GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen juweeltjes op Malta

10 verborgen juweeltjes op Malta

Van het vinden van geheime stranden om te genieten van het verbluffend heldere water van Malta, tot het kennen van de beste plekken om een ​​kopje koffie te drinken met uitzicht, of om te genieten van een late-night pastizzi; deze gids helpt je bij het ontdekken van het verborgen Malta.

1. Valletta

De hoofdstad van Malta is natuurlijk een populaire plek om je bezoek aan de eilanden te beginnen. Maar voor de authentieke Maltese ervaring, dwaal je af van de drukke doorgangen en verdwaal je in de kronkelende, mooie achterafstraatjes van Valletta. Hier zijn cafés die nog door families gerund worden, kleine restaurants en kitscherige winkeltjes die smeken om ontdekt te worden.

2. Ghasri-vallei

Malta heeft geen tekort aan prachtige kustplaatsen om te zwemmen, maar de Ghasri-vallei op Gozo is een must om te bezoeken. Hier stroomt kristalhelder, turquoise water zachtjes door een steile kronkelende vallei om een ​​afgelegen, natuurlijk S-vormig bad te creëren. Compleet met een klein kiezelstrand. Ook is het een geweldige plek voor snorkelaars en duikers, aangezien de kreek verschillende indrukwekkende onderwatergrotten verbergt.

3. De geheime doorgang in de Sint-Gregoriuskerk

Malta heeft zijn eigen geheime tunnel die dicht in de buurt komt bij de griezelige catacomben van Parijs; de dikke stenen muren van de Sint-Gregoriuskerk in Zejtun hebben een verborgen doorgang van binnen, gevuld met menselijke botten. Met de skeletten waarvan wordt aangenomen dat ze dateren uit de jaren 1600, was de doorgang eeuwenlang verborgen, voordat hij in de jaren zestig opnieuw werd ontdekt. Kijk uit naar feestdagen en evenementen wanneer de kerk open is voor bezoekers.

4. Fontanella-theetuin

Bij een bezoek aan de stad Mdina is er maar één plek om te stoppen voor een drankje. De Fontanella-theetuin ligt hoog op de stenen bolwerken van de stad, wat betekent dat je geniet van al-fresco koffie met de beste uitizchten van Malta. Oh, en de theetuin is ook beroemd op het eiland vanwege zijn heerlijke selectie aan zelfgemaakte taarten – yes, please.

5. Il-Hofra L-Kbira

Als je op zoek bent naar een afgelegen stukje kustlijn, zal Il-Hofra L-Kbira u niet teleurstellen. Vanaf de parkeerplaats op de kliffen is het strand bijna volledig verborgen. Ondiep, warm water en een vlak, rotsachtig strand met een kleine grot die wat schaduw biedt, liggen te wachten op de bezoekers die het vinden. Het is niet ver van de super populaire St Peter’s Pool in Marsaxlokk, dus je kunt genieten van de verborgen schoonheid na een bezoek aan de toeristische plaats.

6. Crystal Palace Pastizzis

Pastizzi, een zacht filodeeg gevuld met mushy peas of zachte ricotta, is de go-to snack van Malta. Ze verkopen ze vrijwel overal, van bars tot streetfood tentjes. Maar de Crystal Palace Tea and Coffee Bar is zo’n beetje een pastizzi-icoon geworden. Dit café, aan de rand van Rabat, is vrijwel 24/7 geopend, dus je kunt op elk moment van de dag of nacht terecht!

7. Mnajdra-tempelcomplex

Malta heeft een lange en rijke geschiedenis, dus het land heeft een aantal ongelooflijke Romeinse ruïnes en prachtige architectuur uit verschillende periodes van de geschiedenis. Velen hiervan trekken erg veel bezoekers. Een verborgen juweeltje onder deze sites is het Mnajdra-tempelcomplex, nabij het dorp Qrendi. Hier werd één van de drie prachtige neolithische tempels gebouwd en ontworpen rond de bewegingen van de zon. Als je kunt, plan dan je bezoek tijdens een equinox of zonnewende, wanneer er speciale evenementen worden gehouden.

8. De Jezusboom

Ja, dit is letterlijk een boom die een beetje lijkt op Jezus aan het kruis. Volgens de lokale legende veranderde de boom van vorm nadat hij door de bliksem was getroffen. De lokale bevolking legt nu bloemen en geschenken als eerbetoon aan zijn voeten. Nadat de boom in een storm was omgewaaid, hebben ze de stam zelfs vastgemaakt aan een betonnen basis, zodat er nog steeds van de heilige vorm genoten kan worden. Als je op zoek bent naar een eigenzinnige middagactiviteit, ga dan op zoek naar deze boom net buiten Mdina.

9. Zeevruchten in Marsaskala

Het is algemeen bekend dat de zeevruchten op Malta beroemd zijn omdat ze reizigers het water in de mond doen lopen. Met een enorm scala aan Mediterraanse vis en schaaldieren die elke dag voor de kust worden gevangen, kunnen de gerechten hier nauwelijks verser zijn! Een geweldige plek om lokale gerechten te proeven is in het kleine, ontspannen vissersdorpje Marsaskala. Geniet van een zwaardvissteak of probeer traditionele spaghetti met octopussaus, voordat je langs de promenade wandelt om de kleurrijke vissershuizen en de boten die in de haven dobberen te bekijken.

10. Coral Lagoon

Deze perfect cirkelvormige zeegrot met een open ‘dak’ is PRACHTIG. Zwem of kajak, door wat lijkt op een kleine grot, vanaf de zee naast Little Armier Bay en je bevindt je in een kleine ronde lagoon met helderblauw water. Het is de moeite waard om er vroeg heen te gaan voordat de toeristen arriveren – deze zeer Instawaardige schuilplaats zal niet veel langer geheim blijven!

Ontdek Malta hier!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer