou is? Zeg dan toch gewoon ‘ja’. Benader het altijd met een open blik. Onze altijd fantastische activiteitenleiders zullen ervoor zorgen dat jij en je vrienden een geweldige tijd hebben. Je zult weggaan zonder spijt!

2. OMARM DE VERSCHILLEN

Een nieuwe dagindeling. Ander eten. Ander weer. In het buitenland zullen veel dingen anders zijn dan thuis, maar het is belangrijk dat je deze verschillen op een nieuwsgierige, positieve manier bekijkt. Ze zorgen namelijk deels voor het plezier in het buitenland. Door de “gekke dingen” te omarmen, ontdek je wat het land zo speciaal maakt.

3. DEAL MET JE HEIMWEE ALS EEN PRO

Als je thuis gaat missen, is dat niet meer dan normaal. Bijna iedereen heeft wel eens een beetje heimwee, zelfs de meest doorgewinterde globetrotters. Het is de kunst om te focussen op het hier en nu: spreek af met vrienden, ga samen op ontdekkingstocht of klets met leraren en de mensen in je gastverblijf (of lees gewoon deze blogpost).

4. STEL VRAGEN

Wees niet verlegen. Elke vraag die je stelt over het leven op jouw bestemming, helpt je om de cultuur beter te begrijpen. Waarom zijn de Britten zo dol op thee? Waarom drinken de Italianen na 10 uur ’s ochtends geen cappuccino meer? Wat is in hemelsnaam een Weisswurst? Ga niet terug naar huis zonder dat te weten te komen!

5. SPREEK DE LOKALE TAAL

Vragen stellen is een belangrijke manier om je gastland te ontdekken, maar vragen stellen in de lokale taal zal je helpen om de bestemming nóg beter te begrijpen. Want elke keer dat je met iemand in die taal praat, zal je de taal iets beter spreken. En dat is ten slotte de beste manier om het dagelijks leven in jouw gastland te ontdekken.

6. LEER DE LOKALE GEWOONTEN KENNEN

Begroetingen, goede manieren en humor zijn slechts een paar van de gewoonten die verwarrend kunnen zijn voor bezoekers. Leer daarom voor vertrek al wat de meest gemaakte culturele fouten van toeristen zijn, zodat jij ze niet maakt. Ter plaatse kun je mensen observeren en (opnieuw!) vragen stellen om een voorsprong te hebben op de rest.

7. LEG JE SMARTPHONE WEG

Je vrienden en familie thuis vertellen hoe geweldig het is in het buitenland, is natuurlijk een belangrijk onderdeel van jouw trip. Maar zolang je naar dat schermpje blijft staren, heb je niet echt door wat er om je heen gebeurt. Leg je telefoon daarom neer en praat met je nieuwe vrienden, leraren of de mensen in je gastverblijf. Zij zullen je veel mooiere herinneringen opleveren dan welke minuten op Instagram dan ook!

 

 

Wil jij genieten van een geweldige taalcursus in het buitenland?Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen